Omogućavanje ugljične neutralnosti

Kompenzirajte svoje emisije ugljičnog dioksida

Kompenzirajte svoje emisije ugljičnog dioksida

Konica Minolta kompenzira po prihvatlljivim cijenama emisije CO2 koje neizbježno nastaju tijekom ispisa u uredu i proizvodnog tiska u tiskarama. Mi plaćamo kompenzaciju za CO2 emisije nastale u proizvodnji i transportu proizvoda, a kupac pokriva troškove kompenzacije za emisije koje nastaju tijekom upotrebe uređaja. Kupcu se izdaje certifikat o emisijama u kojem se navodi koliko je CO2 ušteđeno u aktivnostima koje je financirao, kao dokaz o kompenzaciji emisije ugljičnog dioksida. 

Pet jednostavnih koraka za uspješno smanjenje emisija ugljičnog dioksida s tvrtkom Konica Minolta:
 

  1. Primijenite program Carbon Neutrality
  2. Ispisujte kao i obično na uređajima tvrtke Konica Minolta
  3. Konica Minolta izračunava ukupne emisije CO2 za svaki uređaj tijekom njegovog radnog vijeka
  4. Konica Minolta kompenzira te emisije kroz projekt smanjenja ugljičnog dioksida
  5. Dobit ćete certifikat o emisijama s navedenim ušteđenim emisijama CO2 


Prednosti za naše klijente su ispunjavanje vlastitih ciljeva zaštite okoliša, smanjenje njihovog ugljičnog otiska, dokazivanje njihove predanosti zaštiti okoliša i poboljšanje imidža tvrtke. 

U programu Enabling Carbon Neutrality Konica Minolta udružila je snage s međunarodnim stručnjakom za očuvanje klime, tvtkom ClimatePartner, osiguravajući na taj način transparentnost i otpornost programa. Zajedno s organizacijom ClimatePartner podržavamo projekt koji ima Gold Standard certifikat za kompenzaciju proizvodnje ugljičnog dioksida, a to projekt upotrebe energije vjetra na farmi vjetrenjača Vader Piet, na Arubi, u Karipskom moru. Upotrebom otočnih resursa vjetra, projekt smanjuje emisije stakleničkih plinova za približno 150.000 t CO2 godišnje. Budući da je program za omogućavanje neutralnosti ugljika pokrenut 2015., njegovi su sudionici nadoknadili više od 2,5 milijuna kg CO2. Ta brojka obuhvaća kupce diljem Europe, nekoliko događaja i sajmova te internu kompenzaciju.