Linijska dorada

Oslobodite potencijal veće produktivnosti i diferencijacije proizvoda

Povećajte dobit, skratite vrijeme produkcije i diferencirajte svoj proizvod – uz linijsku doradu


Mogućnosti linijske dorade omogućit će vam veće profitne marže za zadatke tiska, uz istovremeno skraćivanje trajanja produkcije, smanjenje troškova rada, poboljšanje kontrole kvalitete, smanjenje otpada i uštedu energije.

Tradicionalno se smatrala završnim korakom i uskim grlom produkcije, a danas se dorada smatra ključnom faznom u produkciji i načinom za diferenciranje proizvoda i stvaranje dodane vrijednosti. Nije neobično da dorada generira i do 40 % produkcijskog troška, a loša kontrola kvalitete u toj fazi može uništiti velik dio dodane vrijednosti.


Zahvaljujući naprecima u tehnologiji digitalne produkcije, SME pisači ulaganjem relativno skromnih iznosa u opremu za doradu mogu dovesti do znatnih povećanja produktivnosti i smanjenja troškova. Rezultati nedavnog izvješća o globalnim trendovima pokazuju kako je 48 % ispitanika planiralo ulaganje u opremu za doradu, a 40 % ulaganja u povećanje učinkovitosti.

Što je točno „linijska dorada“?

Što je točno „linijska dorada“?

Linijska dorada postupak je objedinjavanja usluga poput savijanja, prošivanja, bočnih prošiva, uvezivanja, probijanja rupica i drugih postupaka naknadne obrade, tako da budu dovršene istovremeno kad i tisak. Sad je za te potrebe dostupna široka lepeza opreme za doradu koja se povezuje izravno s digitalnim produkcijskim pisačima. 


Linijsko pružanje tih usluga smanjuje troškove rada, ali i sprječava izostavljanje stranica, pogreške u spajanju i druge uobičajene neželjene posljedice. Omogućava ispisivanje iznimno malih serija – čak i samo jedne kopije – te povećava raspon pravovremenih usluga, od letaka do kataloga, priručnika i drugih projekata s velikim brojem stranica.


Linijska dorada u industriji tiska pruža vam sljedeće prednosti:

  • Intenzivna naknadna obrada dovršava se u isto vrijeme kad i tisak
  • Produkcija materijala s velikim brojem stranica u jednom prolazu
  • Besprijekorno uvezivanje, bez izostavljanja stranica i pogrešaka u spajanju


Koji mi je radni proces za linijsku doradu potreban?

Koji mi je radni proces za linijsku doradu potreban?

Digitalna linijska dorada obuhvaća razne radne procese 

Često su povezani s automatizacijom, zbog čega je linijska i djelomično linijska oprema ključna, ali ponekad je primjenjiv i izvan-linijski pristup.


Trebam li uložiti? Kod linijske dorade, oprema za tisak i linijsku doradu izravno se povezuju i čvrsto integriraju pomoću interakcijskih kontrola za upravljanje. To je rješenje za vas ako želite izraditi definiran raspon proizvoda u standardnim formatima kao što su prošivene brošure, izvješća, kalendari i blokovi. Sveukupnu produktivnost digitalnog tiskarskog stroja s mogućnostima linijske dorade određuje brzina i učinkovitost komponenti završne dorade, zbog čega je vrlo važno da one ne umanjuju nazivnu brzinu digitalnog tiskarskog stroja.


Izvan-linijski radni proces dorade uobičajen je u slučajevima kad je pisač opremljen digitalnom i ofsetnom opremom, ali time se povećavaju troškovi rada. Ponekad će veća brzina izvan-linijske opreme za doradu kompenzirati inventivne postupke rukovatelja. Sve ovisi o vrsti i količini zadataka za doradu.


Za razliku od linijske i izvan-linijske, djelomično linijska oprema nudi veću fleksibilnost. U tom slučaju oprema nije fizički povezana, ali linija za doradu obrađuje zahtjeve svih zadataka, od tehnologije za optičko prepoznavanje znakova ili od izravnog sučelja s poslužiteljem tiskarskog stroja, do JDF-a. Na taj način linija za doradu može upravljati ispisanim materijalima s raznih tiskarskih strojeva i izraditi kontrolno praćenje, što je od presudne važnosti za personalizirane proizvode kao što su promocijski materijali i transakcijski dokumenti.


