Otiskivanje naljepnica: pripremite se za tržišta sutrašnjice – još danas

Digitalna proizvodnja naljepnica priprema vas za budućnost. Bez napornog rada i rizika.

Digitalna tehnologija – dozvola za otiskivanje naljepnica?


Digitalna je proizvodnja naljepnica u porastu. Kako biste iskoristili taj rast, uživajte u novim pogodnostima digitalne obrade i osigurajte profitabilnost analogne opreme tijekom tranzicije zahvaljujući komplementarnom pristupu tvrtke Konica Minolta uslugama ispisa.

Profesionalno otisnute naljepnice danas predstavljaju velik posao. Vrlo velik. Tvrtke imaju potrebu identificirati i diferencirati svoje proizvode i robne marke, prilagođene naljepnice mogu se upotrebljavati na uzbudljive nove načine, a količina otisnutih kvadratnih metara u sektoru u prethodnim se godinama gotovo udvostručila. Čak i u ovoj internetskoj eri, dizajn naljepnica igra iznimno važnu ulogu u prihvaćanju proizvoda. Naljepnica ili oznaka na boci ili ambalaži odražava poruku i identitet robne marke. 


Najnovije brojke instituta za istraživanje tržišta Smithers Pira pokazuju kako je broj otisnutih kvadratnih metara u sektoru porastao s 4 milijarde 2014. na 7 milijardi 2017. godine. 


Što je otiskivanje naljepnica? 

Danas svijet maloprodaje, trgovine, industrije ili distribucije ne bi mogao funkcionirati bez naljepnica. Zajedno sa šarenim ilustracijama možemo ih pronaći na gotovo svim proizvodima koje kupujemo na maloprodajnim mjestima, u ljekarnama, trgovinama kućanskim potrepštinama, čak i u hipermarketima i vrtnim centrima izvan grada – bez obzira na to jesu li proizvodi pakirani u bocama, spremnicima, teglama, posudama, na odlagačima ili drugim kontejnerima, umotani u folije ili postavljeni izravno na proizvode kao što su kosilice, teniski reketi, roba ili strojevi. 


Naljepnice su ključna stavka pomoću koje možete identificirati i oglašavati raznu robu, ali i prikazivati ključne ili zakonski propisane informacije za korisnike, npr. masu ili obujam, pojedinosti za kontakt dobavljača ili proizvođača, popise sastojaka ili sadržaja te eventualno informacije o pohrani, rukovanju, zdravom načinu konzumacije, upotrebe ili pak sigurnosne informacije. 


Osim toga, danas gotovo sve naljepnice sadrže i crtični kod – uzorak crno-bijelih linija koje očitavaju skeneri za potrebe identificiranja i zaračunavanja artikala na računu. Raznovrsne naljepnice s crtičnim kodovima upotrebljavaju se u proizvodnji, rukovanju, otpremi i distribucijskim sektorima za primjene poput automatizacije sklopova i tvorničkih pogona, identificiranje dijelova i komponenti te u području praćenja i mogućnosti praćenja kroz čitav opskrbni lanac. 


Zahvaljujući novim inovacijama na području naljepnica u prethodnim je godinama porastao broj posebnih vrsta naljepnica za interakciju s mobilnim telefonima i pristup web-mjestima, pružanje dodatnih informacija o potrošačima, sudjelovanje u natjecanjima, igranje igara ili uključivanje u društvene mreže. Neke su naljepnice jedinstveno varijabilne ili prilagođene. 


Ukratko, naljepnice su postale ključna komponenta svakodnevnog modernog života, u ovom ili onom obliku.  Ne iznenađuje stoga kako su raznovrsne naljepnice jedan od najbrže rastućih sektora u industriji tiska, a u kombinaciji s fleksibilnom ambalažom tijekom prethodnih 30 godina ostvaruju rast od oko 4 – 6 % na svjetskoj razini (trenutačni je rast procijenjen na 4,7 %) te gotovo uvijek rastu brže od BDP-a. Na globalnoj razini, naljepnice se proizvode u iznimno specijaliziranom tiskarskom sektoru koji trenutačno generira promet na razini od preko 60 milijardi USD. 

Zašto digitalno otiskivanje naljepnica stvara nove poslove

Zašto digitalno otiskivanje naljepnica stvara nove poslove

Nove mogućnosti

Digitalno tiskanje naljepnica donosi više posla za konvencionalne prijelazne tiskarske strojeve, istovremeno otvarajući nove mogućnosti za manje serije i u rubno podržanim tržištima folija, za ovojnice i fleksibilne elemente. Oko 14 % proizvođača naljepnica koji su investirali u digitalne tiskarske strojeve sada proizvodi i profitabilne manje serije iz područja fleksibilne ambalaže – vrećice, torbice, cijevi, poklopce za lonce, omote, torbe i fleksibilne elemente – iako su krenuli isključivo s izradom naljepnica.

