Univerzalan dizajn i pristupačnost

Poboljšana pristupačnost

Poboljšana pristupačnost
  1. Pristup s prednje strane svim korisnicima olakšava dodavanje papira ili zamjenu spremnika s tonerom, brzo i bez napora; velike ručke lako je zahvatiti i njima rukovati.
  2. Ergonomske ladice za papir mogu se izvući uz minimalan trud, a ručke se mogu uhvatiti i odozgo i odozdo.
  3. Veliki zaslon osjetljiv na dodir može se nagnuti u bilo koji kut s pomoću ručke koja se nalazi ispod zaslona.
  4. Značajka slobodnog zaustavljanja svodi fizički napor potreban za podizanje ADF-a na najmanju moguću mjeru, čak i iz sjedećeg položaja; to je olakšano opcionalnom pomoćnom ručkom.
  5. Besplatno preuzimanje aplikacije (bizhub Remote Access) omogućuje rad na zaslonu s Apple ili Android pametnog telefona ili tableta.

Bolja mogućnost pristupa i vidljivost za korisnike

Konica Minolta proizvodi uređaje koji su pristupačni svima – bez obzira na njihovu dob, iskustvo, građu ili posebne potrebe. Naš univerzalni dizajn svima osigurava lako dosezanje uređaja, jednostavnost rukovanja te logičan dizajn i praktičnost, što znači da naše proizvode lako mogu upotrebljavati osobe s invaliditetom ili oslabljenim vidom. Smjernice univerzalnog dizajna tvrtke Konica Minolta temelje se na principima univerzalnog dizajna koje je osmislio i razvio Centar za univerzalni dizajn na sveučilištu North Carolina State.

poboljšana vidljivost

poboljšana vidljivost
  1. Veliki i logički strukturirani dodirni zaslon Jednostavan je za rukovanje i ima znakove koji se mogu povećati za do 16 puta kako bi bili čitljiviji.
  2. Glasovno navođenje Glasovno navođenje objašnjava funkcije i glasovne naredbe; glasnoća i brzina glasa mogu se prilagoditi kako bi odgovarali individualnim potrebama korisnika.
  3. Kontrastne boje Tamnosiva pozadina i svijetle, dosljedne boje, naročito za tipke koje se često upotrebljavaju, čine korake upravljanja bržima, lakšima i preciznijima.
  4. Jarke narančaste i plave LED diode Jasno su vidljive; jednostavan raspored eliminira potrebu za prethodnim iskustvom ili posebnim vještinama za početak rukovanja.
  5. Označavanje bojama Omogućuje identifikaciju sličnih radnji i jasno naznačuje važne dijelove uređaja, čime se izbjegavaju potencijalne ozljede korisnika.