Akcije protiv klimatskih promjena

 

Usluge s kojima smanjujete emisije CO2 

Nadoknađivanje neizbježnih emisija CO2 s Konica Minolta Enabling Carbon Neutrality programom

 

Konica Minolta svojim kupcima nudi sveobuhvatnu Enabling Carbon Neutrality  program za ugljično neutralni tisak. Ova usluga pruža uredskim okruženjima i pružateljima profesionalnih proizvoda za ispis jednostavan način nadoknađivanja emisija ugljika koje nastaju tijekom procesa ispisa. Kako bi kompenzirala emisije ugljika, Konica Minolta je 2015. godine sklopila suradnju s međunarodnim stručnjakom za zaštitu klime ClimatePartner. Do sada su se kupci iz jedanaest zemalja već pridružili ovom naporu, nadoknadivši više od 10 milijuna kilograma CO2. Kupci dobivaju certifikat o emisiji u kojem se navodi količina ušteđene emisije CO2. Program Enabling Carbon Neutrality omogućuje korisnicima da ispune svoje ekološke ciljeve: smanjenje ugljičnog otiska, pokazivanje predanosti zaštiti klime i poboljšanje korporativnog imidža.
 

 


Programirajte svoje uređaje i uštedite energiju

Uredski uređaji Konica Minolte mogu se programirati da troše energiju što učinkovitije. Uz bizhub ECO, na primjer, Konica Minolta doprinosi "zelenijem" uredu učinkovitim smanjenjem potrošnje energije i resursa putem pametnih pravila ispisa.
 
  1. Power control & sleep mode: Većina uredskih uređaja Konica Minolta ima tri načina za uštedu energije. Najučinkovitiji od njih, "ErP način rada" (Energy Related Products), u skladu je s Europskom direktivom o ekološkom dizajnu. Budući da je u ovom načinu rada, sustav se može ponovno aktivirati samo ako je programiran u tjednom mjeraču vremena ili nakon ponovnog korištenja gumba za uštedu energije.
  2. Efikasno korištenje funkcije vrijeme i kalendar: Korisnik može ručno definirati kada ispisni sustav mora prijeći u režim niske potrošnje energije ili u stanje mirovanja.
  3. Dinamični ECO timer: Ovo je inteligentna automatska postavka načina rada niske potrošnje ili mirovanja jer uredski sustav to prilagođava stvarnoj upotrebi na temelju četverotjedne analize.
  4. ECO Scan: Zahvaljujući svojoj tehnologiji "samo skeniranje", grijač za fiksiranje ne treba se aktivirati ako se želi izvršiti samo skeniranje. Noviji sustavi također imaju integrirani dvostruki skener kao standard, što smanjuje vrijeme skeniranja i potrošnju energije.
  5. ECO Print: Kada je sustav u stanju mirovanja, upravljačka ploča se ne aktivira automatski kada se pojavi zadatak ispisa. Napajanje se daje samo potrebnim dijelovima i time je nepotrebna potrošnja energije svedena na minimum.
  6. ECO postavke: korisnici mogu smanjiti osvjetljenje zaslona.
  7. Easy set/Job program: Predprogramiranje postavki i funkcija ECO sustava.
  8. ECO Meter: Vizualizacija individualnog doprinosa okolišu prikazom potrošnje tonera, papira i CO2, stvarajući ekološku svijest među pojedinim osobljem.
  9. My Tab: Objedinjuje ekološke značajke koje su često potrebne na jednom zaslonu.
  10. Remote Care: Uz Remote care, Konica Minolta na daljinu rješava tehničke probleme bez slanja servisera na cestu.
 

 

Kako tehnologija doprinosi smanjenju ugljičnog otiska

Uredski uređaji Konica Minolte koriste tehnologiju koja svojim korisnicima omogućuje korištenje niske potrošnje energije, dodatno smanjujući njihov utjecaj na okoliš:

 


 
Energetski učinkovit toner:Konica Minolta Simitri HD polimerizirani toner, koji se koristi u uredskom i proizvodnom tisku, ima znatno manji utjecaj na okoliš tijekom proizvodnje, upotrebe i recikliranja od konvencionalnog tonera u prahu, jer se toner spaja na nižoj temperaturi.