Pogodnosti otiskivanja naljepnica

Pogodnosti otiskivanja naljepnica

Digitalni tiskarski strojevi za naljepnice

Sektor otiskivanja naljepnica porastao je u toj mjeri da je broj novih digitalnih tiskarskih strojeva za naljepnice sada blizu 30 % svih tiskarskih strojeva; krajem 2015. u djelatnosti izrade naljepnica u pogonu je bilo preko 3000 digitalnih tiskarskih strojeva za naljepnice. 


U projekcijama za budućnost, predviđa se kako će udio novih digitalnih tiskarskih strojeva za naljepnice do 2020. na godišnjoj razini dosegnuti gotovo 40 % ili više. 


S obzirom na te procjene, ukupna vrijednost digitalno otisnutih naljepnica danas se smatra većom od same vrijednosti troška tiska. Procjene pokazuju da, iako digitalno tiskanje naljepnica trenutačno predstavlja svega 3 do 5 % od ukupnog tiska naljepnica s obzirom na količinu, predstavlja 15 do 18 % ili više od ukupnog tiska s obzirom na vrijednost. 


Brojne prednosti tog rastućeg sektora uključuju:


Besprijekoran radni proces 

Besprijekoran radni proces postao je jedan od ključnih elemenata uspješne digitalne proizvodnje naljepnica. Smanjuje količinu pogrešaka i papirologije, skraćuje vrijeme reakcije te omogućava kontinuirano ažuriranje informacija o korisnicima i proizvodnji, ali i skraćuje vrijeme isporuke. 


Učinkovitost troškova 

U usporedbi sa standardnim tiskanjem naljepnica, u digitalnim procesima ne upotrebljavaju se tiskarske ploče niti bilo kakvi materijali za izradu ploča, kemikalije ili procesi niti se zahtijevaju dodatni vremenski intervali, zbog čega ćete uštedjeti novac. 


Prednosti za proizvodnju 

Za vlasnika robne marke, mogućnost smanjenja ili otklanjanja potrebe za skladištem oznaka, skraćivanje vremena do utrživosti i povećanje učinkovitosti opskrbnog lanca mogu biti poticajni razlozi za prelazak na digitalnu proizvodnju naljepnica. Zanimljive su i mogućnosti brze proizvodnje, brze provjere i testnog oglašavanja naljepnica. 


Marketinške mogućnosti 

Nove dodane vrijednosti i marketinške mogućnosti za vlasnike robnih marki – bez obzira na veličinu tvrtke ‒ postale su fokusna točka za korisnike naljepnica u današnjem sve konkurentnijem okruženju. Postoje brojni primjeri digitalnih rješenja za ispis koja omogućavaju jednostavnu izradu brojnih verzija ili varijacija, varijabilnih dizajnerskih slika, prilagođenih naljepnica, masovnih prilagodbi, novih promotivnih mogućnosti te čak i regionalnih, sezonskih ili pak naljepnica za posebne događaje. Te marketinške mogućnosti digitalnim proizvođačima naljepnica nude potencijal za dodanu vrijednost i veću profitabilnost. 


Okoliš i održivost 

Okoliš i održivost u zadnje su vrijeme postali važne teme. Proizvodnjom određenih količina umjesto određenog postotka viškova, digitalnim tiskom smanjuju se količine tiskanog otpada. Za razliku od drugih postupaka tiska, kod digitalnog tiska ne upotrebljavaju se kemikalije, voda niti materijali za izradu ploča. 


Sigurnost robne marke 

Relativno novo, ali sve veće područje digitalnog dizajna i tiska s najnovijim softverskim rješenjima sastoji se od uključivanja zaštićenih dizajnerskih pozadina i posebnih značajki, varijabilnih slika, mikro-teksta, značajki protiv kopiranja i brojnih drugih značajki. 


Kontrola i praćenje 

Zahvaljujući tome što je digitalne naljepnice moguće otiskivati pojedinačno, pisači mogu izrađivati kodirane ili slijedne naljepnice, izrađivati skrivene kodove usklađene s onim vidljivima te osigurati izmjenu kodova koji se mogu upotrebljavati pomoću pametnih telefona – nudeći pritom nove mogućnosti za kontrolu i praćenje naljepnica. 

Otiskivanje naljepnica

Otiskivanje naljepnica

Tehnologija budućnosti spaja se s prednostima sadašnjosti

Konica Minolta nudi jednostavan paket kvalitetnog softvera i hardvera koji vam omogućava uživanje u svim prednostima nove digitalne tehnologije, bez potencijalno negativnih efekata tranzicije.


