Konica Minolta je postigla cilj nabave 100% obnovljive električne energije u svom proizvodnom pogonu

| 25 kolovoza 2023

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) je objavila da je postigla cilj nabave 100% električne energije iz obnovljivih izvora na jednom od svojih proizvodnih mjesta za MFP uređaje (multifunkcijski uređaji) u Maleziji (Konica Minolta Business Technologies (Malaysia) Sdn. Bhd. (BMMY)) u saveznoj državi Melaka. Sva proizvodna mjesta za MFP uređaje unutar Konica Minolta Grupe u Kini i Maleziji sada koriste 100% energije iz obnovljivih izvora.


BMMY proizvodi MFP uređaje za Konica Minoltu. Njihov proizvodni sustav se temelji na konceptu "production DX" (digitalno povezana proizvodnja), koji integrira sposobnosti proizvodne linije poboljšane s različitim aktivnostima digitalnih tehnologija uključujući ICT, automatizaciju i data science.
 
BMMY je u ožujku 2023. godine instalirao [1] solarni sustav za proizvodnju električne energije koji pokriva površinu od 17.059 m2 i ima sposobnost generiranja 3,4 MW električne energije, omogućujući tvrtki da priskrbi oko 20% [2] svojih potreba za električnom energijom iz solarnih izvora. U kombinaciji s električnom energijom [3], koja se dobiva iz obnovljivih izvora iz prethodno uvedenih projekata, tvrtka sada nabavlja 100% [4] svoje električne energije iz obnovljivih izvora.

Što se tiče proizvodnih mjesta mulitfunkcijskih uređaje u Kini, Konica Minolta Business Technologies (DONGGUAN) Co., Ltd. i Konica Minolta Business Technologies (WUXI) Co., Ltd. postigle su cilj nabave 100% električne energije iz obnovljivih izvora 2019. odnosno 2020. godine.

Konica Minolta - koraci prema ostvarivanju “Net Zero” emisije štetnih plinova
Konica Minolta već od 2009. godine provodi aktivnosti kako bi postigla "Net Zero" cilj. Konica Minolta je tada formirala "Eco Vision 2050", dugoročnu strategiju prema kojoj bi do 2050. godini smanjila svoje emisije štetnih plinova za oko 80% u odnosu na razinu od 2005 godine. Od siječnja 2019. godine, Konica Minolta se pridružila inicijativi RE100, globalnoj inicijativi koja okuplja tvrtke posvećene cilju nabave 100% obnovljive energije za svoje operacije. Tvrtka postupno prelazi na nabavu električne energije iz obnovljivih izvora ne samo za proizvodnju MFP uređaja, već i za tvornice za punjenje tonera u Francuskoj i SAD-u te brojne prodajne tvrtke u Europi.

 
U 2023. godini, Konica Minolta je revidirala svoj cilj smanjenja emisija CO2 u životnom ciklusu svojih proizvoda s 80% na 100% do 2050. godine i postavila novi cilj: “net zero by 2050.”
 
[1] Using a Power Purchase Agreement (PPA)
[2] Estimation based on the electricity consumed from January to December 2022
[3] International Renewable Energy Certificate
[4] Ratio of electricity derived from renewable energy

KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.