NCC tim utvrdio je više od 35 ranjivosti u poslovnim pisačima kod čak šest proizvođača.

| 19 kolovoza 2019

NCC tim utvrdio je više od 35 ranjivosti u poslovnim pisačima kod čak šest proizvođača.

Budući da su pisači desetljećima dio našeg svakodnevnog života, obično ih ne smatramo dijelom informatičke infrastrukture, već su uređaji koji se povezuju s osjetljivim poslovnim mrežama. Stoga predstavljaju potencijalni sigurnosni rizik i podložni su vanjskim napadima.


Istraživači NCC Group identificirali su značajne slabosti i ranjivosti na šest vrsta pisača za poslovnu upotrebu, ističući činjenicu da napadači imaju puno slobodnog prostora za napad putem ovih pisača povezanih s Internetom.

 

Tijekom procesa istraživanja, tim globalnog stručnjaka za kibernetičku sigurnost i smanjenje rizika testirao je više aspekata šest pisača srednjeg opsega poduzeća, uključujući web aplikacije i web usluge te fireware i mogućnost ažuriranja, kao i provođenje hardverske analize.

 

Ispitivanje tih pisača s osnovnim alatima otkrilo je širok raspon ranjivosti, od kojih neke postoje desetljećima. Neke ranjivosti otkrivene su u samo nekoliko minuta od početka testiranja.

 

Sve ranjivosti otkrivene tijekom testiranja već su otklonjene ili se već spominju spomenuti proizvođači. Preporučuje se administratorima sustava da ažuriraju sve pisače na najnoviji firmware i da redovno prate daljnja ažuriranja.

 

Više informacija možete pronaći na linku.


Povezani članci

Povezani članci