Doživljaj životnog i 'business as usual' vremeplova iz prve ruke našeg IT Managera

| 27 travnja 2020

U seriji blogova na temu ICT rješenja koja Konica Minolta Hrvatska nudi svojim korisnicima, donosimo razmišljanja naših stručnjaka o digitalnoj transformaciji i utjecaju na način na koji velike i male tvrtke u Hrvatskoj posluju danas.


Autor: Vlado Tomašević, voditelj odjela IT rješenja Konice Minolte Hrvatska


Pizza i VHS

U neka ranija vremena, kad sam bio nešto manji nego sad (i jako gladan), a ostalo bi mi nešto džeparca kojeg nisam potrošio na sličice, pikule, 'mikiće' i slično, otišao bih po pizzu. Pješice. Dok sam čekao pripremu svoje narudžbe u lokalnoj pizzeriji, imao sam i mogućnost osvojiti nagradnu Colu - ako sam znao napamet nabrojati sastojke pizze koju sam naručio. U povratku sam obavezno navratio u videoteku i počastio se 'najnovijim blokbasterom' koji se, niti godinu dana nakon kino premijere, ponosno kočoperio na istaknutom mjestu obrta specijaliziranog za pružanje usluga najma magnetskih nosača slike i zvuka. Pješice. Ubrzo nakon te dobi, kad sam džeparac zamijenio stalnim (doduše skromnim, ali ipak…) priljevom sredstava na tekući račun, lokalna pizzeria nabavila je skuter i Golfa 'dvojku'. Dovoljno je bilo nazvati. Et voilà – vruća pizza na vratima za 45 minuta. I videoteka se promijenila – magnetni nosač medija postao je optički – DVD. A ja, ne budi lijen, iskoristio bih vrijeme dok dostava ne stigne i skočio po 'najnoviji blokbaster' koji se, niti 6 mjeseci nakon kino premijere, ponosno kočoperio na istaknutom mjestu obrta specijaliziranog za pružanje usluga najma optičkih nosača slike i zvuka. Pješice.

Danas, osjetno više vremena provodim radeći vrlo zahtjevan posao, a slobodno vrijeme radije trošim u igri sa  svojom kćeri. I ona voli pizzu i film. Međutim, između posla i izleta u prirodu, puno manje vremena mi ostaje za skočiti u pizzeriju ili do videoteke. Ipak, danas, kada želim pizzu i film dovoljno mi je pritisnuti par tipki na pametnom telefonu. Et voilà – vruća pizza na vratima za 45 minuta, a za to vrijeme klinceza i ja biramo najnoviji crtić iz naše digitalne biblioteke koji se, dostupan gotovo odmah nakon kino premijere, ponosno kočoperi na glavnoj stranici naše digitalne videoteke.


Jesmo li ostali bez pizze i VHS-a?

Očito nismo. A što su pizza i VHS učinili za nas? Pokazali su nam kako se pametno prilagođava vremenu u kojem živimo i poslujemo. Svako poslovanje mora biti dinamično i brzo se prilagođavati zahtjevima tržišta te kada se biraju rješenja za uspjeh na tržištu, valja birati samo ona koja donose nedvosmisleni benefit za poslovanje i za klijente. Kao što vidimo iz ovog primjera, odabrati digitalizaciju i automatizaciju ispravan je korak na putu evolucije poslovanja kojim tvrtke kvalitetno ulaze u  informacijsko doba. Mi u Konica Minolta Hrvatska i sami idemo tim putem, stoga nam se pridružite jer će nam biti zadovoljstvo pomoći vašem poslovanju - slijedite ga zajedno s nama.5b8813d2-94b4-49fd-9593-57360a0a0a67-13-previewOrg-(4).jpg
gdgdgdg.jpg

KONTAKTIRAJTE NAS

KONTAKTIRAJTE NAS