ACCURIOPRESS C14000/C12000: Nove zvijezde na tržištu visokoprodukcijskog tonerskog ispisa

Zagreb, Croatia | 14 veljače 2020

Nove zvijezde na tržištu visokoprodukcijskog tonerskog ispisa

Konica Minolta, jedan od vodećih proizvođača rješenja za industrijski i komercijalni tisak, s velikim ponosom najavljuje lansiranje svojeg najnovijeg remek djela kada je riječ o rješenjima za profesionalni produkcijski ispis, nove serije AccurioPress C14000/C12000, kojom ujedno čini i svoj prvi korak u segment visokoprodukcijskog ispisa na bazi tonera. Zakoračite hrabro i vi!


AccurioPress C14000/C12000 službeno je u Europi predstavljen krajem prošle godine na ELC  eventu u Kopenhagenu, no tada su ga imali priliku vidjeti samo distributeri i mediji. Svi ostali još uvijek ne znaju kakvo ih „čudo“ uskoro očekuje. Stroj je to, koji će zbog svojih performansi privući pažnju tržišta, kako globalnog, tako zasigurno i regionalnog.
Promišljajući ovaj novi stroj, Konica Minolta prikupila je povratne informacije više od 100 kupaca širom svijeta kako bi osmislila konfiguraciju za C14000/C12000 uz obećanje da će pisač ponuditi visoku produktivnost, neusporedivu pouzdanost i naprednu automatizaciju.

Njegovo lansiranje u Konica Minolti vidimo kao važnu globalnu inicijativu te pokazuje misiju Konica Minolte da podrži transformaciju tvrtki svojih klijenata, predviđajući potencijalne izazove i zajedno s njima stvarajući rješenja. Stroj je namijenjen kupcima koji žele proširiti i pojednostaviti svoje poslovanje naprednom automatizacijom, manjom izravnom komunikacijom s ljudima i većom produktivnošću s opipljivim učincima što dovodi do kvalitetne proizvodnje s manje otpada.

AccurioPress C14000/C12000 rezultirat će maksimalnom vrijednošću za kupca kada je riječ o  mogućnostima za širenje poslovanja, ubrzat će operativnu učinkovitost uz brži povrat ulaganja.

"U HPP segment ulazimo sa stvarno kvalitetnom strojem. Sličnost u kvaliteti između tradicionalnog ofsetnog tiska i onoga što možemo učiniti s tonerom je zadivljujuća i izniman napor smo uložili kako bismo došli ovdje“, ističe Olaf Lorenz, generalni direktor Odjela DX Branding u Konica Minolta, Inc.

 

Brz, pouzdan i u skladu s Industrijom  4.0

Od tehničkih karakteristika izdvojit ćemo podatak da AccurioPress ispisuje u CMYK-u 140 stranica u minuti u A4 formatu (C12000 ima brzinu od 120 stranica), uz rezoluciju koja ekvivalent 3600x2400 dpi i 40% je brži od bilo kojeg drugog Konica Minolta uređaja na bazi tonera. Također, u sebi ima ugrađen sustav za automatsko prepoznavanje papira.

Do sada Konica Minolta u svom portfelju nije imala pisač za visokoprodukcijski ispis (HPP) na bazi tonera. Od 2015. godine AccurioJet KM-1 ink jet bio je naš vodeći model s brzinom od 3.000 stranica na sat u B2 formatu, dizajniran više za visokokvalitetne aplikacije, slične ofsetnom tisku. Serija AccurioPress C6100s za srednje-produkcijski ispis (MPP), s druge strane, dizajnirana je za podršku okruženju s vrlo brzim odazivom poslova.
AccurioPress C14000/C12000 pokriva jaz između ova dva proizvoda u HPP segmentu, nudeći veću količinu ispisa i duži radni ciklus, a sve s ciljem kako bi se dosegnuli novi komercijalni kupci unutar HPP  segmenta koji zahtijevaju visoku produktivnost, učinkovitost rada i kvalitetu za tisak izravne pošte, brošura i kataloga.

Povećavanjem učinkovitosti klijentova tijeka rada od početka do kraja, cilj Konica Minolte  je postati broj jedan na tržištu tiska visokoprodukcijskog  tiska.

 

IQ-501 Intelligent Quality Care

AccurioPress C14000/C12000 dolazi s ugrađenim sustavom IQ-501 Intelligent Quality Care koji poboljšava mogućnosti automatskog pregleda i nudi napredne mogućnosti inspekcije, provjeravajući kvalitetu ispisa. Visokokvalitetan ispis znači maksimalnu stabilnost čak i tijekom dugotrajnih poslova, dok bolja registracija i kvaliteta povećavaju ukupni volumen ispisa.

