Dekoracije – transformirajte svoje otiske tehnologijom digitalnih premaza

Zašto su osjetilni doživljaji komercijalno primamljivi

Obogatite osjetilni doživljaj svoje poruke. Nećete požaliti.


„Taktilna tehnologija“ omogućava simuliranje dodira u digitalnom okruženju, a današnji najuspješniji komercijalni pisači već unapređuju usluge pomoću tehnologije za pružanje atraktivnijeg, kreativnog iskustva. MGI donosi revolucionaran novi pristup taktilnoj tehnologiji, „tehnologiju digitalnih premaza“, koja taktilni pristup potencijalnim klijentima pakira u posve novo komercijalno ruho.

Danas brojni pružatelji usluga tiska – ofsetnog i digitalnog – pružaju "jednostavan ispis" kao standardnu uslugu. Međutim, tržišni vizionari nastoje obogatiti i unaprijediti svoj proizvod izradom novog, atraktivnijeg postupka tiska. Uvijek je bilo moguće izraditi posebne efekte poput lokaliziranog sjaja, 3D ispis i metalik, blistavog izgleda. Međutim, ti su postupci u kombinaciji s konvencionalnim produkcijskim metodama često bili neučinkoviti i dugotrajni – što ih je činilo praktički neprovedivima, naročito kod manjih zadataka s kraćim rokovima. Danas zahvaljujući novoj tehnologiji digitalnih premaza ugledne francuske tvrtke i strateškog partnera MGI, Konica Minolta revolucionira sektor za pružatelje usluga koji izravnim klijentima i krajnjim korisnicima žele ponuditi nešto posebno (i pritom povećati svoju dobit).


Nova tehnologija 

Nova tehnologija omogućava lokaliziran ispis posebnim premazima, isticanje definiranih područja i dodavanje 3D efekata za klijente – za izradu posve drugačijeg, taktilnog iskustva i živopisnog tiskanog proizvoda uz koji će se naziv i reputacija vaše tvrtke istaknuti u konkurenciji konvencionalnih tiskara. Digitalna tehnologija MGI tiskane zadatke pretvara u spektakularne i neodoljive proizvode koji će zaokupiti i zadržati pažnju vaših klijenata – a posljedično i njihovih.


Tehnologija digitalnih premaza savršeno je prilagođena širokom rasponu različitih primjena – od knjiga do ekskluzivnih posjetnica, vrhunskih pozivnica, ambalaže, materijala za trgovine i više. Nudi neprikosnoven skup značajki uključujući skener čitavih stranica, iznimnu produktivnost uz ispis u jednom prolasku, jednostavnost upotrebe i više te čitavo komercijalno iskustvo čini ugodnijim za neposredne klijente. (Zbog čega će za njega biti spremni platiti više.)ogledni dekorativni otisak zmije


Tržište tiska brzo se razvija. Standardni proizvodi više ne donose veliku dobit. Upravo zbog toga tržišni vizionari trenutačno ulažu u tehnologiju digitalnih premaza, novu tehniku za dekoriranje tiskanih materijala koja omogućava nove razine kreativnosti, diferencijaciju proizvoda, a klijentima nudi atraktivniji i dojmljiviji proizvod – istovremeno čineći postupak tiskanja profitabilnijim svim stranama.


TEHNOLOGIJA MGI JETVARNISH 3D pomoći će vam privući nove klijente i ostvariti primamljive tržišne mogućnosti jer klijentima pruža iznimno precizne lokalizirane premaze, a vama omogućava upravljanje digitalnim ili ofsetnim originalima u velikim ili malim serijama, pa čak i mogućnost variranja debljine premaza za postizanje atraktivnih otisaka opipljive dubine i snažniji komunikacijski učinak. Ta nova i uzbudljiva tehnologija zanimljiva je svim pružateljima usluga tiska koji upotrebljavaju tonere, ofsetne ili tiskarske sustave, a korisnicima omogućava veću kreativnost u širokom rasponu primjena. 


Koje su točno tehnike za dekoriranje tiska – i kakvu korist pružaju mojoj tvrtki?

