Pravila privatnosti (verzija 25/05/2018)


U informacijama u nastavku navode se pojedinosti o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke i prava koja imate prema zakonu o zaštiti podataka.
 

1. Odgovornost za obradu podataka i službenik za zaštitu podataka unutar tvrtke


Sukladno Članku 4, stavak 7 Opće uredbe (EU) o zaštiti podataka (GDPR) odgovornost snosi:
 

Konica Minolta Hrvatska - poslovna rješenja d.o.o.
Horvatova  82 / 5, 10 020 Zagreb
Telefon: 01 618 50 22
E-pošta: konicaminolta@konicaminolta.hr

(Pogledajte dolje impressum)
 

Ako imate bilo kakva pitanja o zaštiti podataka, budite slobodni obratiti se službeniku za zaštitu podataka Konica Minolta Europe, ili službeniku za zaštitu osobnih podataka unutar naše tvrtke:
 

Odgovorna osoba: Dr. Frederike Rehker
Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH
Europaallee 17, 30855 Langenhagen
Telefon: +49 (0)511 7404-0
E-pošta: dataprotection@konicaminolta.eu

Kontakt Hrvatska: 
Konica Minolta Hrvatska, d.o.o.
Horvatova 82, 10 000 Zagreb
Telefon: +385 (0)1 618 50 22 
E-pošta: gdpr@konicaminolta.hr
 

2. Vaša prava


Kad su u pitanju vaši osobni podaci koje obrađujemo, imate sljedeća prava:
 

 • pristup informacijama o kategorijama obrađenih podataka, svrhe obrade, primatelji ili kategorije primatelja vaših podataka i planirano razdoblje zadržavanja (Članak 15 Opće uredbe o zaštiti podataka)
 • ispravak netočnih ili nepotpunih podataka i/ili njihova izmjena (Članak 16 Opće uredbe o zaštiti podataka)
 • brisanje podataka sukladno Članku 17 Opće uredbe o zaštiti podataka, naročito ako osobni podaci više nisu nužni za namijenjenu svrhu ili ako su obrađeni nezakonito, ili ako povučete suglasnost ili uložite prigovor na obradu
 • ograničenje obrade podataka sukladno Članku 18 Opće uredbe o zaštiti podataka u određenim okolnostima u slučaju da, na primjer, brisanje više nije moguće ili postoji problem s obavezom brisanja
 • sukladno Članku 20 Opće uredbe o zaštiti podataka koja se tiče prenosivosti podataka, da vama ili trećoj strani pružimo osobne podatke koje ste nam dali u strukturiranom uobičajenom strojno čitljivom formatu
 • zbog razloga nastalih vašom specifičnom situacijom, pravo na prigovor na obradu podataka zbog legitimnih interesa (Članak 21, stavak 1 Opće uredbe o zaštiti podataka)
 • povlačenje suglasnosti u bilo koje vrijeme stupa na snagu u budućnosti (Članak 7, stavak 3 Opće uredbe o zaštiti podataka); to se, naravno, odnosi i na povlačenje suglasnosti koje ste nam dali prije stupanja na snagu Opće uredbe o zaštiti podataka
 • sukladno Članku 77 Opće uredbe o zaštiti podataka, ulaganje prigovora o obradi podataka kod odgovornog nadležnog autoriteta
 

3. Prikupljanje osobnih podataka prilikom posjete našoj mrežnoj stranici


Ako našu mrežnu stranicu posjetite samo u informativne svrhe, tj. ako se ne registrirate niti nam na neki drugi način ne date informacije, prikupit ćemo samo osobne podatke koje vaš osobni preglednik pošalje na naš poslužitelj. Ti podaci nužni su s tehničke točke gledišta kako bi vam se moglo prikazati naša mrežna stranica. Obavezni su i u svrhu osiguravanja stabilnosti i zaštite naše mrežne stranice. (pravna osnova je Članak 6, stavak 1, rečenica 1, slovo f Opće uredbe o zaštiti podataka).
 

