Tehnologija je ključ za rješavanje trenutne krize

| 13 svibnja 2020

Kako nova rješenja mogu pomoći organizacijama u suzbijanju negativnih učinaka uzrokovane COVID-19 krizom

Trenutna situacija predstavlja značajan teret za poduzeća širom svijeta. Tvrtke i institucije reagirale su brzo i odgovorno, dajući prednost sigurnosti svojih zaposlenika, klijenata i partnera. Posljedično, uspostavljeni tijekovi rada i proizvodni lanci gotovo su u potpunosti zaustavljeni u roku od nekoliko tjedana. Da bi se oporavili od ovog neviđenog vanjskog šoka, a istodobno nastavili osigurati najvišu razinu sigurnosti svojih zaposlenika, organizacije će trebati slijediti nove, inovativne putove. Za to je tehnologija ključna poluga, a pouzdan partner u IT segmentu kao što je Konica Minolta pruža i potrebnu stručnost i potrebne alate. Takav raspon od sigurnog rada na daljinu, do ispisa pomoću uređaja kojima je potreban minimalan fizički kontakt, do inteligentnih video rješenja koja pomažu u prepoznavanju potencijalnih zdravstvenih rizika i pokrivanju drugih aspekata povezanih sa sigurnošću."Sadašnji događaji bolno su nam pokazali koliko smo ranjivi - kao pojedinci, organizacije i društva", kaže Olaf Lorenz, generalni direktor Konica Minolte, DX Branding Division: "Ovaj virus je snagu globalno povezanog društva okrenuo protiv nas. Ipak, siguran sam da ćemo se moći suprotstaviti tome i njegovim učincima oslanjajući se na još jednu od naših snaga: našu domišljatost i neumoljivu težnju za inovacijama. Tehnologija je ključna za rješavanje trenutnih izazova u osiguravanju sigurnosti radne snage, istovremeno osiguravajući kontinuitet poslovanja i održavajući nas više i bolje povezane nego ikad prije u povijesti."


Od centraliziranog poslovanja do produktivne, decentralizirane suradničke mreže

Kako udio „know-how zaposlenika“ u našim ekonomijama neprestano raste, rad kod kuće značajan je dio radne snage. Europska komisija[1].  predviđa povećanje zaposlenika koji će raditi od kuće i imati potreban know-how od 50-60% do 2030. godine. Mnogi odjeli u svim vrstama organizacija - od malih poduzeća do velikih korporacija i institucija - mogu učinkovito raditi neovisno o mjestu i vremenu. Barem u teoriji, ako imaju potrebne alate. "Iako su neke organizacije u prošlosti oklijevale prihvatiti mobilni način rada, primjećujemo porast potražnje za takvim rješenjima", kaže Lorenz: "U gotovo svim slučajevima odgovor za uvođenje daljinskih radnih rješenja nije bio da je tvrtkama isto tehnološki nemoguće. Umjesto toga, riječ je o kulturološkoj problematici tvrtke koja zahtijeva fizičku prisutnost. Pozitivna iskustva i najbolje prakse rada na daljinu u industriji umanjit će takva oklijevanja jer su gotovo svi bili dio najvećeg mogućeg homeoffice projekta u svijetu."


Konica Minolta pomaže kupcima da otključaju potencijal digitalne suradnje, pružajući im točno rješenja koja odgovaraju potrebama njihove organizacije. Primarni primjer snažne sveukupne platforme je Workplace Hub: All-in-one rješenje koje ne pruža samo potrebnu specifičnu IT infrastrukturu već i skup namjenskih alata za suradnju. Održavanje osigurava Konica Minolta, kao i stalno upravljanje licencama i ažuriranjima. Dostupan kao dio Workplace Hub-a ili u samostalnoj verziji, platforma za suradnju WorkplaceGo omogućava rad diljem organizacije ili s vanjskim partnerima bez ikakvih granica - uključujući besprijekornu integraciju Microsoft Office 365 i aplikacija trećih strana. Kao rješenje u oblaku, na primjer, Microsoft Office 365 - stvoren je kako bi omogućio decentralizirani rad i suradnju. Uz Microsoftov Teams, virtualni sastanci i besprijekoran rad u timu, mogu biti istinski tehnološki unaprijeđen pokretač za tvrtke, neovisno o okolnostima kao što je trenutna kriza. Za jednostavno, učinkovito i sigurno dijeljenje dokumenata u organizaciji neovisno o uređaju, lokaciji i vremenu, Konica Minolta nudi dokoni SYNC & SHARE. "Ovakva rješenja omogućuju vam da okupite svoje najbolje ljude - ma gdje bili", objašnjava Lorenz.