Tisak može biti samo tinta na papiru, proizvodu ili naljepnici, ali dekoracija ju transformira u taktilno iskustvo – dajući vam prednost u odnosu na konkurenciju. Ako klijenti mogu „osjetiti“ reljefne riječi na ambalaži, raste vjerojatnost da će ju htjeti dotaknuti, a još više da će takav proizvod i kupiti. Dekoracije se mogu dodavati linijski, na odabrane digitalne produkcijske tiskarske strojeve i izvanmrežno, putem namjenskih rješenja za poboljšavanje ispisa.


Dekoriranje tiska – završni dodir zbog kojega ćete se vi, vaši klijenti i njihovi kupci osjećati dobro

S obzirom na te procjene, pružatelji usluga tiska i oglašavači sve više tragaju za tim spektakularnim efektima kojima će svoje proizvode učiniti drugačijima od konkurentskih i dodati „opipljivu“ vrijednost otisnutom materijalu. Procesi komercijalizacije utječu na mnoge proizvode, a dekoracije pomažu svim proizvodima da se istaknu među konkurencijom, ali i da se suprotstave opadanju cijena. Dekoracije smo u prošlosti nalazili samo u vrhunskim proizvodima; međutim, danas se učinci pokazuju u osobnoj i njezi kose, kod prodaje hrane i konfekcije, kozmetičkih proizvoda i u brojnim drugim sektorima. 

"Ako je dotaknem, moram je imati"

"Ako je dotaknem, moram je imati"

Taktilni osjeti

Pokazalo se kako dodirivanje proizvoda povećava naklonost i vjerojatnost kupnje te kako povećava sigurnost pri ocjenjivanju tih proizvoda, kažu Joann Peck i Jennifer Wiggins.


"Taktilni elementi ambalaže doprinose ukupnom dojmu robne marke"

Uzimajući to u obzir, predstavili smo nove tehnologije ispisa s taktilnim efektima koje potiču kupce na dodirivanje.
Neki dokazi sugeriraju kako taktilni elementi ambalaže proizvoda mogu doprinijeti ukupnom dojmu o robnoj marki. Najnovije istraživanje upućuje na to da, što se dulje pojedinci fokusiraju na proizvod, raste vjerojatnost kako će ga odabrati i bolje ga ocijeniti s obzirom na to koliko im se sviđa. Ako proizvodi vizualno privlače pažnju, raste vjerojatnost od dodirivanja; a one proizvode koje dotaknu, kupci češće kupuju.


"Upečatljiva ambalaža za privlačenje pažnje kupaca"

S obzirom na raznovrsnost proizvoda u današnjim prodavaonicama, vlasnici robnih marki moraju se pobrinuti da njihovi proizvodi odskaču od konkurentskih. Posljedično, ambalaža prvo mora privući pažnju kupca. Joann Peck i Jennifer Wiggins tvrtke kako ambalaža proizvoda koja je zanimljiva na dodir može povećati prodaju proizvoda čak i kada mogućnost dodirivanja ne pruža dodatne informacije o svojstvima proizvoda. 

(Izvor: Joann Peck & Jennifer Wiggins; It Just Feels Good: Customers' Affective Response to Touch and Its Influence on Persuation; Aradhna Krishna, Luca Cian, Nilüfer Z. Aydınoglu ; "Sensory Aspects of package design"; 2017)


Kada kupac fizički doživi i dodirne efekte poput lokaliziranih reljefnih UV premaza, čini se kako ga automatski pridobivaju. To je dobra vijest za sve.


Taktilni osjeti potiču impulzivne kupnje

Prema drugom istraživanju, "The Effect of Mere Touch on Perceived Ownership" (Učinak dodira na percepciju vlasništva), koje su proveli Peck i Suzanne B. Shu 2013. godine, pokazalo se kako kombinacija osjeta vida i dodira pojačava psihološki osjećaj vlasništva i vrednovanja u odnosu na isključivo osjet vida za 22 %, odnosno 24 %. Drugo istraživanje iz 2017., "Sensory Aspect of Package Design" (Osjetilni aspekt dizajna ambalaže), čiji su autori Aradhna Krishna, Luca Cian i Nilüfer Z. Aydinoglu, zaključuje kako ambalaža obložena povećava stopu privlačnosti za do 2,5 puta.


