AccurioJet KM-1 UV ink jet za komercijalne tiskare spremne za uspjeh

Zagreb, Hrvatska | 15 lipnja 2020

AccurioJet KM-1 još je jedan u nizu strojeva iz radionice Konica Minolta koji ljestvicu ink jet rješenja podiže razinu više. Naime, KM-1 komercijalnim tiskarima pruža odličnu mogućnost premošćivanja jaza između digitalnog i ofsetnog tiska, omogućuje im da digitalno rade puno veće poslove malih naklada na razini kvalitete ofseta što otvara velik broj novih mogućnosti.

Sigurni smo da ne postoji tiskar koji barem jednom nije pomislio kako bi bilo odlično imati digitalni stroj koji u sebi objedinjuje kvalitetu i fleksibilnost ofsetnog tiska s prednostima koje u pogledu malih naklada, varijabilnog ispisa i potrebne pripreme pruža digitalni tisak i sve to, uz naravno prihvatljivu cijenu. Konica Minolta tu je ideju odlično identificirala i na tržište lansirala AccurioJet KM-1 - UV ink jet produkcijski stroj koji donosi pravu revoluciju u okruženje komercijalnog tiska. Stroj je kao prototip predstavljen na drupi 2012, a već za drupu 2016. dorađen je do najsitnijih detalja. Konica Minolta svakako spada među vodeće proizvođače tiskarskih rješenja i puno ulaže u istraživanje i razvoj. Svoju dugogodišnju povijest razvoja ink jet glava, boja i tehnologija obrade uklopila je u jedan vrhunski proizvod. I dok ofsetni tisak i dalje ostaje mjerilo u pogledu kvalitete, AccurioJet KM-1 pruža odličnu mogućnost premošćivanja jaza između digitalnog i ofsetnog tiska, te time komercijalnim tiskarama otvara potpuno nove mogućnosti ostvarivanja prihoda odnosno proširivanje kako vlastite ponude tako i proizvodnih kapaciteta. Kako ističu u Konica Minolti, klijenti su uvijek iznenađeni kada vide grafičku kvalitetu svojih datoteka ispisanih na AccurioJet KM-1 jer ona nije ništa slično tradicionalnoj ink jet kvaliteti. Primjećuju impresivnu rezoluciju i raspon boja, a to nije nešto što se može dobiti s bilo kojim strojem. Sve to tiskarima pruža nove mogućnosti poslovnog razvoja, isticanje na tržištu jedinstvenim proizvodima i uslugama što na kraju vodi povećanju prihoda i marži.Široki raspon mogućnosti i aplikacija

AccurioJet KM-1 idealan je zbog svoje mogućnosti primjene na širokom rasponu aplikacija uključujući ambalažu, personaliziranu ambalažu, specijalne marketinške niše, print-on-demand i poslove s promjenjivim podacima (variabile data).
Ovaj visokotehnološki stroj udovoljava svim strogim zahtjevima kvalitete. Ispis je moguć na arcima dimenzija do 585 x 750 mm, što je B2+ format i pruža dizajnerima veće mogućnosti oblikovanja na premaznim i ne-premaznim papirima širokih raspona debljina.
Razvijen je i dizajniran tako da dodatno ispuni očekivanja kupaca čiji su zahtjevi sve veći na sve kompetitivnijem tržištu komercijalnog tiska zbog čega tiskari ukoliko se žele istaknuti svakako moraju razmotriti ulaganje u inovaciju zvanu AccurioJet KM-1.

Čak se i Ray Romano, svjetski poznati i priznati stručnjak u grafičkoj industriji slaže da je Konica Minolta s KM-1 napravila odličan posao te da, prema njegovu mišljenju, stroj spada u top 3 globalna rješenja o kojem trebaju razmisliti komercijalni tiskari. Kako je naglasio u jednoj svojoj izjavi uz KM-1 komercijalni tiskari mogu raditi puno veće poslove malih naklada i konkurirati na razini kvalitete ofsetu što im otvara nevjerojatne mogućnosti. Stoga, ukoliko ste razmišljali ući u ozbiljan produkcijski ink jet ispis, možda je baš sada pravo vrijeme jer tržište se munjevito brzo mijenja, a uz KM-1 ste sigurno prvi.

AccurioJet KM-1 je najbolje opisan kao „swiss army knife“ tiskarske tehnologije.  