 • IP adresa
 • Datum i vrijeme zahtjeva
 • Država podrijetla zahtjeva
 • Zatraženi sadržaj (specifična stranica)
 • Pristup šifri statusa / http statusa
 • Mrežna stranica s koje je zahtjev pokrenut
 • Preglednik
 • Operacijski sustav i sučelje
 • Softverski jezik i verzija preglednika
 • Količina podataka poslana u svakom slučaju
 • Vremenska razlika u odnosu na srednje vrijeme po Greenwichu (GMT)

Neke usluge ponuđene na našoj mrežnoj stranici mogu se ostvariti samo ako vas možemo kontaktirati. To znači da mogućnost iskorištavanja tih usluga ovisi o tome hoćete li nam dati specifične osobne (kontaktne) podatke. Te podatke prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo samo u onoj mjeri u kojoj je to potrebno za pružanje navedenih usluga. Ako nas kontaktirate e-poštom ili obrascem za kontakt, podatke koje unesete (vaša adresa e-pošte i drugi podaci koje nam svojevoljno ustupite, kao što su ime / broj telefona) pohranit ćemo kako bismo mogli obraditi vaš zahtjev i odgovoriti na eventualna pitanja. Pohranjene podatke o vama izbrisat ćemo kad nam više ne budu potrebni. Ograničavamo obradu u slučaju zakonskih obaveza zadržavanja. Vaše podatke obrađujemo sukladno Članku 6, stavak 1, rečenica 1, slovo f Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

4. Svrha obrade, pravna osnova i razdoblje zadržavanja


Ako zatražimo suglasnost za obradu vaših osobnih podataka, to činimo sukladno Članku 6, stavak 1, rečenica 1, slovo a Opće uredbe o zaštiti podataka. Ako je obrada vaših osobnih podataka potrebna u svrhu ostvarenja kontakta ili predugovornih mjera zatraženih u vašem zahtjevu, naša obrada pravno je zasnovana na Članku 6, stavak 1, rečenica 1, slovo b Opće uredbe o zaštiti podataka. U slučajevima u kojima je obrada osobnih podataka potrebna za ostvarenje naših pravnih obaveza, obrada se izvršava sukladno Članku 6, stavak 1, rečenica 1, slovo c Opće uredbe o zaštiti podataka. Ako je obrada osobnih podataka nužna za zaštitu legitimnih interesa naše tvrtke ili treće strane i ako u isto vrijeme interesi, osnovna prava i slobode subjekata podataka, koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka, nemaju prednost nad našim legitimnim interesima, Članak 6, stavak 1, slovo f Opće uredbe o zaštiti podataka služit će kao pravna osnova za navedenu obradu.
 

Osim u slučaju kad je navedeno drukčije, brišemo osobne podatke sukladno Člancima 17 i 18 Opće uredbe o zaštiti podataka ili ograničavamo njihovu obradu. Vaše osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo samo onoliko dugo koliko je to potrebno za ostvarenje naših ugovornih i zakonskih obaveza. Podaci koji više nisu potrebni za svrhu u koju su namijenjeni redovito se brišu osim u slučaju da je privremeno potrebna daljnja obrada, a do toga može doći uslijed drugih svrha koje zakon dopušta. Za izvršavanje obveza dokumentiranja i zakonskih obveza čuvanja u Republici Hrvatskoj se potrebni dokumenti čuvaju trajno, odnosno jedanaest godina ovisno o vrsti dokumenta, a sve sukladno odredbi čl. 10. Zakona o računovodstvu ( NN 120/06).
 

Kako bi se izbjegla neplaćanja, u pojedinačnim slučajevima možemo provesti provjere kreditne sposobnosti prije sklapanja ugovora i kao dio relevantnih izmjena ugovora, ako pružamo usluge koje se naknadno naplaćuju. Štitimo se od neplaćanja navedenom provjerom kreditne sposobnosti. Na temelju bodovanja (profiliranja) procjenjujemo do koje će mjere klijenti ispuniti svoje ugovorne obaveze plaćanja; ocjene na temelju bodovanja pomažu nam u donošenju odluka. Bodovanje se temelji na priznatoj matematičko-statističkoj metodi. Rezultate podataka o kreditnoj sposobnosti pohranjujemo 365 dana.
 

Na svojoj mrežnoj stranici upotrebljavamo kolačiće. Kolačići su male tekstne datoteke pohranjene na vašem tvrdom disku koje se izrađuju kad upotrijebite preglednik kako biste posjetili mrežnu stranicu koja ih upotrebljava za slanje specifičnih informacija. Većina kolačića koje upotrebljavamo brišu se po završetku sesije preglednika (tzv. kolačići sesije). Drugi kolačići ostaju na vašem krajnjem uređaju i omogućuju nam prepoznavanje vašeg preglednika prilikom sljedeće posjete (trajni kolačići). Pritisnite ovu poveznicu kako biste dobili informacije o kolačićima koje upotrebljavamo i njihovom trajanju. Preferencije kolačića možete postaviti u pregledniku koji upotrebljavate, možete odbiti upotrebu kolačića ili ograničiti odbijanje na kolačiće drugih strana, tzv. kolačiće treće strane. Međutim, preferencije kolačića mogu dovesti do toga da ne možete upotrebljavati sve funkcije koje nudi naša internetska mrežna stranica.

