M-Files

Inteligentno upravljanje dokumentima i poslovnim informacijama.


M-Files je jedina inteligentna platforma za upravljanje poslovnim informacijama.


M-Files organizira sadržaj po vrsti sadržaja bez obzira na lokaciju. Možete se čak povezati s postojećim mrežnim mapama i sustavima i učiniti ih inteligentnijima pomoću ugrađenog AI jer M-Files automatski kategorizira i štiti podatke.


lupa.png
 

Odmah pronađite i pristupite pravim dokumentima.

 stevec.png
 

Poboljšajte brzinu i transparentnost svojih poslovnih procesa.

kljukica.png
 

Izbjegnite nered dokumenta kontrolom i sa sigurnošću sadržaja.

Želite saznati više o M-Files rješenju?

Kontaktirajte nas!
M-Files logo
M-F-1st-image.jpg

Ne gubite vrijeme tražeći dokumente.

Većina organizacija koristi 4 ili više spremišta za pohranu i upravljanje sadržajem u složenim hijerarhijama mapa. Kao rezultat toga, 46% zaposlenika kaže da je pronalaženje potrebnih dokumenata zahtjevno i dugotrajno.
 
M-Files zato upravlja sadržajem umjesto vas. Na ovaj način korisnici se više ne moraju sjetiti gdje je nešto pohranjeno. Čak i ako je taj sadržaj pohranjen u sustavu trećih strana, poput SharePointa, Dropboxa, mrežnih mapa ili drugih sustava za upravljanje dokumentima!
 
Jednostavno pretraživanje ključnih riječi dovoljno je da odmah pronađete pravi sadržaj bez potrebe za pregledavanjem mnogih mapa i lokacija. Sve što trebate znati je sadržaj na kojem radite.

M-Files

Inteligentno upravljanje dokumentima i poslovnim informacijama.

M-F-2nd-image.jpg

Povećajte brzinu vašeg poslovanja

65% tvrti suočava se s izazovima prilikom pregleda i odobravanja dokumenata. Načini rada često su ručni i usporavaju posao, od računa do plaćanja istih pa do osoblja i korisničke podrške.

M-Files vašoj tvrtki omogućava elektronički tijek rada i e-potpisivanje, uključujući i s mobilnih uređaja.  Zaposlenicima je omogućeno da posao obavljaju brzo i lako bez oslanjanja na papir.

Digitalna tehnologija poboljšava transparentnost jer ćete uvijek znati gdje se nalazi određeni predmet. Steći ćete uvid u uska grla i iskoristiti cijeli revizijski trag u svrhu sljedivosti i usklađenosti

Organizirano i sigurno

U prosjeku document se kopira 19 puta tijekom životnog ciklusa. To otežava pronalaženje i zadržavanje najnovije verzije. 68% zaposlenika potvrđuje da to negativno utječe na njihov rad.
 
U M-Files rješenju postoji samo 1 verzija svakog dokumenta koja je uvijek ažurna, ali istovremeno čuva cjelokupnu povijest promjena dokumenta, s mogućnošću vraćanja u bilo kojem trenutku.
 
M-Files također omogućuje zaposlenicima da na jednostavan i siguran način dijele sadržaj s kolegama i poslovnim partnerima bez potrebe da se oslanjaju na sustave trećih strana, poput Dropboxa. Osim toga, napredna autorizacija uklanja probleme vezane s kombiniranjem nekoliko verzija dokumenata.
M-F-3rd-image.jpg
M-F-4th-image.jpg

Preuzmite DEMO!

Kontaktirajte nas za besplatnu konzultaciju i više informacija o M-Files rješenjima!

Kada vidite M-Files u akciji, i naši stručnjaci vam pokaž kako M-Files prilagođava i ispunjava jedinstvene zahtjeve vašeg tima i poslovanja, najbolji je način da utvrdite da li M-Files zaslužuje vašu pažnju.

Kontaktirajte nas još danas. Obećavamo da se nećete razočarati.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

Da, želim primati informacije putem:

o trenutnim proizvodima i uslugama Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH i drugih povezanih društava unutar grupe, koja je prilagođena mojim osobnim interesima. Vaši će podaci biti obrađeni u skladu s našom Politikom privatnosti.

Tekstualna polja označena * su obavezna!