Ključne značajke modela AccurioJet KM-1e

Ključne značajke modela AccurioJet KM-1e
 • izvrsna kvaliteta otiska usporediva s kvalitetom ofsetnog tiska
 • dosljednost u kvaliteti reprodukcije boje - kapljice su kontrolirane i upravljane kroz Dot Freeze tehnologiju
 • mogućnost ispisa na velikom broju papirnih i sintetičkih materijale različitih debljina
 • pogodan za široki raspon aplikacija, poput tiska na izrazito strukturirane podloge i na sklopivu ambalažu
 • vrhunska produktivnost - do 3000 araka na sat pri jednostranom ili 1500 araka na sat pri obostranom ispisu
 • mogućnost korištenja medija veličine do 585 x 750 mm, format B2+
 • ispisne glave visoke rezolucije, 1800IS, daju pravu razlučivost od 1200x1200 dpi
 • apsolutna dosljednost pri ulaganju papira, registraciji, kvaliteti slike i ponovljivosti.

Motion cutter – dodana vrijednost svakom poslu

Motion cutter – dodana vrijednost svakom poslu

Kao odlična nadopuna poslovima odrađenim na AccurioJet KM-1 pisaču, Konica Minolta predstavlja Motion cutter, digitalnu lasersku tehnologiju koja omogućava rezanje bilo kojeg oblika pri čemu se kao medij za tisak može koristiti široki spektar papira, drvo, stakloplastika, tekstil, magneti za hladnjak, itd.


Motion laserski sustav za rezanje iz arka može:

 • smanjite izgaranje rubova papira pomoću svoje originalne tehnologije laserske glave
 • u jednom prolazu rezati, perforirati, raditi nabore
 • gravirati i personalizirati

Sve ove funkcije mogu se istovremeno pokrenuti za svaki arak i to sve zajedno u jednom koraku što pruža veliku dodanu vrijednost svakom odrađenom poslu.


Kako Motion cutter radi?  

Nakon što se arci postave na patentirani remenasti Motion sustav, laserska glava obrađuje arak jedan za drugim. Laser može rezati, perforirati, mikro perforirati, urezivati i uz sve ove funkcije može i personalizirati. Kroz dodatnu jedinicu za uklanjanje može mehanički odvojiti otpad i isporučiti gotov proizvod u spremnik.  Ima tri načina rezanja: kontinuirano, start i stop te ručno.
Ciljani kupci ovog rezača, koji je najvećim dijelom zamišljen kao podrška za KM-1 poslove, su prije svega, zbog vrste posla kojom se bave, komercijalni tiskari.
Ciljane aplikacije na kojima Motion cutter pokazuju svoje mogućnosti su, između ostalog, direktna pošta, čestitke, male naklade ambalaže (mock up) i testni marketing Motion cutter prilika su da zamijenite svoje analogno rezanje i dodate vrijednosti tvrtki.


FOGRA certifikat

FOGRA certifikat

Konica Minolta prvi je svjetski proizvođač tiskarskih strojeva i rješenja koja je postala ponosni vlasnik FOGRA 53 certifikata kojeg je dobila upravo za  AccurioJet KM-1 B2+.

AccurioJet KM-1 dobio je FOGRA certifikat za ICC profile: FOGRA 39, 47, 51, 52, 53, Japan Color i GRACoL premazni i bez premaza.

Podržavajući svoj pristup usredotočen na kupca, Konica Minolta razvila je posebne pantone knjige kako bi kupcima predstavila široku paletu boja koje se mogu proizvesti na AccurioJet KM-1 koji je već od strane Europskog udruženja za digitalni tisak (EDP) prepoznat kao najbolji pisač u boji B2+.

"AccurioJet KM-1 je prvi put dosad postigao certificiranje FograCert Validation Printing System (ISO 12647-8) s novom karakterizacijom FOGRA 53, kao i FOGRA karakterizacijom 39, 47, 51 i 52. Osim toga, uspješno je napravljena i druga provjera za AccurioJet KM-1  "kombinirano certificiranje" kojim se FograCert VPS uspostavlja iz testiranja otisaka u jednom primjerku samo radi testiranja stabilnosti ispisa ukupnog rada rad prema Fogra Standard PSD (ProcessStandard Digital)“, rekao je Dr. Marco Mattuschka, FOGRA stručnjak za pripremu.

Motion cutter – dodana vrijednost svakom poslu

Kao odlična nadopuna poslovima odrađenim na AccurioJet KM-1 pisaču, Konica Minolta predstavlja Motion cutter, digitalnu lasersku tehnologiju koja omogućava rezanje bilo kojeg oblika pri čemu se kao medij za tisak može koristiti široki spektar papira, drvo, stakloplastika, tekstil, magneti za hladnjak, itd.

Kontaktirajte nas za više informacija!