 

5. Primatelji vaših podataka


Općenito, korisničke podatke ne prodajemo niti ih posuđujemo. Podatke prenosimo trećim stranama izvan opsega ove izjave o privatnosti ako je to nužno za pružanje određene usluge koju ste zatražili. Za pružanje svojih usluga surađujemo s partnerima. Oni izvršavaju usluge za vas i za to su sami odgovorni, a u skladu s ugovorom koji imaju s nama. Možete naručiti te usluge i dati suglasnost za uključivanje partnera s kojim surađujemo ili se njegovo uključivanje može temeljiti na zakonskom dopuštenju. U područjima marketinga, prodaje, IT-a, logistike i ljudskih resursa surađujemo i s izvršiteljima obrade podataka sukladno Članku 28 Opće uredbe o zaštiti podataka. Te izvršitelje obrade podataka pažljivo biramo. U slučaju angažmana izvršitelja obrade i dalje snosimo odgovornost za zaštitu vaših podataka. U ostalim slučajevima prosljeđujemo podatke državnim tijelima koja to od nas zatraže. Međutim, to se događa samo ako postoji pravna obaveza, primjerice sudski nalog.

 

6. Gdje se moji podaci obrađuju?


Vaše podatke uvijek obrađujemo u Njemačkoj i europskim državama (EU/EEA). Kod vrlo ograničenog broja posebnih slučajeva izvanredne obrade vaših podataka u državama izvan Europske unije (u tzv. trećim državama), to će se dogoditi samo pod uvjetom da ste dali izričitu suglasnost, ako je predviđeno zakonom ili da je nužno kako bismo mogli pružiti uslugu koju ste zatražili. Kod obrade podataka u trećim državama u tim izvanrednim slučajevima, to se izvršava podložno specifičnim mjerama (tj. na temelju postojanja odluke Europske komisije o primjerenosti ili odgovarajućih jamstava, Članak 44 (i ono što slijedi) Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

7. Ciljanje i oglašavanje


7.1. Internetska analiza
 

   a) Upotreba softvera Piwik

Ovo web-mjesto upotrebljava Piwik, softver otvorenog izvora, za statističku analizu korisničkog pristupa. Piwik upotrebljava tzv. kolačiće ili tekstne datoteke pohranjene na računalu koje omogućuju analizu vaše upotrebe web-mjesta. Informacije koje kolačić prikupi o vašoj upotrebi ovog internetskog web-mjesta pohranjuju se na našem poslužitelju u Njemačkoj. Ovo web-mjesto upotrebljava Piwik s funkcijom "AnonymizeIP". To znači da se IP adresa anonimizira neposredno nakon obrade i prije pohrane, čime se sprječava izravno povezivanje s određenim pojedincem. Podatke softvera Piwik ne objedinjujemo s drugim podacima koje prikupimo. Možete spriječiti instaliranje kolačića tako da postavite preferencije u softveru preglednika; no imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći potpuno upotrebljavati sve funkcije ovog web-mjesta. Možete i deaktivirati Piwik tako da upotrijebite ovu poveznicu za pohranjivanje kolačića za deaktiviranje softvera Piwik u preglednik. Više pojedinosti o pravilima privatnosti davatelja treće strane možete pronaći na: piwik.org/privacy/policy. Pravnu osnovu za upotrebu softvera Piwik predstavlja Članak 6, stavak 1, rečenica 1, slovo f Opće uredbe o zaštiti podataka.
 