Dizajnirali smo ga tako da vam ponudi tehnologiju budućnosti – bez žrtvovanja prednosti sadašnjosti.

Uređaji
hardware icon
Prijeđite s analognog na digitalni tisak – bezbolno

Najnovija istraživanja sektora pokazuju kako su najznačajnije 'bolne točke' poslovanja proizvođača naljepnica vremena isporuke te pronalazak kvalificiranih rukovatelja tiskarskim strojevima. Ako tražite jedinstveno rješenje za otklanjanje tih 'bolnih točaka', način za jednostavno prebacivanje svoje tvrtke s konvencionalne na digitalnu proizvodnju naljepnica, otvaranje ogromnim novim digitalnim tržištima i izradu malih serija kvalitetnih naljepnica uz brzinu i fleksibilnost kojima ćete impresionirati svoje kupce, AccurioLabel 190 digitalni je tiskarski stroj za vas.

Aplikacije
software icon
Vi se pobrinite za ispis. Nama prepustite impoziciju.

Radni proces zasnovan na PDF datotekama i bogat skup značajki AccurioPro Label Impose čine impresivnim alatom. Softver korisnicima omogućava upravljanje širokim rasponom zadataka u pripremi tiska s jedne upravljačke stanice, ali i jednostavno kombiniranje s hardverom AccurioLabel 190, što ga čini savršenim dodatkom tiskarskim strojevima za naljepnice tvrtke Konica Minolta. Dio koja nedostaje vašoj slagalici za digitalno tiskanje naljepnica. Jedini softver za digitalno tiskanje naljepnica koji će vam trebati.

Usluge
service icon
Uvijek na usluzi

Naši iskusni, profesionalni stručnjaci odgovorit će vam na sva pitanja i pokazati vam kako rukovati svojim proizvodom. Naše usluge služe vama, zajedno sa sustavom podrške koji je dizajniran tako da vi i vaša tvrtka možete maksimalno iskoristiti prednosti naših rješenja. Nudimo raspon različitih usluga, uključujući optimizirane usluge ispisa za kombinirano savjetovanje; hardversku i softversku implementaciju; upravljanje radnim procesima za manju potrošnju dokumenata; i pametne sigurnosne usluge za sigurno poslovanje.

Sve značajke koje su vam potrebne (uz još jednu ili dvije)

Moćnu mješavinu softverskih i hardverskih rješenja tvrtke Konica Minolta izradili smo imajući na umu jedan cilj: omogućavanje jednostavnog prijelaza vašoj tvrtki s analogne na digitalnu obradu, snažno pozicioniranje vaše tiskare na strani rastućih dobiti od dizajniranja naljepnica i uživanje u maksimalnim prednostima i dodanoj vrijednosti digitalne obrade. 


Zahvaljujući naših značajkama, moći ćete svojim klijentima ponuditi personalizaciju, smanjene radne troškove, pojednostavljivanje rada i jednostavnu, prilagođenu verziju prelaska na digitalnu obradu. Možete im ponuditi manje serije, fleksibilna vremena isporuke i mnogo toga više. Istovremeno, vaši će pouzdani analogni tiskarski strojevi nastaviti obavljati svoj dio posla. Ukratko, naše će vam značajke omogućiti da uživate u svim prednostima nove tehnologije, ali i da istovremeno za vrijeme prijelaza zadržite profitabilnost svog postojećeg analognog pogona. Koje su to značajke? Prednosti naših proizvoda za digitalno tiskanje naljepnica za vašu tvrtku:

   

   

Ikona značajke kvalitete

Boje se obrađuju pri razlučivosti od 1200 dpi x 8 bita s 256 nijansi izraženih u 1 pikselu

Ikona značajke ispisa

Tehnologija za upravljanje zasićenošću slike

Ikona značajke za rukovanje medijima

Medije prethodno nije potrebno premazati

Ikona značajke dodira

Rukovanje je intuitivno i popraćeno uputama na zaslonu; nije potrebna opsežna obuka korisnika

Ikona značajke brzine

Brzine u minuti su 18,9 m, 13,5 m i 9,45 m, moguće ih je odabrati u skladu s medijem za ispis koji se upotrebljava

Ikona značajke tehnologije

Tehnologija tonera Simitri® HD E

Ikona značajke brzine

Za zadatke koji analogno zahtijevaju puno vremena, poput podešavanja boja, sada su potrebne sekunde

Ikona značajke prilagodbe

Trodimenzionalna hibridna struktura koja uključuje funkcionalne polimere osigurava visoke performanse za sve vrste medija