Konica Minolta povlači se sa sajma drupa 2021.

| 8 listopada 2020

Konica Minolta povlači se sa sajma drupa 2021., ali će s kupcima biti angažirana na nove i kreativne načine

Konica Minolta Business Solutions Europe objavila je odluku da odustaje od sudjelovanja na drupa 2021. i na koji će način osmisliti put novih, prilagođenih formata za interakciju sa svojim kupcima.


Konica Minolta, tržišni lider u proizvodnom tisku više od deset godina (InfoSource), danas je najavila povlačenje sa sajma drupa 2021. Konica Minolta je već krenula putem novih, prilagođenih i digitalnih, odnosno hibridnih formata za svoje ciljane skupine i nastavit će s tim novim angažmanima i dalje.

 

Olaf Lorenz, generalni direktor Odjela za međunarodni marketing Konica Minolta Business Solutions Europe kaže: „Još uvijek vjerujemo u snagu neposredne komunikacije, u moć fizičkog uvida u naš portfelj i otisnutih uzoraka te osmišljavamo potencijalna rješenja virtualnih i stvarnih koncepata. Međutim, planiranje izlaganja na drupa sajmu ili bilo kojem drugom sajmu, u ovom trenutku nema smisla tijekom trenutne neizvjesnosti u svijetu. Stvari su previše nepredvidive. Naš najveći prioritet uvijek je osigurati da naše kolege, klijenti i njihove obitelji ostanu sigurni i zdravi. I dok pandemija koronavirusa i dalje nastavlja sa svojim negativnim učinkom na globalnoj razini, donijeli smo odluku da povučemo svoju fizičku prisutnost sa sajma drupa, kao i drugih događaja u dogledno vrijeme."

 

Odgodom drupe u lipnju, pravila tvrtke morala su se prilagoditi i morali smo preispitati što je najbolje za naše klijente te potencijalne kupce. Na primjer, Konica Minolta pokrenula je virtualni showroom koji sadrži mnoge značajke za interaktivno istraživanje raznolikih ponuda u tisku. U Konica Minolta Inkjet Center of Competence u Bratislavi, tvrtka nudi virtualne demonstracije industrijskog i produkcijskog portfelja gdje kupci online mogu dobiti dojam o samom procesu produkcije u realnom vremenu te komunicirati sa stručnjacima Konica Minolte koji su tamo fizički prisutni i spremni za pitanja svojih kupaca.

 

Olaf Lorenz zaključuje: „Naš je krajnji cilj bio i uvijek će biti da partnerskim pristupom pomognemou u oblikovanju ideja naših klijenata - bez obzira na komunikacijski kanal, bilo licem u lice ili virtualno. Potpuno smo uvjereni da će tisak izdržati kao komunikacijski medij čak i uz uočene prijetnje digitalnih, mobilnih i virtualnih kanala, uz koje su mnogi bili uvjereni će grafičku industriju sustići vrijeme i kraj. Unatoč pandemijskom i manje predvidljivom okruženju u kojem svi sada živimo, industrija tiska napreduje i pronalazi nove načine za postizanje učinka i vrijednosti, često uz pomoć drugih medijskih kanala. I dalje ćemo raditi na novim načinima kako i dalje kontinuirano rasti te dostizati razinu stvaranja vrijednosti zajedno s našim klijentima te smo uzbuđeni zbog onoga što je pred nama."

 

Dodaje: „Donekle teškog srca i sa žaljenjem donijeli smo ovu odluku te organizatorima želimo uspjeh u svim budućim događajima. Drupa je oduvijek predstavljala nešto najbolje od onoga što se može postići na događajima uživo te pritom imajući utjecaj na globalnu grafičku industriju. Za mene bi to osobno bio peti drupa sajam. Uvijek je bio vrhunac događanja u kalendaru i radujem se povratku događanja u budućnosti kada za to dođe vrijeme."

 

 

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagenu, Njemačka (podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan).

U digitalno doba, Konica Minolta omogućava svojim kupcima gladak i lagan prijelaz na digitalna rješenja. Svojom jedinstvenom stručnošću u obradi podataka, stvara odgovarajuća rješenja za svoje kupce i rješava probleme s kojima se tvrtka suočava. Kao pružatelj cjelovitih IT usluga, Konica Minolta nudi savjetovanje i usluge za optimizaciju poslovnih procesa s automatizacijom tijeka rada. Tvrtka svojim kupcima također nudi rješenja i upravljanje uslugama u području IT infrastrukture, IT sigurnosti i usluga u oblaku. Za rješenja za uredski tisak, ‘IDC MarketScape: Western Europe Smart Multifunctional Peripheral 2018 Vendor Assessment’ izjavio je da je Konica Minolta "jedan od vodećih svjetskih dobavljača pametnih multifunkcijskih uređaja". Konica Minolta pouzdan je partner na polju profesionalnog tiska: nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na području profesionalnog tiska u Europi, Srednjoj Aziji, Bliskom Istoku i Africi (InfoSource). Londonski poslovni centar za inovacije i četiri laboratorija za istraživanje i razvoj u Europi, omogućuju Konica Minolti da razvije i unaprijedi inovacije prilagođene stvarnim potrebama tvrtke u suradnji sa svojim kupcima, kao i s akademskim, industrijskim i poslovnim partnerima. Za svoja inovativna rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu „Buyers Lab PaceSetter Award za izvanrednu uslužnost 2020./2021.“ od strane tvrtke Keypoint Intelligence. Tvrtka Konica Minolta Hrvatska zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovne jedinice u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

Za više informacija, zapratite nas na Facebook, LinkedIn ili YouTube platformama.

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.