   b) Upotreba usluge Google Analytics

Ovo web-mjesto upotrebljava Google Analytics, uslugu web-analize tvrtke Google Inc. ("Google"). Google Analytics upotrebljava tzv. kolačiće ili tekstne datoteke pohranjene na računalu koje omogućuju analizu vaše upotrebe web-mjesta. Informacije koje kolačić prikupi o vašoj upotrebi ovog web-mjesta obično se prenose na poslužitelj tvrtke Google u SAD-u i tamo se pohranjuju. Međutim, kad je za web-mjesto aktivirana anonimizacija IP adrese, Google će najprije skratiti vašu IP adresu unutar država članica Europske unije i unutar drugih država sukladno Sporazumu o europskom gospodarskom području. Puna IP adresa prenijet će se na poslužitelj tvrtke Google u SAD-u i tamo skratiti samo u izvanrednim slučajevima. U ime operatera ovog web-mjesta Google će upotrebljavati te informacije za procjenu vaše upotrebe web-mjesta radi sastavljanja izvješća o aktivnostima na web-mjestu te izvršavanja drugih usluga povezanih s web-mjestom i usluga za upotrebu interneta za operatera web-mjesta. IP adresa koju vaš preglednik prenese u sklopu usluge Google Analytics neće se pridružiti drugim podacima tvrtke Google. Možete spriječiti pohranjivanje kolačića tako da postavite preferencije u softveru preglednika; no imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći potpuno upotrebljavati sve funkcije ovog web-mjesta. Možete i spriječiti prijenos podataka o svojoj upotrebi web-mjesta koje je prikupio kolačić (uključujući vašu IP adresu) tvrtki Google, kao i obradu tih podataka tako da preuzmete i instalirate programski dodatak preglednika dostupan putem sljedeće poveznice: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.
 

Ovo web-mjesto upotrebljava Google Analytics s funkcijom "AnonymizeIP()". IP adrese skratit će se za daljnju obradu, čime se onemogućuje bilo kakvo povezivanje s određenim pojedincem. Ako prikupljeni podaci o vama obuhvaćaju osobnu referencu, izravno će se izuzeti, a osobni podaci odmah će se izbrisati.
 

Uslugu Google Analytics upotrebljavamo za analiziranje upotrebe našeg web-mjesta i njegovo redovito poboljšanje. Statistički podaci koje daje omogućuju nam da poboljšamo svoj proizvod i učinimo ga privlačnijim vama kao korisniku. U izvanrednim slučajevima u kojima se osobni podaci prenose u SAD, Google poštuje EU-SAD Štit privatnosti (pogledajte https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework).
 

Informacije davatelja treće strane: Google Dublin, Google Ireland ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland
 

Više informacija o odredbama i uvjetima upotrebe i privatnosti potražite na www.google.com/analytics/terms/us.html i support.google.com/analytics/answer/6004245
 

Pravnu osnovu za upotrebu usluge Google Analytics predstavlja Članak 6, stavak 1, rečenica 1, slovo f Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

   c) Upotreba usluge Google Adwords i ponovni marketing

Usluge Google Adwords upotrebljavamo za privlačenje pažnje na svoje privlačne proizvode na vanjskim web-mjestima s pomoću oglašavačkih alata (tzv. Google Adwords). Ti oglašavački mediji prenose se putem tzv. oglašavačkih poslužitelja. Kolačići oglašavačkog poslužitelja upotrebljavaju se u obradi kako bi se omogućila procjena parametara rada (npr. prikazivanja oglasa, klikovi ili konverzije). To nam omogućuje da utvrdimo razinu uspješnosti mjera individualnog oglašavanja. Ako našem web-mjestu pristupite putem Google oglasa, Google Adwords pohranjuje kolačić na vašem krajnjem uređaju. Taj kolačić pohranjuje vrijednosti analize (jedinstveni ID kolačića, broj prikazivanja oglasa po smještaju (učestalost), posljednje prikazivanje, informacije o odbijanju (oznaka da korisnik više ne želi primati oglase). Kolačiće koje postavlja Google Adwords obično isteknu nakon 30 dana. Nisu namijenjeni osobnoj identifikaciji, ali omogućuju usluzi Google Adwords ponovno prepoznavanje vašeg internetskog preglednika. Ako posjetite specifične stranice na web-mjestu korisnika usluge Adwords, Google i korisnik prepoznat će da ste na njih preusmjereni pritiskom na oglas koji vodi na web-mjesto korisnika. Kao korisniku usluge Adwords, Google nam daje statističku procjenu. Na temelju te procjene možemo izmjeriti učinkovitost svojih oglašavačkih aktivnosti. Ne dobivamo nikakve dodatne podatke i ne možemo vas identificirati na temelju tih informacija. Pravnu osnovu za obradu vaših podataka predstavlja Članak 6, stavak 1, rečenica 1, slova a i f Opće uredbe o zaštiti podataka.
 

