ACCURIOPRESS C14000/C12000: Nove zvijezde na tržištu visokoprodukcijskog tonerskog ispisa

Zagreb, Croatia | 14 veljače 2020

Nove zvijezde na tržištu visokoprodukcijskog tonerskog ispisa

Konica Minolta, jedan od vodećih proizvođača rješenja za industrijski i komercijalni tisak, s velikim ponosom najavljuje lansiranje svojeg najnovijeg remek djela kada je riječ o rješenjima za profesionalni produkcijski ispis, nove serije AccurioPress C14000/C12000, kojom ujedno čini i svoj prvi korak u segment visokoprodukcijskog ispisa na bazi tonera. Zakoračite hrabro i vi!


AccurioPress C14000/C12000 službeno je u Europi predstavljen krajem prošle godine na ELC  eventu u Kopenhagenu, no tada su ga imali priliku vidjeti samo distributeri i mediji. Svi ostali još uvijek ne znaju kakvo ih „čudo“ uskoro očekuje. Stroj je to, koji će zbog svojih performansi privući pažnju tržišta, kako globalnog, tako zasigurno i regionalnog.
Promišljajući ovaj novi stroj, Konica Minolta prikupila je povratne informacije više od 100 kupaca širom svijeta kako bi osmislila konfiguraciju za C14000/C12000 uz obećanje da će pisač ponuditi visoku produktivnost, neusporedivu pouzdanost i naprednu automatizaciju.

Njegovo lansiranje u Konica Minolti vidimo kao važnu globalnu inicijativu te pokazuje misiju Konica Minolte da podrži transformaciju tvrtki svojih klijenata, predviđajući potencijalne izazove i zajedno s njima stvarajući rješenja. Stroj je namijenjen kupcima koji žele proširiti i pojednostaviti svoje poslovanje naprednom automatizacijom, manjom izravnom komunikacijom s ljudima i većom produktivnošću s opipljivim učincima što dovodi do kvalitetne proizvodnje s manje otpada.

AccurioPress C14000/C12000 rezultirat će maksimalnom vrijednošću za kupca kada je riječ o  mogućnostima za širenje poslovanja, ubrzat će operativnu učinkovitost uz brži povrat ulaganja.

"U HPP segment ulazimo sa stvarno kvalitetnom strojem. Sličnost u kvaliteti između tradicionalnog ofsetnog tiska i onoga što možemo učiniti s tonerom je zadivljujuća i izniman napor smo uložili kako bismo došli ovdje“, ističe Olaf Lorenz, generalni direktor Odjela DX Branding u Konica Minolta, Inc.

 

Brz, pouzdan i u skladu s Industrijom  4.0

Od tehničkih karakteristika izdvojit ćemo podatak da AccurioPress ispisuje u CMYK-u 140 stranica u minuti u A4 formatu (C12000 ima brzinu od 120 stranica), uz rezoluciju koja ekvivalent 3600x2400 dpi i 40% je brži od bilo kojeg drugog Konica Minolta uređaja na bazi tonera. Također, u sebi ima ugrađen sustav za automatsko prepoznavanje papira.

Do sada Konica Minolta u svom portfelju nije imala pisač za visokoprodukcijski ispis (HPP) na bazi tonera. Od 2015. godine AccurioJet KM-1 ink jet bio je naš vodeći model s brzinom od 3.000 stranica na sat u B2 formatu, dizajniran više za visokokvalitetne aplikacije, slične ofsetnom tisku. Serija AccurioPress C6100s za srednje-produkcijski ispis (MPP), s druge strane, dizajnirana je za podršku okruženju s vrlo brzim odazivom poslova.
AccurioPress C14000/C12000 pokriva jaz između ova dva proizvoda u HPP segmentu, nudeći veću količinu ispisa i duži radni ciklus, a sve s ciljem kako bi se dosegnuli novi komercijalni kupci unutar HPP  segmenta koji zahtijevaju visoku produktivnost, učinkovitost rada i kvalitetu za tisak izravne pošte, brošura i kataloga.

Povećavanjem učinkovitosti klijentova tijeka rada od početka do kraja, cilj Konica Minolte  je postati broj jedan na tržištu tiska visokoprodukcijskog  tiska.