Odabir odgovarajućeg radnog procesa dorade ovisit će o razumijevanju vašeg radnog procesa, ali i o tome kako možete primijeniti razna rješenja za doradu u cilju povećanja učinkovitosti i dodavanja vrijednosti pomoću novih proizvoda. Međutim, jedna velika prednost koja se u tiskarama često zanemaruje i koja se klijentima ne prodaje učinkovito jest linijska dorada.

Linijska dorada

Linijska dorada

Diferencirajte svoj proizvod i ostvarite veću odanost klijenata

Linijska dorada podrazumijeva kako će vaši klijenti dobiti već dovršene tiskarske proizvode, kraće produkcijske rokove za složenije proizvode i „jednu točku proizvodnje“, odnosno uslugu iz jednog izvora.

Kod manjih tiskara i tiskarskih odjela, smanjenje količine posla koji se šalje na vanjsku obradu znači veću produkcijsku fleksibilnost i kontrolu. (Dobar primjer su W2P sustavi, koje karakterizira stabilna, ali nepredvidiva količina manjih digitalnih zadataka na zahtjev, koji se ne mogu slati na vanjsku obradu, već se moraju dovršiti unutar tvrtke.)


U konačnici, što više aspekata zadatka tiska uspijete kontrolirati interno i ponuditi na zahtjev, možete očekivati tim veći rast i veću odanost klijenata.

Uređaji
hardware icon
Oprema za ispis tvrtke Konica Minolta

Želite li vrhunske rezultate digitalnog ispisa? Upravo ste ih pronašli. Uredska oprema za ispis tvrtke Konica Minolta predstavlja industrijski standard, s uređajima koji nude revolucionarnu kvalitetu slike u boji, iznimno brz crno-bijeli ispis, opcije za linijsku doradu profesionalne kvalitete koje će udovoljiti vašim složenim specifikacijama i više. Bez obzira na prostor ili područje specijalizacije vaše tvrtke, naša oprema za ispis omogućit će vam izgraditi infrastrukturu za ispis, upravljati digitalnim sadržajem, aktivirati vrhunske mjerne instrumente te istražiti druga rješenja dizajnirana za revolucionarnu izmjenu vaših radnih procesa.

Aplikacije
software icon
Softver tvrtke Konica Minolta

Provjerite na koje sve bezbrojne različite načine softver tvrtke Konica Minolta može unaprijediti vaše operacije. Konica Minolta rješava probleme vaše tvrtke, prilagođava se raznim stilovima rada i nudi softverska rješenja koja ispunjavaju potrebe vašeg poslovanja. Stavljajući vaše potrebe na prvo mjesto, Konica Minolta ispunjava softverske zahtjeve čak i najzahtjevnijih globalnih organizacija. Naš sustav omogućava uštede jer uklanja potrebu za ispisivanjem ili kopiranjem, pruža napredne sigurnosne mjere zbog kojih osjetljivi dokumenti neće doći u pogrešne ruke i više.

Usluge
service icon
Uvijek na usluzi

Naši iskusni, profesionalni stručnjaci odgovorit će vam na sva pitanja i pokazati vam kako rukovati svojim proizvodom. Naše usluge služe vama, zajedno sa sustavom podrške koji je dizajniran tako da vi i vaša tvrtka možete maksimalno iskoristiti prednosti naših rješenja. Nudimo raspon različitih usluga, uključujući optimizirane usluge ispisa za kombinirano savjetovanje; hardversku i softversku implementaciju; upravljanje radnim procesima za manju potrošnju dokumenata; i pametne sigurnosne usluge za sigurno poslovanje.

Vaša će tvrtka imati izravnu korist i na razne druge načine, uključujući:

   

   

Productivity feature icon

Veće profitne marže

Ikona značajke dorade

Mogućnost ponude sveobuhvatnih rješenja za ispis

Ikona značajke održivosti

Uštede energije

Ikona značajke prilagodbe

Manje postavljanja uređaja

Ikona značajke prilagodbe

Veća fleksibilnost produkcije

Ikona značajke kvalitete

Bolja kontrola kvalitete

Ikona značajke održivosti

Manje otpada

Productivity feature icon

Manji troškovi rada

Ikona značajke brzine

Skraćivanje produkcije