Zaštita zaposlenika na licu mjesta s pametnim rješenjima

Međutim, mnogi zaposlenici moraju biti fizički prisutni u svojim tvrtkama. "Gdje god zaposlenici ne mogu raditi kod kuće, naš pristup je pružiti inovativna rješenja koja smanjuju i rizike", kaže Lorenz: "Na primjer, u uredskim okruženjima, trenutačnim pisačima Konica Minolte može se pristupiti daljinskim putem pomoću svih uobičajenih uređaja - minimizirajući fizički kontakt s pisačima."


Ipak, u maloprodaji ili u javnom sektoru, mnogi moraju pristupiti radnim mjestima - to je najočitije u zdravstvenom sektoru. Ovdje inteligentna video rješenja, poput MOBOTIX uređaja Konica Minolte, mogu pružiti važnu podršku: na primjer, toplinski senzori ovih kamera mogu prepoznati oscilacije u toplini ljudi i objekata. To se može koristiti kao pokazatelj za poduzimanje daljnjih mjera predostrožnosti. Pored toga, mogu poslužiti i npr. za zaštitu imovine u doba rada na daljinu.


Opredijeljeni za prevladavanje krize - u cijelom svijetu

Kao globalna tvrtka s visoko raznolikim portfeljem, Konica Minolta podržava mnoge globalne inicijative. Na primjer, u Italiji Konica Minolta radi na poboljšanju zdravstvenog sustava radeći zajedno s Istituto Italiano di Tecnologia, istraživačkoj ustanovi u Genovi i bolnicom Casa Sollievo della Sofferenza u San Giovanni Rotondo, Foggia. Zajedno su razvijeni roboti koji podržavaju praćenje pacijenata – što polučuje rasterećenjem medicinskog osoblja. Nadalje, tjedni izvještaj koje je objavio istraživački R&D laboratorij Konica Minolta u Rimu, široko su prihvaćeni i korišteni izvori u talijanskim medijima. Konica Minolta u Australiji koristi svoje 3D printere za proizvodnju osobne zaštitne opreme i ventilatora za medicinsko osoblje, dok Konica Minolta Business Solutions (UK) Limited sudjeluje u inicijativi C19 Business za rješavanje krize, zajedno s 200 tvrtki.

U Sjedinjenim Državama, podružnica Konica Minolta Ambry Genetics radi na pružanju testova za osnovne zaposlenike i pacijente. Ambry ima za cilj osigurati nekoliko tisuća testova lančane reakcije polimerazom tjedno. Nakon ove obveze, Konica Minolta, Inc i njegove kineske podružnice donirale su višenamjenske pisače (MFP) i medicinsku opremu u vrijednosti od 1,2 milijuna dolara u Kini. Proizvodi su donirani ljudima koji pate od trenutne krize.

"Svi smo zajedno u ovoj izazovnoj situaciji. Konica Minolta posvećena je pružanju svojih znanja i proizvoda kako bi se olakšala trenutna situacija tvrtkama i zaposlenicima. Imajući tako raznovrstan portfelj, možemo doprinijeti na mnogo različitih načina. Pružajući alate za suradnju radnicima na daljinu i daljnja pametna rješenja, poput MOBOTIX kamera i pametnih pisača, nastojimo optimalno podržati svakog kupca u ovoj situaciji", zaključuje Olaf Lorenz iz Konica Minolte.[1] European Commission, 2019, Developments and Forecasts of Changing Nature of Work, https://ec.europa.eu/knowledge4policy/foresight/topic/changing-nature-work/developments-forecasts-changing-nature-work_enKONTAKTIRAJTE NAS

KONTAKTIRAJTE NAS