 

IQ-501 Intelligent Quality Care

AccurioPress C14000/C12000 dolazi s ugrađenim sustavom IQ-501 Intelligent Quality Care koji poboljšava mogućnosti automatskog pregleda i nudi napredne mogućnosti inspekcije, provjeravajući kvalitetu ispisa. Visokokvalitetan ispis znači maksimalnu stabilnost čak i tijekom dugotrajnih poslova, dok bolja registracija i kvaliteta povećavaju ukupni volumen ispisa.

IQ-501 je za Konica Minoltu nešto što ih, kako kaže g. Olaf Lorenz, generalni direktor, razlikuje od drugih. Iako i drugi proizvođači imaju sličnu tehnologiju, vjeruju da će ih jedinstvena inline jedinica za auto inspekciju izdvojiti u usporedbi s drugim strojevima.

 

Investicija o kojoj vrijedi razmisliti

Rast poslovanja i dobivanje maksimalnog  s obzirom na uloženo ono je što obećava serija AccurioPress C14000/C12000.

Visoka brzina i produktivnost u kombinaciji s velikom fleksibilnošću medija dodatno će doprinijeti proširenju ponudi vaše tiskare.  Pitanja o kvaliteti boje stvar su prošlosti, barem kod AccurioPress C14000/C12000 jer nudi širok spektar alata za kontrolu i podešavanje.

AccurioPress C14000/C12000 odražava najviši stupanj automatizaciju, a istovremeno osigurava i visoku kvalitetu. Profesionalna inline dorada daje gotove proizvode pomoću samo jednog klika. Jedinica Intelligent Quality Care osigurava da se kvaliteta ispisa automatski postavlja, nadzire i ispravlja.
Sve navedeno vodi k tome da je AccurioPress C14000/C12000  mudra i isplativa investicija za budućnost, o kojoj svakako treba razmisliti!

 

AccurioPress C14000/C12000 odlikuje:

 • automatizacija – potpuno automatizirano postavljanje maksimizira stvarno vrijeme proizvodnje
 • pouzdanost – robustan dizajn u kombinaciji s korekcijama boje i registracije u stvarnom vremenu plus auto-inspekcijske funkcije
 • efikasnost – kraća izmjena poslova uz visoko specijalizirane in-line doradne opcije dostupne i kod poslova nakon završetku tiska
 • visoka produktivnost  - maksimalna brzina do 140 stranica/min -  rezolucija 3600 x 2400 dpi - novi Simitri V toner za bolju kvalitetu tiska - automatska korekcija boje i duplex registracija
 • kompatibilnost sa širokim rasponom medija – papir težine od 52 do 450 grama; kuverte, reljefni papir i arci do dužine od 1300mm
 • profesionalna inline dorada – 4-rubno rezanje, rezanje posjetnica,  slaganje brošura, savijanje, spiralni uvez.

 

AccurioPress C14000 / C12000 odabrat ćete ako želite:

 • Proširiti svoje poslovanje – novi sustav podržava veliki opseg različitih medija, od tankog do debelog papira, reljefni papir, kuverte, kao i poliester te etikete iz arka.
 • Podići svoju operativnu efikasnost – stroj je osmišljen tako da se u što manje vremena otisne što više. S Intelligent Quality Care jedinicom postiže se željena kvaliteta ispisa svaki put. Visoka razina automatizacije pomaže udovoljiti današnjim zahtjevima za brzim izmjenama poslova.
 • Maksimizirati svoje ulaganje – vrijeme postavljanja stroja je maksimalno skraćeno što poboljšava iskoristivost. Brojne mogućnosti inline dorade uz ispis do 2.500.000 stranica mjesečno.
 • Poboljšati lojalnost klijenata – zahvaljujući automatskom podešavanju kvalitete ispisa, možete biti sigurni da će biti jednak od prve do zadnje strane. Registracija je savršeno precizna tijekom čitavog tiska uz stalno nadgledanje i ispravljanje prema potrebi.
 • Automatizaciju i uštedu vremena kao nikada do sad -  IQ-501 pruža opsežnu automatizaciju za pozicioniranje slike i registraciju na jednoj i kontrolu boje

 

Više o novim HPP uređajima saznajte na stranicama uređaja https://www.konicaminolta.hr/hr-hr/uredaji/profesionalni-tisak/accuriopress-c14000 ili kontaktirajte svog prodajnog predstavnika.

 

 


AccurioPress C14000/C12000

The AccurioPress C14000/C12000 series is Konica Minolta’s new flagship model. It incorporates many new technologies with focus on advanced AUTOMATION, relentless RELIABILITY and effortless EFFCIENCY.

Kontaktirajte nas za više informacija!