Ovo web-mjesto upotrebljava i ponovni marketing. Ponovni marketing omogućuje specifično oglašavanje utemeljeno na interesima diljem Googleove prikazivačke mreže prema tome kojim ste web-mjestima ranije pristupali. Za prikupljanje podataka ponovnog marketinga upotrebljavaju se kolačići. Mi i davatelji treće strane, uključujući Google, upotrebljavamo kolačiće prve strane (npr. kolačiće usluge Google Analytics) u kombinaciji s kolačićima treće strane (npr. kolačići dvostrukog klika) u svrhu smještanja, optimizacije i umetanja oglasa na temelju prethodnih posjeta korisnika našem web-mjestu. S pomoću pohranjenih kolačića Google prikuplja i procjenjuje vaše korisničke navike kad pristupate različitim web-mjestima. Stoga, oglase tvrtke Konica Minolta može prikazati Google ili davatelji treće strane na svojim web-mjestima. Kako sama izjavljuje, tvrtka Google ne pridružuje ovdje prikupljene podatke nikakvim drugim osobnim podacima o vama koje Google može imati pohranjene. Štoviše, Google napominje da upotrebljava pseudonimizaciju. Ako ne želite da vam se prikazuju oglasi prilagođeni vašim interesima, možete deaktivirati kolačiće u svom pregledniku ili obavijestiti Google o svojim željama za ubuduće putem sljedeće poveznice: https://adssettings.google.com
 

Više informacija o privatnosti tvrtke Google možete pronaći na: policies.google.com/privacy i services.google.com/sitestats/en.html.
 

Pravnu osnovu za obradu vaših podataka predstavlja Članak 6, stavak 1, rečenica 1, slova a i f Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

   d) Adobe Analytics (Omniture)

Ovo web-mjesto upotrebljava uslugu web-analize Adobe Analytics (Omniture) za analiziranje upotrebe našeg web-mjesta i njegovo redovito poboljšanje. Statistički podaci koje daje omogućuju nam da poboljšamo svoj proizvod i učinimo ga privlačnijim vama kao korisniku. U izvanrednim slučajevima u kojima se osobni podaci prenose u SAD, Adobe poštuje EU-SAD Štit privatnosti (pogledajte https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework).
 

Za ovu analizu kolačići se pohranjuju na vašem računalu. Informacije prikupljene na ovaj način pohranjuju se na poslužiteljima, također u SAD-u. Ako spriječite pohranjivanje kolačića, imajte na umu da možda nećete moći potpuno upotrebljavati ovo web-mjesto. Pohranjivanje kolačića možete spriječiti putem postavki preglednika ili gumba za odbijanje na www.adobe.com/de/privacy/opt-out.html.
 

Ovo web-mjesto upotrebljava Adobe Analytics (Omniture) s postavkama "Before geo lookup" (prije utvrđivanja zemljopisnog položaja): posljednji oktet IP adrese posjetitelja zamjenjuje se s "0" i "Obfuscate IP-Removed" koja vašu IP adresu skraćuje za posljednji oktet te je zamjenjuju generičkom IP adresom koja se ne može pratiti. Na taj se način onemogućuje povezivanje s pojedincem.
 

Informacije davatelja treće strane: Adobe Systems Software Ireland Limited, Ireland, 4-6 Riverwalk, Citywest Business Campus, Dublin 24, Republic of Ireland; više informacija o pravilima privatnosti davatelja treće strane možete pronaći na: www.adobe.com/de/privacy/policy.html.
 

Pravnu osnovu za upotrebu usluge Adobe Analytics (Omniture) predstavlja Članak 6, stavak 1, rečenica 1, slovo f Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

7.2. E-novosti

Konica Minolta klijentima i zainteresiranim korisnicima nudi e-novosti. Kako biste se predbilježili na e-novosti, trebate samo unijeti svoju adresu e-pošte. Popunjavanje označenih polja dobrovoljno je, a ti se podaci upotrebljavaju kako bismo vas osobno kontaktirali. Registracija za e-novosti odvija se s pomoću tzv. dvostrukog prihvaćanja. Nakon registracije poslat ćemo vam poruku e-pošte na navedenu adresu e-pošte u kojoj ćemo zatražiti da potvrdite želite li primati informacije. Ako ne potvrdite registraciju odabirom poveznice u poruci e-pošte, poveznica koju smo vam poslali deaktivirat će se, a vaši će se podaci izbrisati. Ako pristanete na primanje informacija, dobit ćete pristup sljedećim informacijama:

 • Novosti i informacije o portfelju proizvoda tvrtke Konica Minolta
 • Ekskluzivne pozivnice na događanja, sajmove i webinare
 • Slanje pismenih preporuka i priča o uspjehu
 • Tržišni trendovi u obliku studija, istraživanja tržišta i bijelih knjiga
 • Mogućnost sudjelovanja u anketama o zadovoljstvu kupaca