IQ-501 je za Konica Minoltu nešto što ih, kako kaže g. Olaf Lorenz, generalni direktor, razlikuje od drugih. Iako i drugi proizvođači imaju sličnu tehnologiju, vjeruju da će ih jedinstvena inline jedinica za auto inspekciju izdvojiti u usporedbi s drugim strojevima.

 

Investicija o kojoj vrijedi razmisliti

Rast poslovanja i dobivanje maksimalnog  s obzirom na uloženo ono je što obećava serija AccurioPress C14000/C12000.

Visoka brzina i produktivnost u kombinaciji s velikom fleksibilnošću medija dodatno će doprinijeti proširenju ponudi vaše tiskare.  Pitanja o kvaliteti boje stvar su prošlosti, barem kod AccurioPress C14000/C12000 jer nudi širok spektar alata za kontrolu i podešavanje.

AccurioPress C14000/C12000 odražava najviši stupanj automatizaciju, a istovremeno osigurava i visoku kvalitetu. Profesionalna inline dorada daje gotove proizvode pomoću samo jednog klika. Jedinica Intelligent Quality Care osigurava da se kvaliteta ispisa automatski postavlja, nadzire i ispravlja.
Sve navedeno vodi k tome da je AccurioPress C14000/C12000  mudra i isplativa investicija za budućnost, o kojoj svakako treba razmisliti!

 

AccurioPress C14000/C12000 odlikuje:

 • automatizacija – potpuno automatizirano postavljanje maksimizira stvarno vrijeme proizvodnje
 • pouzdanost – robustan dizajn u kombinaciji s korekcijama boje i registracije u stvarnom vremenu plus auto-inspekcijske funkcije
 • efikasnost – kraća izmjena poslova uz visoko specijalizirane in-line doradne opcije dostupne i kod poslova nakon završetku tiska
 • visoka produktivnost  - maksimalna brzina do 140 stranica/min -  rezolucija 3600 x 2400 dpi - novi Simitri V toner za bolju kvalitetu tiska - automatska korekcija boje i duplex registracija
 • kompatibilnost sa širokim rasponom medija – papir težine od 52 do 450 grama; kuverte, reljefni papir i arci do dužine od 1300mm
 • profesionalna inline dorada – 4-rubno rezanje, rezanje posjetnica,  slaganje brošura, savijanje, spiralni uvez.

 

AccurioPress C14000 / C12000 odabrat ćete ako želite:

 • Proširiti svoje poslovanje – novi sustav podržava veliki opseg različitih medija, od tankog do debelog papira, reljefni papir, kuverte, kao i poliester te etikete iz arka.
 • Podići svoju operativnu efikasnost – stroj je osmišljen tako da se u što manje vremena otisne što više. S Intelligent Quality Care jedinicom postiže se željena kvaliteta ispisa svaki put. Visoka razina automatizacije pomaže udovoljiti današnjim zahtjevima za brzim izmjenama poslova.
 • Maksimizirati svoje ulaganje – vrijeme postavljanja stroja je maksimalno skraćeno što poboljšava iskoristivost. Brojne mogućnosti inline dorade uz ispis do 2.500.000 stranica mjesečno.
 • Poboljšati lojalnost klijenata – zahvaljujući automatskom podešavanju kvalitete ispisa, možete biti sigurni da će biti jednak od prve do zadnje strane. Registracija je savršeno precizna tijekom čitavog tiska uz stalno nadgledanje i ispravljanje prema potrebi.
 • Automatizaciju i uštedu vremena kao nikada do sad -  IQ-501 pruža opsežnu automatizaciju za pozicioniranje slike i registraciju na jednoj i kontrolu boje

 

Više o novim HPP uređajima saznajte na stranicama uređaja https://www.konicaminolta.hr/hr-hr/uredaji/profesionalni-tisak/accuriopress-c14000 ili kontaktirajte svog prodajnog predstavnika.

 

 


AccurioPress C14000/C12000

The AccurioPress C14000/C12000 series is Konica Minolta’s new flagship model. It incorporates many new technologies with focus on advanced AUTOMATION, relentless RELIABILITY and effortless EFFCIENCY.

Kontaktirajte nas za više informacija!

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte novosti iz prve ruke

Pretplati se
Nemojte čekati prilike, napravite ih!