Minolta 7000 registrirana je kao osnovni povijesni materijal za znanost i tehnologiju

| 10 rujna 2020

Minolta 7000 registrirana je kao osnovni povijesni materijal za znanost i tehnologiju od strane Nacionalnog muzeja prirode i znanosti

Važan dio Konica Minolta naslijeđa, Minolta 7000, Nacionalni muzej prirode i znanosti, Tokio, Japan registrirao je kao "Osnovni povijesni materijal za znanost i tehnologiju". Povijesni fotoaparat lansiran je 1985. godine od tvrtke prethodnice - tadašnja Minolta Camera Co., Ltd. Ovakvo priznanje pozicionira proizvod kao važan dio razvoja povezan s trenutnim digitalnim sustavima refleksnih fotoaparata s jednim objektivom. Ovo je drugi put da je baština Konica Minolte registrirana kao "Osnovni povijesni materijal za znanost i tehnologiju", nakon filma Sakura Tennennshoku (Sakura Color Film) 2013. godine.Pozadina ikone Minolta 7000

U razvoju kamera početkom 1980-ih glavni zadatak je bio ugraditi funkcije automatskog fokusiranja, zadržavajući karakteristike refleksnih kamera s jednim objektivom s raznim izmjenjivim lećama. Kako bi se prevladao taj izazov, tijekom razvoja kamere donesena je odluka o redizajniranju nosača (spoj između tijela i leće fotoaparata). Iako je promjena na nosaču značila da se postojeće leće ne mogu koristiti, razvoj proizvoda krenuo je dalje u daljnje jačanje tehnologije kako bi se kupcima pružila veća vrijednost. Čitav sustav fotoaparata pregledan je iz čistog okvira: funkcija prepoznavanja fokusa dizajnirana je na tijelu, a novo razvijeni sustav leća koji uključuje mehanizam za zaključavanje s tijelom dodan je kako bi se postigla gotovo savršena funkcija automatskog fokusa. Ovo je inovativan proizvod koji je odjednom promijenio općenito 35 mm SLR fotoaparate, što je dovelo do današnjih sustava digitalnih SLR fotoaparata.

2006. godine Konica Minolta završila je svoje poslovanje s kamerama i fotografskim filmovima. Tehnologije snimanja koje se njegovalo dugi niz godina, jedna su od njenih vrijednih temeljnih tehnologija. Konica Minolta nastavit će doprinositi društvu stvarajući vrijednost koja odgovara potrebama kupaca usredotočivši se na vizualizaciju nevidljivog, temeljenu na slikovnim tehnologijama naslijeđenim tijekom godina.


Očuvanje materijala od važnog je značaja za sljedeću generaciju - svrha „Osnovni povijesni materijali za znanost i tehnologiju“

Ovaj sustav registracije implementirao je Nacionalni muzej prirode i znanosti. Njegova je svrha očuvanje i korištenje materijala koji imaju važan značaj u njihovom prenošenju na sljedeću generaciju, kao i materijala koji imaju zapažen utjecaj na način života, društvo, gospodarstvo i kulturu zajednice. Prva registracija proizvoda izvršena je 2008. godine te od tada nastavljaju godišnje selekcije i odabiri.


Snažna baština kao idealna osnova za vodeću ulogu u budućnosti

S ovom snažnim naslijeđem, Konica Minolta danas omogućava svojim klijentima u iskoraku u digitalnu eru: svojom jedinstvenom stručnošću za obradu slika i mogućnostima obrade podataka, Konica Minolta stvara relevantna rješenja za svoje kupce i rješava probleme s kojima se suočava društvo. Kao pružatelj sveobuhvatnih IT usluga, Konica Minolta pruža savjete i usluge za optimizaciju poslovnih procesa s automatizacijom tijeka rada. Tvrtka svojim kupcima nadalje nudi rješenja i upravljane usluge na području IT infrastrukture i IT sigurnosti, kao i okruženja rada u oblaku. Kao snažan partner za profesionalno tržište tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se više od deset godina etablirala kao lider u proizvodnom tisku u Europi, Srednjoj Aziji, Bliskom Istoku i Africi (InfoSource). Inovacije su igrale i uvijek će igrati veliku ulogu za tvrtku: njezin Poslovni inovacijski centar (Business Innovation Centre) u Londonu i četiri laboratorija u Europi za istraživanje i razvoj, omogućuju Konica Minolti da unaprijedi inovacije suradnjom sa svojim kupcima, kao i s akademskim, industrijskim i poduzetničkim partnerima.


O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagenu, Njemačka (podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan).

U digitalno doba, Konica Minolta omogućava svojim kupcima gladak i lagan prijelaz na digitalna rješenja. Svojom jedinstvenom stručnošću u obradi podataka, stvara odgovarajuća rješenja za svoje kupce i rješava probleme s kojima se tvrtka suočava. Kao pružatelj cjelovitih IT usluga, Konica Minolta nudi savjetovanje i usluge za optimizaciju poslovnih procesa s automatizacijom tijeka rada. Tvrtka svojim kupcima također nudi rješenja i upravljanje uslugama u području IT infrastrukture, IT sigurnosti i usluga u oblaku. Za rješenja za uredski tisak, ‘IDC MarketScape: Western Europe Smart Multifunctional Peripheral 2018 Vendor Assessment’ izjavio je da je Konica Minolta "jedan od vodećih svjetskih dobavljača pametnih multifunkcijskih uređaja". Konica Minolta pouzdan je partner na polju profesionalnog tiska: nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na području profesionalnog tiska u Europi, Srednjoj Aziji, Bliskom Istoku i Africi (InfoSource). Londonski poslovni centar za inovacije i četiri laboratorija za istraživanje i razvoj u Europi, omogućuju Konica Minolti da razvije i unaprijedi inovacije prilagođene stvarnim potrebama tvrtke u suradnji sa svojim kupcima, kao i s akademskim, industrijskim i poslovnim partnerima. Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu „Buyers Lab PaceSetter Award za izvanrednu uslužnost 2018./2019.“ od strane tvrtke Keypoint Intelligence. Tvrtka Konica Minolta Hrvatska zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovne jedinice u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.


Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.


Kontaktirajte nas za više informacija!