Raznolikost i ljudska dobrobit

 

Usluge za poboljšanje radnog okruženja

Čist zrak u uredu: kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru

Konica Minolta predana je aktivnom poboljšanju radnog okruženja svojih kupaca i stvaranju prostora za njih da se usredotoče na svoje temeljne kompetencije. Kao mjera čistoće zraka u uredima i njegovog potencijalnog utjecaja na osobno zdravlje i udobnost onih koji koriste prostor, kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru je usluga za poboljšanje razine zdravlja i dobrobiti u cjelini. Tvrtka surađuje s širokim rasponom pouzdanih i kompetentnih projektnih partnera kako bi osigurala namjenske filtarske uređaje za različite uredske sustave, osiguravajući visoko smanjenje emisija uz održavanje protoka zraka u uključenim uređajima. Rješenja filtera, mjerena certifikatima Blue Angel, smanjuju emisiju čestica kopirnih uređaja do 98%. Tako kupci mogu poboljšati kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru, ključni čimbenik u razini zdravlja, udobnosti i produktivnosti osoblja.


Standardna jedinica za čišćenje zraka
  • Smanjuje emisije za najmanje 90%
  • Standardna u najnovijim Konica Minolta uređajima

Dodatna jedinica za čišćenje zraka
  •   Smanjenje emisije u rasponu od 82% do 97%
  •   Dva različita filtera koji se koriste za Konica Minolta uređaje

Uređaji kojima svatko može pristupiti: Univerzalni dizajn

 

Konica Minolta nudi uređaje koji su dostupni svima – bez obzira na dob, iskustvo, veličinu tijela ili posebne potrebe. Sa svojim univerzalnim dizajnom, uređaji su lako dostupni, jednostavni za rukovanje i logičan dizajn i praktičnost. To omogućuje jednostavnu uporabu proizvoda osobama s tjelesnim invaliditetom ili oštećenjem vida.

 

Kako tehnologija doprinosi bezopasnom okolišu

Bezopasan za kontakt s hranom
Zahvaljujući ekološkim svojstvima proizvoda Simitri tonera, njemački TÜV Reinland ga je prepoznao kao 100% bezopasan za kontakt s hranom. Ova potvrda o sigurnosti hrane stvara mogućnosti za korištenje, kao što je pakiranje hrane ili ispis naljepnica za hranu.
 


Korporativni angažman za poticanje raznolikosti zaposlenika i ravnopravnosti spolova

 

Raznolikost zaposlenika kao izvor inovacija i uspjeha

Koncept Konica Minolte maksimalno koristi raznolikost zaposlenika za stvaranje nove vrijednosti. Jedna od prednosti Konica Minolte kao globalne tvrtke je da zaposlenici različitog nacionalnog podrijetla, uvjerenja, kultura, jezika, spola, dobi i stručnosti rade zajedno u regijama diljem svijeta. Raznolikost zaposlenika vodi do inovativnog razmišljanja i originalnih ideja, stvarajući tako novu vrijednost koja pomaže u pružanju rješenja za kupce i društvo. Ova vrsta stvaranja vrijednosti utjelovljuje njezinu vrijednost “Inkluzivno i suradničko”. Konica Minolta nastoji živjeti u skladu s ovom vrijednošću, poštujući raznolikost i promičući inkluziju kako bi stvorila vrijednost koja vodi napretku za kupce, društvo i pojedince. Tvrtka svojim „programom mobilnosti“ potiče međugraničnu razmjenu.

Podržite mlade žene i djevojke u IT poslovanju

Konica Minolta surađuje s nevladinom organizacijom kako bi pokrenula projekt izgradnje kapaciteta koji podržava žene u izgradnji karijere u IT industriji. Cilj projekta je privući, odabrati i podržati žene i djevojke u IT poslovanju, s ciljem pomoći im da pristupe tržištu rada, nauče osnove, pronađu posao ili osnuju start-up. Prvobitno pokrenut u Češkoj u kolovozu 2015., projekt je proširen na Njemačku 2016., a također je pokrenut u Poljskoj i Austriji 2017./2018. 

KONTAKTIRAJTE NAS