Dekoracije – uvidi i tržišna izvješća


Neizravne prednosti tehnika za dekoriranje tiska za vas kao pružatelja usluga tiska

Nove tehnike za dekoriranje i tehnologije digitalnih premaza, poput lokaliziranog premazivanja digitalno otisnutih materijala, naglašavaju definirana područja i dodaju 3D efekte, ali i potiču tiskare na dodatnu razinu kreativnosti – koju u konačnici mogu i više naplatiti. Otisnutom materijalu možete dodati 3D premaz i laminirati ga, čime ćete standardni tisak pretvoriti u vrhunski proizvod. 


Dekoracije – spremnost za platiti više


Klijenti znaju cijeniti takav inovativan pristup, a i spremni su za njega dodatno platiti. U istraživanju "Beyond CMYK: The Use of Special Effects in Digital Printing, Keypoint Intelligence" (Nakon CMYK: Upotreba posebnih efekata u digitalnom tisku, Keypoint Intelligence) iz 2016. godine, tiskarama je postavljeno sljedeće pitanje: "U odnosu na digitalni CMYK, što podrazumijeva samo tisak, koliko više, u postocima, možete naplatiti poboljšani ispis?" Europski kupci naznačili su kako su za digitalno poboljšani ispis u odnosu na isključivo CMYK spremni platiti do 89 % više. Kupci su najspremniji bili platiti više za teksture (do 89 %), laminaciju (82 %) i metalik efekte (51 %) izrađene upotrebom nove tehnologije. Ispitanici koji su odgovorili da su zaračunavali 50 % ili više u odnosu na cijenu standardnog tiska najviše su istaknuli posebne boje (28 %), folije (28 %) i teksturirane dorade (27 %). Dekoracije – promjena za poboljšani ispis


Od pridobivanja pažnje u trgovinama do naplaćivanja većih cijena tvrtkama za oglašavanje proizvoda, dekoracije u svakom slučaju tiskarama donose korist. 


Tvrtka MGI je od ulaska u sektor osigurala dostupnost dekoriranja tiska za sve, a ne samo za najvrjednije projekte. MGI serije JETvarnish 3D pruža dinamična obogaćenja za digitalni i ofsetni tisak, uz jedinstvene tintne primjene 3D premaza i laminiranih tekstura. Tisak je upotrijebljen u atraktivnim i dopadljivim primjenama uključujući dizajn interijera, kataloge proizvoda i brošure u sektoru turizma i putovanja, jelovnike i gastronomske ponude, luksuzne odjeljke potrošačke robe, promotivne materijale i oglase u marketinškim kampanjama te brojne druge sektore. 


Želite li biti među predvodnicima tiskarskog sektora, treba vam tehnologija digitalnih premaza. Možda se pitate – što je sljedeće? Kojemu će od naših osjetila tehnologija okrenuti u budućnosti? Hoće li nove metode tiskanja možda na neki način simulirati zvuk valova koji se nježno odbijaju od obale u turističkim brošurama ili pak miris ukusnog obroka s jelovnika? Da, to zvuči nemoguće – ali isto su govorili i za taktilno otiskivanje.


Želite li popričati s nekim od naših stručnjaka o tome kako tehnologija digitalnih premaza tvrtke MGI može vašu tvrtku učiniti profitabilnijom? 

MGI nudi široku lepezu premaza koje će vam donijeti sve prednosti dekoracija preko noći i povećati vaše marže jednim potezom. Ako želite saznati više o ulaganju u budućnost otiskivanja uz pomoć naših revolucionarnih tehnika za dekoriranje – i pritom možda testirati dio našeg hardvera – odaberite Kontakt i javit ćemo vam se izravno!