U sklopu postupka registracije pohranjujemo IP adrese koje upotrijebite te datume registracije i potvrde registracije. Ako date suglasnost, procijenit ćemo vaše korisničke navike povezane s našim web-mjestima, kao i e-novosti koje vam šaljemo te ih povezati s vašom adresom e-pošte / korisničkim profilom u našoj bazi podataka. Pohranjujemo i informacije o pregledniku koji upotrebljavate, preferencijama postavki u operacijskom sustavu koji upotrebljavate i informacije o internetskoj poveznici koju ste upotrijebili za pristup našem web-mjestu. E-novosti koje vam šaljemo pružaju nam potvrdu primitka i čitanja, kao i informacije o poveznicama koje ste odabrali u e-novostima. Pohranjujemo i informacije o tome koja ste područja našeg web-mjesta i aplikacija posjetili. Kreiranjem osobnog korisničkog profila nastojimo usredotočiti oglase na vaše interese i optimizirati proizvode na svom web-mjestu za vas.
 

Naše e-novosti sadrže informacije i novosti o tvrtki Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH i drugim povezanim tvrtkama unutar grupacije (Konica Minolta Business Solutions Deutschland GmbH, Konica Minolta IT Solutions GmbH, Konica Minolta Business Solutions Austria GmbH, Konica Minolta Business Solutions (Belgium) N.V., Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V., Konica Minolta Business Solutions Spain S.A., Konica Minolta Business Solutions Italia S.p.A., Konica Minolta Business Solutions Portugal, Unipessoal Lda., NEA RENT - ALUGUER E COMÉRCIO DE EQUIPAMENTOS S.A., Konica Minolta Business Solutions Sweden AB, Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S, Business Center Nord og Midtsjælland A/S, Konica Minolta Business Solutions Finland Oy, Konica Minolta Business Solutions Norway AS, Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o., Konica Minolta Business Solutions Bulgaria EOOD, WEBCOM a.s., WEBCOM Poland Sp. z o.o., Konica Minolta Hungary Business Solutions Ltd., Konica Minolta Business Solutions SE Ltd, Konica Minolta Croatia - business solutions, Ltd, Konica Minolta Poslovna Rjesenja BH d.o.o., Konica Minolta Business Solutions Polska Sp.z o.o., Konica Minolta Slovakia spol. s r.o., Konica Minolta Business Solutions Romania s.r.l., Konica Minolta Business Solutions Slovenija, poslovne resitve, d.o.o., Konica Minolta Baltia, UAB, Konica Minolta Business Solutions Greece S.A., Minolta (UK) Limited, Konica Minolta Marketing Services Limited, Konica Minolta Marketing Services Ireland Limited, Konica Minolta Marketing Services B.V., Charterhouse Print Management AG, Charterhouse AB, Indicia Group Limited, Hamsard 3099 Limited, Evolving Media Limited, Indicia Limited, Indicia Edinburgh Limited, Konica Minolta Business Solutions France S.A.S., Conibi S.A.S, Dactyl Buro du Centre S.A.S., OMR Impressions S.A.S., Serians S.A.S., Konica Minolta Business Solutions (UK) Ltd., Konica Minolta Business Solutions East Ltd., KONICA MINOLTA Business Solutions (Northern Scotland) Ltd, Capture Imaging Ltd, ProcessFlows Holdings Ltd, ProcessFlows (UK) Ltd, Software Paradise Ltd, Digital Document Solutions Ltd, Konica Minolta Business Solutions (Ideal) Ltd., Konica Minolta Printing Solutions (UK) Ltd., Konica Minolta Business Solutions (Wales) Ltd., Konica Minolta Sensing Europe B.V., Mobotix AG).
 

U bilo kojem trenutku možete otkazati predbilježbu na e-novosti. Možete i poslati poruku e-pošte na unsubscription(at)konicaminolta.eu ili upotrijebiti kontaktne podatke u obavijesti na web-mjestu.
 

Vaše podatke obrađujemo sukladno Članku 6, stavak 1, rečenica 1, slovo a Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

