ACCURIOWIDE - pisač širokog formata velikih mogućnosti

| 27 kolovoza 2019

Tisak velikih formata jedno je od najbrže rastućih područja u grafičkoj idustriji. Većina tiskara pritom želi univerzalni pisač koji može ispisivati kako na krute tako i na fleksibilne medije. Odgovor Konica Minolte na taj zahtjev je novi UV pisač velikog formata AccurioWide.


Ako želite na istom pisaču ispisivati i na krutim i na fleksibilnim medijima, AccurioWide hibridni UV LED pisač velikog formata je prava stvar za vas. Moguće je birati između dva modela: AccurioWide 160 za medije  širine do 1,6 m ili AccurioWide 200 za medije širine do 2 m. Kod oba modela moguće je ispisivati na medije debljine do 45 mm. Vrhunska kvaliteta ispisa, visoka produktivnost i mogućnost korištenja finalnog proizvoda i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, oduševit će i najzahtjevnije kupce. Pisač je opremljen UV LED žaruljama koje omogučuju ispis na većem broju medija - istovremeno štedeći energiju, vrijeme i troškove.

Konfiguracija s četiri boje i dodatnom bijelom bojom stvara još više mogućnosti za ispisivanje na prozirnim medijima za korištenje kod svjetlećih panoa ili kod tiska bijele boje.

Konfiguracija sa šest boja nudi veći raspon boja što omogućuje ispis boja koje je teško postići s CMYK pisačima. Krajnji rezultat je pisač koji može pridonijeti povećanju opsega poslovanja.


Dizajniran za pouzdanost i produktivnost

AccurioWide pisači koriste najnoviju generaciju Konica Minolta ispisnih glava dizajniranih za vrhunska opterećenja. UV LED sušenje pruža veliku brzinu i izvrsnu kvalitetu ispisa bez obzira na vrstu medija. Novo dizajnizan mehanizam punjenja osigurava glatko pomicanje kapljica boje. Dodatni senzori osiguravaju da ink jet glava nikada ne dodiruje medij, čime se spječava oštećenje glave, a time i dodtni troškovi. Mogućnost ispisa do samog ruba medija povećava produktivnost jer na kraju nije potrebno rezati bijeli rub. Ionizacijske šipke montirane na vodilicima osiguravaju uklanjanje elektrostatičkog naboja na mediju, što osigurava optimalan rad i precizno postavljanje kapljica boje. 

Ako se tiska iz role, osovina koja se napuhuje na strani namatanja i odmatanja te mehanizam automatskog zatezanja osiguravaju savršenu napetost medija što omogućuje ispis bez nabora.


UV boje za široki raspon medija

Serija AccurioWide donosi svestranost u poslovanju i proširuje raspon proizvoda koje možete ponuditi svojim klijentima, što pridonosti povećanju dobiti. Zbog korištenja UV boja koje ne zahtijevaju dodatnu toplinu za sušenje,  AccurioWide omogućuje ispis na širi raspon medija, što uključuje i termo osjetljive materijale. Ispisivati je moguće na različitim tvrdim medjima kao što su razne ploče, plastika, panoi, laminat, scenska grafika i reklamne ploče, kao i na fleksibilnim medijima poput filmova, folija, vinila, papira, platna, tekstila, itd. Također se može koristiti za ispisivanje na točno određene niše proizvoda, kao što su osobni predmeti ili oprema za unutarnje uređenje.

Sustav automatskog punjenja boja kontrolira razinu boje u sustavu. Sustav je lako dostupan što omogućuje lakše punjenje spremnika. Bijela boja nalazi se u potpuno zasebnom sustavu, a skladište bijele boje opremljeno je s miješalicom koja osigurava da je boja uvijek prave gustoće.


Iznimna kvaliteta ispisa u svim veličinama

Serija AccurioWide dizajnirana je kako bi pružila idealnu kombinaciju brzine i kvalitete ispisa. Novi pogon i ink jet glave donose precizno pozicioniranje i vrhunsku kvalitetu slike. Ulaganje medija je jednostavno, a sam proces je vrlo precizan zahvaljujući automatiziranim funkcijama registracije medija i automatskom podešavanju visine ink jet glave. Automatski kontroliran vakuumski sustav osigurava ravnomjerno vakuumsko usisavanje medija na podlogu, omogućujući tako precizan ispis svaki put.

Serija AccurioWide s 12 pikolitarskim glavama omogućuje ročnu reprodukciju čak i najmanjih slova, nevidljive prijelaze boja i nisku potrošnju boje. Dvije 30 pikolitarkse ink jet glave omogućuju ispis bijele boje.


Inovativna tehnologija UV ispisa

AccurioWide pisači opremljeni su snažnim UV LED žaruljama koje brinu za sušenje boje.

  • LED diode su hladne na dodir što omogućuje ispis na širokom rasponu medija
  • LED diode su spremne za rad odmah nakon uključivanja, što znači da ne trebaju vrijeme za zagrijavanje. Rezultat je brži rad s većom produktivnošću
  • LED diode imaju veliki vijek trajanja od najmanje 10.000 sati, što znači otprilike pet godina. Cijeli životni vijek jačina svjetlosti diode se ne mijenja
  • LED diode imaju potrošnju energije od 1 kWh po modulu, što smanjuje troškove potrošnje električne energije
  • UV LED lampe ne sadrže živu, a LED diode ne stvaraju niti ozonski plin kojeg bi trebalo ukloniti


Kvalitetan ispis s UV bojom

Serija AccurioWide koristi UV  boje visokih performansi koje omogućuju korištenje najmanje količine boje po kvadratnom metru na tržištu.

Patentirana tehnologija rasprišivanja pigmenata ''Pigment Shield Tehnology'', posebno dizajnirana za UV boje, osigurava visoku pokrivenost i stabilnost boje.


Ink jet glave Konica Minolta

Konica Minolta jedan je od vodećih proizvođača ink jet  glava za profesionalne pisače. AccurioWide je stoga opremljen s tiskarskim glavama serije KM1024i.

Riječ je o glavama velike brzine  s 1.024 mlaznice koje omogućuju ispis najkvalitetnijih slika pri velikim brzinama.

Vrlo brzo AccurioWide će se moći pogledati u Konica Minolta showroom-u, a do tada smo na raspolaganju za sve informacije.


Izvor: PRINT MAGAZIN


Povezani članci

Povezani članci