Dekoriranje tiska

Dekoriranje tiska

Kombinirajte kreativnost s funkcionalnošću i profitabilnošću

 TEHNOLOGIJOM PREMAZA MGI JETVARNISH 3D svojim klijentima možete ponuditi vrhunsku, ekonomičnu novu metodu izvanmrežne primjene lokaliziranih UV premaza za sve digitalno otisnute materijale, isticanje definiranih područja i dodavanje spektakularnih 3D reljefnih efekata, za postizanje slike vrhunskog izgleda. Time postižete živopisno, taktilno iskustvo za koje će vaši klijenti rado platiti više – kombiniranjem s linijskim modulom za laminiranje postići ćete još glamurozniji završni izgled – savršeno za male i srednje velike projekte! 

Uređaji
hardware icon
Tehnologija MGI JETvarnish 3D

Ova lokalizirana UV tehnologija omogućava vam nadogradnju usluga uz povećanje njihove kvalitete i diferencijacije te predstavlja idealno rješenje za ofsetni i digitalni tisak. Inovativni novi sustavi dizajnirani su tako da rastu s vašom tvrtkom, a brojne dodatne funkcije vašu će investiciju učiniti savršenim dodatkom postojećem produkcijskom okruženju.

Aplikacije
software icon
Softver tvrtke Konica Minolta

Provjerite na koje sve bezbrojne različite načine softver tvrtke Konica Minolta može unaprijediti vaše operacije. Konica Minolta rješava probleme vaše tvrtke, prilagođava se raznim stilovima rada i nudi softverska rješenja koja ispunjavaju potrebe vašeg poslovanja. Stavljajući vaše potrebe na prvo mjesto, Konica Minolta ispunjava softverske zahtjeve čak i najzahtjevnijih globalnih organizacija. Naš sustav omogućava uštede jer uklanja potrebu za ispisivanjem ili kopiranjem, pruža napredne sigurnosne mjere zbog kojih osjetljivi dokumenti neće doći u pogrešne ruke i više.

Usluge
service icon
Uvijek na usluzi

Naši iskusni, profesionalni stručnjaci odgovorit će vam na sva pitanja i pokazati vam kako rukovati svojim proizvodom. Naše usluge služe vama, zajedno sa sustavom podrške koji je dizajniran tako da vi i vaša tvrtka možete maksimalno iskoristiti prednosti naših rješenja. Nudimo raspon različitih usluga, uključujući optimizirane usluge ispisa za kombinirano savjetovanje; hardversku i softversku implementaciju; upravljanje radnim procesima za manju potrošnju dokumenata; i pametne sigurnosne usluge za sigurno poslovanje.

MGI rješenja digitalnih premaza tvrtke Konica Minolta pomoći će vam da svojim klijentima ponudite profitabilne nove proizvode i usluge, skuplje prodate svoje svakodnevne otiske i povećate marže. Taj postupak tiskanja pomaže u personalizaciji i privlačenju novih klijenata, dodaje vrijednost postojećim uslugama i pruža osjetno veći broja supstrata – uključujući matirane ili sjajne laminirane površine, slojevite papire, plastične, PVC i druge obložene materijale – čime pojednostavljuje radni proces, skraćuje vrijeme isporuke, smanjuje troškove i još mnogo toga! 


Koje su ključne prednosti nove tehnologije digitalnih premaza sustava JETVARNISH 3DS, JETvarnish 3D i JETvarnish 3D Evolution?

   

   

Ikona značajke tehnologije

Varnishes digital and offset prints

Ikona značajke skeniranja

Značajka AIS SmartScanner

Productivity feature icon

Visoka učinkovitost

Ikona značajke kvalitete

Prekrasni 3D gravirani efekti, vrhunska slika i luksuzna taktilna dorada

Ikona značajke brzine

Premaz

Ikona značajke kvalitete

Ispisne glave Konica Minolta

Productivity feature icon

Analiza troška proizvodnje, softverski paket i HubManager

Ikona značajke prilagodbe

Premazivanje i laminiranje varijabilnih podataka

Ikona značajke kvalitete

Dopadljivi 3D efekti

Ikona značajke za rukovanje medijima

Digitalizacija lokalizirane UV dorade

Ikona značajke održivosti

Upotreba LED dioda za smanjenu potrošnju energije