 
Energetski učinkovito svjetlo za skener: Izvor svjetlosti skenera promijenjen je s konvencionalne fluorescentne rasvjete na LED, koja više ne sadrži živu. Korisnici imaju koristi od uštede energije i niske toplinske performanse, dok su svjetlina i brzina skeniranja povećane.

 
Niske TEC vrijednosti: Uredski proizvodi Konica Minolte imaju posebno niske TEC vrijednosti. Oni predstavljaju tipičnu tjednu potrošnju električne energije (TEC) proizvoda na temelju prosječne upotrebe u uredu kako je definirano u programu ENERGY STAR.

Tehnologija spajanja indukcijskog grijanja: Konica Minolta je usvojila tehnologiju indukcijskog grijanja (IH) kako bi dizajnirala energetski učinkovitu jedinicu za topljenje. Potrošnja energije je značajno smanjena jer se temperatura potrebna za spajanje postiže mnogo brže i može se precizno kontrolirati.

 
Punjenje valjaka bez ozona: Izlaz visoke razlučivosti moguć je tijekom dugog razdoblja, dok je stvaranje ozona potisnuto.

Angažman Konica Minolte na smanjenju CO2


Smanjenje CO2 proizvedenog tijekom upotrebe proizvoda za 79%

Sa EcoVision 2050 Konica Minolta nastoji postići smanjenje COza 80% u 2050. u odnosu na 2005. U 2016. tvrtka je već dosegla 49%. To je uglavnom zato što je proizvodnja CO2 tijekom korištenja proizvoda smanjena za 79% od 2005. do 2016.


Zamjena izvora energije koji emitiraju COzelenom energijom

Gdje je potrebna energija, Konica Minolta nastoji zamijeniti izvore energije koji emitiraju CO2 zelenom energijom. Konica Minolta se pridružila RE100 i obvezala se na izvor 100% obnovljive električne energije za svoje globalne operacije do 2050. S općim ciljem da imaju 100% obnovljivu energiju na glavnim europskim lokacijama, glavna mjesta poput europskog i njemačkog sjedišta Langenhagen, jedno poslužiteljsko postrojenje u Hannoveru a svi njemački uredi već su opskrbljeni 100% zelenom energijom. 2020. slijede austrijska i britanska stranica.


Više od 110.000 kilometara prijeđeno biciklom uz Bike2Work

IU Njemačkoj i Češkoj, zaposlenici Konica Minolte mogu sudjelovati u akcijskom projektu Bike2Work koristeći svoje bicikle umjesto automobila za putovanje na posao u ljetnim mjesecima. To im omogućuje da pokažu svoju odgovornost prema okolišu i unaprijede vlastito zdravlje. Od 2014. zaposlenici Konica Minolte biciklom su prešli više od 110.000 kilometara i pomogli u uštedi više od 20 tona emisije CO2 tako što nisu vozili ovu udaljenost u svojim automobilima.


Kompenzacija neizbježnih emisija CO2

U slučaju neizbježnih emisija CO2, Konica Minolta ih nastoji kompenzirati podržavanjem certificiranih projekata zaštite klime. Ovdje tvrtka surađuje s međunarodnim stručnjakom za zaštitu klime ClimatePartner od 2015. i surađuje samo na projektima s certifikatom Gold Standard. Trenutno Konica Minolta surađuje na projektu za park energije vjetra u Arubi.

Osim toga, europsko sjedište i nizozemska podružnica su "klimatski neutralne" tvrtke. Nadalje, Konica Minolta kompenzira CO2 proizveden tijekom svojih događanja kao što su European Leadership Campus ili drupa, a od 2015. godine kompenzira sav  tisak u sjedištu u Langenhagenu.

Osim toga, Konica Minolta također nadoknađuje sve emisije proizvedene u proizvodnji i transportu. To se radi za sve uredske i proizvodne uređaje za ispis, čime se osigurava životni ciklus koji je potpuno ugljično neutralan

Sve u svemu, Konica Minolta je od 2015. nadoknadila više od 19 milijuna kilograma CO2.

Preuzmite