Konica Minolta - ključni partner tiskare Galešnik za brzu proizvodnju i kvalitetan tisak

| 20 lipnja 2023

Kada se na tržištu tiska želite pozicionirati kao tiskara koja se bavi isključivo brzim digitalnim print uslugama od malih do velikih formata, teško da će te uspjeti bez automatizacije, adekvatne tehnologije i podrške pravog i pouzdanog partnera. Splitska tiskara Galešnik takvog je partnera pronašla u tvrtki Konica Minolta te su danas prava mala riznica Konica Minolta digitalnih rješenja.Tiskara Galešnik osnovana je 2007. godine. Fokusirana je isključivo na brzi digitalni tisak s rokom isporuke proizvoda od 24 do 48 sata. Kako nam je rekao gosp. Dino Markić, vlasnik tiskare, sada rade u tri smjene. Iz tog razloga ciljaju na što automatiziraniju proizvodnju te osiguravanje kapaciteta brojem strojeva kako bi proizvodi kroz nekoliko sati bili vani. „Problem radne snage je toliko sveprisutan da moram ići u smjeru automatizacije“, kaže nam gosp. Markić.

U fokusu im je tržište luksuznijih proizvoda malih naklada, ali visoke dodane vrijednosti. Njihov core business je izrada letaka, brošura, kompletnog hotelskog i ugostiteljskog asortimana, ambalaže, a od prije nekoliko mjeseci snažniji fokus stavljen je na etikete investicijom u AccurioLabel 190.

Razjasnimo odmah na početku, zašto Konica Minolta?

Naša suradnja počela je 2015. godine. Kako sam ja osoba koja uvijek želi biti u korak s tehnologijom, nije trebalo dugo da se uvjerim da su digitalna rješenja Konica Minolte kvalitetna i pouzdana i ja danas više ne mogu zamisliti poslovanje bez Konica Minolta strojeva i rješenja.Što sve od Konica Minolta strojeva imate? Je li razlog investicija bio „raste nam posao, trebamo stroj“ ili pak „uz ovaj stroj moći ćemo širiti poslovanja“?

Većina investicija jednostavno su vukle jedna drugu. Kao što sam već rekao, isključivo se krećem u pravcu izuzetno brze proizvodnje i velikog obrata posla u jako kratkom vremenu i zato trebam kvalitetne i stabilne strojeve.

Danas u tiskari imam četiri Konica Minolta digitalna rješenja:

  • bizhub PRO 1100 koristimo za crno-bijeli digitalni tisak. Karakterizira ga brzina ispisa od 100ppm, veliki kapacitet papira i tonera. Najkraće rečeno, jedan odličan stroj na kojem radimo c/b knjige i brošure i na kojem do sada imamo 15 milijuna otisaka
  • AccurioPrint C4065 je kompaktni entry level produkcijski printer za tisak u boji. Toliko sam zadovoljan s ovim strojem da uopće ne znam kako napraviti korak dalje. Više od milijun otisaka u godinu dana mislim da sve govori
  • MGI JETvarnish 3DS &iFoil S doradno rješenje za UV parcijalni lak i foliotisak tijekom dvije godine ustabilio se u našoj proizvodnji i na njemu odrađujemo puno posla, što vlastitog, što iz usluge za druge tiskare
  • AccurioLabel 190 posljednja je investicija koje je bila pomalo vizionarska, no zato nas je stroj više nego ugodno iznenadio, ali i količina posla koja je na njemu odrađena u pola godine koliko ga imamo.

 

AccurioPro Flux - lijeva i desna ruka u proizvodnji

Tiskara Galešnik u svoj proizvodnji koristi i Konica Minolta softver AccurioPro Flux. Riječ je softveru koji donosi niz alata za organizaciju, automatizaciju i optimizaciju cjelokupnog workflow-a. „AccurioFlux danas mi je jednako važan u poslovanju kao i bilo koji Konica Minolta printer. On mi je na poslovima impozicije, odnosno montaži file-ova za tisak te puštanju u tisak donio uštede za cijelog jednog radnika od 8 do 10 sati dnevno. Softver je odlično napravljan, metodično i sistematično te pruža savršenu preglednost nad poslovima. Kada se sve postavi to je doslovno drag and drop princip.“ govori gosp. Markić


Što je AccurioLabel 190 donio poslovanju?

Investicijom u AccurioLabel 190 vrlo brzo smo shvatili da na tržištu nedostaje tiskara koje su u mogućnosti odraditi nekoliko stotina ili tisuća etiketa u kratkom roku, a potražnja više nego očigledno postoji. Velike rotacijske tiskare su prezaposlene i za njih su to male količine. Rok od 15 do 20 dana za tisuću etiketa malim proizvođačima kao što su vinari i uljari je neprihvatljiv.

AccurioLabel 190 za nas je bio potpuno novi sustav kojeg uopće nisam poznavali. S obzirom da se radilo, o kako sam rekao, pomalo vizionarskoj investiciji, nisam znao kako će se posao uopće razvijati. Početkom godine uvezli smo paletu s pet rola za koje sam bio uvjeren da će trajati barem godinu dana. Potrošili smo ih za četiri mjeseca i trenutno je na putu druga pošiljka.

Što se naklada tiče, one i nisu toliko male. Većina poslova kreće se oko 2, 3  5 i 10 tisuća etiketa. Za flekso to su još uvijek male naklade. Prosječno vrijeme čekanja za najmanje količine od 100 do 500 komada je nekoliko dana.

S ovom investicijom mi smo se našli kao spona koja etiketu može odraditi vrhunski, brzo i povoljno. To je budućnost ovog segmenta.

Sve u svemu, etikete su segment u kojem očekujem daljnji rast i širenje. Ako se ovako nastavi mislim da će vrlo brzo doći potreba za još jednim doradnim strojem pa čak možda i za još jednim AccurioLabel.
 


Bez kojeg Konica Minolta stroja danas više ne biste mogli zamisliti poslovanje?

Najiskrenije, bez niti jednog Konica Minolta stroja ne mogu zamisliti poslovanje. Svi su povezani. Ako mi stane bilo koji stroj samo na pola dana, ja sam u problemu. Iz tog razloga sada razmišljamo i o back-up strojevima.


Kakva je post prodajna podrška Konica Minolte?

Cijela ekipa je iznimno profesionalna i odgovorna, a reakcija za što god da zovemo uvijek je brza. Veće servisne intervencije nismo imali, što govori u prilog kvaliteti i stabilnosti strojeva. Sitne servisne intervencije rješavaju ili taj dan ili idući tako da nikada nismo stajali zbog servisa.


Koji su daljnji planovi za investicije?

Mislim da je to za sada to. Idući korak je neminovno bolji produkcijski printer u boji, koji, još ne znam, sigurno je samo da će biti Konica Minolta.


 

Pogledajte kako su digitalna rješenja transformirala poslovanje Tiskare Galešnik

Tiskara Galešnik osnovana je 2007. godine. Fokusirana je isključivo na brzi digitalni tisak s rokom isporuke proizvoda od 24 do 48 sata. Kako nam je rekao gosp. Dino Markić, vlasnik tiskare: „Problem radne snage je toliko sveprisutan da moram ići u smjeru automatizacije“. U fokusu im je tržište luksuznijih proizvoda malih naklada, ali visoke dodane vrijednosti. Njihov core business je izrada letaka, brošura, kompletnog hotelskog i ugostiteljskog asortimana, ambalaže, a od prije nekoliko mjeseci snažniji fokus stavljen je na etikete investicijom u AccurioLabel 190.

PREUZMI SVOJ PRIMJERAK

KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.