Upotreba usluge Marketo

Marketo upotrebljavamo u sklopu registracije za e-novosti i za slanje informacija. Marketo nam pomaže u prikupljanju podataka o tome kako upotrebljavate naše web-mjesto i komunikacijskim aktivnostima kako bismo sukladno optimizirali svoje usluge/proizvode te provodili marketing putem e-pošte i prodajne aktivnosti. Obrada je djelomično automatizirana s ciljem procjene određenih osobnih aspekata (profiliranje). Marketo bilježi vašu IP adresu i upotrebljava kolačiće (tekstne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo – pogledajte tekst iznad) za praćenje i analizu upotrebe web-mjesta kako bi se informacije prilagodile tako da odgovaraju interesima korisnika. Informacije koje prikupe kolačići prenose se na poslužitelj tvrtke Marketo (lokacija unutar EU-a/EGP-a) i ondje pohranjuju. Marketo u naše ime upotrebljava te informacije kako bi procijenio upotrebu web-mjesta od strane registriranih osoba i kako bi sastavio izvješća o aktivnostima na web-mjestu. Možete spriječiti pohranjivanje kolačića u preferencijama postavke u softveru preglednika. Međutim, preferencije kolačića mogu dovesti do toga da ne možete upotrebljavati sve funkcije koje nudi naše web-mjesto. U izvanrednim nepredviđenim slučajevima u kojima se osobni podaci prenose u SAD, Marketo poštuje EU-SAD Štit privatnosti (pogledajte https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework). Osim toga, s tvrtkom Marketo sklopili smo ugovor koji se tiče Opće uredbe o zaštiti podataka.
 

Informacije davatelja treće strane: Marketo Inc., 901 Mariners Island Blvd. Suite 500, San Mateo, CA 94404, USA; izjavu o privatnosti podataka tvrtke Marketo možete pronaći na sljedećoj poveznici: documents.marketo.com/legal/privacy/
 

Pravnu osnovu za upotrebu usluge Marketo predstavlja Članak 6, stavak 1, rečenica 1, slovo f Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

8. YouTube


Naša web-mjesta sadrže videozapise servisa YouTube. Pohranjeni su na web-mjestu www.Youtube.com, ali mogu se reproducirati izravno na našem web-mjestu. Pri integriranju videozapisa na svoje web-mjesto aktivirali smo način rada proširene zaštite podataka. To znači da se servisu YouTube ne prenose nikakvi podaci o vama ako ne reproducirate videozapise. Međutim, ako reproducirate videozapise, podaci se šalju servisu YouTube. YouTube najprije dobiva informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici na našem web-mjestu. Servisu YouTube mogu se prenositi i drugi podaci o kojima ne znamo ništa. U tom slučaju nemamo utjecaja niti na prijenos podataka. Ako se prijavite na YouTube, preneseni podaci izravno se povezuju s vašim računom. Ako to ne želite, trebate se odjaviti iz YouTubea prije reprodukcije videozapisa na našim web-mjestima. YouTube pohranjuje vaše podatke u obliku korisničkog profila i upotrebljava ih u svrhe oglašavanja i istraživanja tržišta i/ili za prilagođavanje svog web-mjesta prema potrebama korisnika. Takva analiza može se upotrijebiti za ciljano oglašavanje (čak i za neprijavljene korisnike). YouTube vam pruža pravo prigovora na kreiranje korisničkih profila koji možete uložiti izravno kod servisa.
 

Izjava o privatnosti servisa YouTube daje više informacija o svrhi i opsegu prikupljanja i obrade podataka, kao i dodatne informacije o vašim pravima i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti: www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google također obrađuje vaše osobne podatke u SAD-u i poštuje EU-SAD Štit privatnosti https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
 

Pravnu osnovu za integriranje YouTube videozapisa predstavlja Članak 6, stavak 1, rečenica 1, slovo f Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

9. Pravila privatnosti za podnositelje prijave za posao

 

9.1. Opseg i svrhe obrade podataka

   a) Interna obrada podataka pri pregledu vaše prijave

U sklopu procesa prijave obrađujemo navedene podatke u svrhu pregledavanja vaše prijave i prikladnosti za slobodno radno mjesto. Vaše podatke pohranjujemo isključivo u vlastitom podatkovnom centru u Njemačkoj. Za pregled vaše prijave možemo unajmiti specijalizirane davatelje usluge. Prijave odgovarajuće za posao odjel za ljudske resurse prosljeđuje relevantnom odjelu ili podružnici u određenoj državi na detaljan pregled. Morate predati svoj životopis, reference ili odgovarajuće vjerodajnice kako bismo mogli u potpunosti procijeniti vašu prijavu. Pri unosu pojedinosti imajte na umu sljedeća obavezna polja: Prezime, ime, adresa e-pošte, poštanska adresa, očekivanja u pogledu plaće, otkazni rok na trenutačnom radnom mjestu. Pored toga, morate priložiti barem jedan prilog. Ostale pojedinosti, uključujući fotografiju, nisu obavezne.
 

