Transport i mobilnost

Održite svoju tvrtku u pokretu

Sigurnost u pokretu – zašto je nadzor kamerama prikladan za javne transportne mreže


Osjećate li se sigurno putujući javnim prijevozom kasno noću? Trebali biste – zato su pametni sustavi videonadzora poput onih tvrtke MOBOTIX potiču veću mobilnost i umiruju putnike i zaposlenike službi, što ih čini tako promišljenim dodatkom modernim transportnim mrežama.

Oduvijek je postojala potreba za zaštitom osoba u gradskim sustavima javnog prijevoza – kako u vozilima, tako i u području stanica. 


Međutim, posljednjih su godina incidenti koji uključuju terorizam, kriminal, krađe i vandalizam postali učestaliji, a državno propisane reakcije strože. Porasli su izazovi postavljeni pred osobe koje upravljaju takvim sustavima, a došlo je i do velikog povećanja potražnje za zaštitnim sustavima. 


Ugradnja nadzornih kamera u sustav javnog prijevoza donosi ogromne prednosti. One održavaju sigurnost korisnika i osoblja te omogućuju neometan i neprekidan rad mreže. Bežični nadzorni sustavi povećavaju osjećaj sigurnosti u javnosti, potiču mobilnost, a odvraćaju od vandalizma i kriminala. Također povećavaju osjećaj sigurnosti putnika sustavom, poglavito noću. 


Sustavi nadzornih kamera mogu se postaviti diskretno, a robusni su i pouzdani. Prikladni su za upotrebu u zatvorenom i otvorenom prostoru, u svim vrstama vozila, peronima, čekaonicama ili javnim prostorima, pri svim brzinama i u svim vremenskim uvjetima. 


Kamere MOBOTIX proizvedene su u Njemačkoj i jamče kvalitetu i tehničku pouzdanost. Hemisfernom tehnologijom omogućuju maksimalno pokrivanje s minimalnim brojem kamera pa nema potrebe za održavanjem i ostvaruje se viši povrat investicije.

Rješenja

Rješenja


Uređaji
hardware icon
Toliko više od standardnog rješenja

Kamere MOBOTIX u modernih tvrtkama moguće je upotrijebiti u širokom rasponu različitih primjena, a globalno su poznate po iznimnoj pouzdanosti. Kamere su iznimno energetski učinkovite i nevjerojatno precizne: jednom kamerom moguće je bez mrtvih kutova diskretno nadzirati velik prostor.

Aplikacije
software icon
Sustav upravljanja videonadzorom (VMS) – sve iz jednog izvora

Sustav VMS donosi intuitivna i prilagodljiva softverska rješenja MOBOTIX za upravljanje videozapisima, analizu videozapisa i upravljanje uređajem. Poslužitelj za upravljanje je nepotreban, svi pametni sustavi su ugrađeni (VMS/ugrađena analiza videozapisa)

Usluge
service icon
Savršen sveobuhvatni paket

Pratimo vas kroz svaku fazu postupka pazeći da vam osiguramo koncept sveobuhvatnih sigurnosnih rješenja prilagođenih vašoj tvrtki. Na temelju detaljnih konzultacija – te pregleda i analize lokacije – optimiramo i poboljšavamo cijelu infrastrukturu videonadzora sukladno specifičnim potrebama vaše tvrtke. Rješenje za pravilno upravljanjem projektom obuhvaćat će profesionalnu instalaciju, nakon koje slijede usluge daljinskog nadzora za upravljanje IT infrastrukturom i statusom mreže te održavanje za besprijekoran rad sigurnosnog sustava videonadzora.