Naš portal za zaposlenje nudi vam i sljedeće opcije:

 • Prijava: ovdje možete pronaći pregled prijava koje ste poslali tvrtki Konica Minolta. Pojedinosti možete prikazati odabirom pojedinačne prijave. Ako smo e-poštom od vas zatražili da nam pošaljete dokumente koji nedostaju, ovdje ih možete prenijeti. Imate i mogućnost povlačenja prijave.
 • Datumi: Čim predložimo datum putem e-pošte, moći ćete ga vidjeti u području "Datumi" te ga potvrditi ili odbiti. Ako niste u mogućnosti doći na predloženi datum, poslat ćemo vam novi.
 • Profil: osobne podatke u bilo koje vrijeme možete ažurirati u odjeljku "Profil". Promjene nam se šalju automatski.


Podatke vaše prijave brišemo pet mjeseci nakon završetka procesa prijave sukladno Članku 61b, stavak 1 njemačkog Zakona o radnim sudovima (ArbGG) i Članku 15 njemačkog Općeg zakona o jednakom postupanju (AGG). Proces prijave završava nakon postavljanja konačnog statusa dotične prijave (odbijanje | primanje | baza talenata). Obrada podataka izvršava se na temelju Članka 6, stavak 1, rečenica 1, slovo b Opće uredbe o zaštiti podataka, Članka 26 novog njemačkog Zakona o zaštiti podataka (BDSG).
 

Ako imate manje od 18 godina, morate imati suglasnost zakonskih skrbnika kako bismo s vama mogli sklopiti ugovor.

 

   b) Portal za zaposlenja u grupaciji

Podatke o vašoj prijavi pohranjujemo na svom portalu za zaposlenja. Pristup tom portalu imaju Konica Minolta Business Solutions Deutschland GmbH i Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH.
 

Na taj način možemo uskladiti vaš kvalifikacijski profil s drugim slobodnim radnim mjestima i skrenuti vam pažnju na druga odgovarajuća radna mjesta. Pristup može biti naročito koristan ako ste se prijavili za radno mjesto koje je slobodno u istom ili sličnom obliku u nekoj od spomenutih tvrtki ili ako stanujete u rubnom području. Ako ste se prijavili za međunarodno radno mjesto, dotične države mogu biti uključene u proces odabira. Međutim, ako to ne želite, u bilo koje vrijeme možete uložiti prigovor na navedeni pristup. Kako biste iskoristili svoje pravo prigovora, prijavite se upotrebom kontaktnih podataka navedenih u objavi za slobodno radno mjesto. Prigovor, bez obzira na vrijeme u koje ga uložite, ne utječe na proces odabira za vašu postojeću prijavu. Obrada podataka izvršava se na temelju pravne osnove koju predstavlja Članak 6, stavak 1, rečenica 1, slovo f ili – ako ste se izričito prijavili za međunarodno radno mjesto – slovo b Opće uredbe o zaštiti podataka, Članak 26 novog njemačkog Zakona o zaštiti podataka (BDSG). Vaša prava zaštićena su internim ugovornim odredbama koje osiguravaju visok standard privatnosti podataka.

 

   c) Pohranjivanje vaše prijave u bazi talenata

Ako vašu prijavu ne možemo uzeti u obzir za određeno radno mjesto, u nekim slučajevima poželjet ćemo je pohraniti u svoju bazu talenata. Poslat ćemo vam zasebnu pozivnicu da se pridružite bazi talenata koju možete prihvatiti ili odbiti u našem sustavu. Na taj način možemo vas kontaktirati ako se pojavi radno mjesto koje bi vam odgovaralo. Vašu prijavu pohranit ćemo isključivo ako nam za to date izričitu suglasnost.
 

Ako date suglasnost, pohranit ćemo podatke vaše prijave najviše dvanaest mjeseci, nakon čega će se automatski izbrisati. Imajte na umu da ako uložite prigovor obradi podataka, više nećemo moći uzimati vas u obzir prilikom popunjavanja budućih radnih mjesta koja bi vam mogla odgovarati. Pravnu osnovu u tom slučaju predstavlja Članak 6, stavak 1, rečenica 1, slovo a Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

9.2. Prijave vježbenika, studenata i učenika koji traže zaposlenje

Rado ćemo prihvatiti prijave vježbenika, studenata ili učenika koji traže zaposlenje. I te prijave tretiramo sukladno navedenim načelima.

 

10. Tvrtka Konica Minolta sastavila je sljedeća pravila koja predstavljaju globalni standard za vlastito djelovanje:


https://www.konicaminolta.eu/en/business-solutions/company/corporate-information/global-personal-data-protection.html