Prema S&P Global Godišnjaku održivosti za 2023. godinu (eng.Sustainability Yearbook 2023) Konica Minolta je uvrštena u 5% najboljih tvrtki u svojoj industriji.

| 20 ožujka 2023

Konica Minolta uvrštena u S&P Global Godišnjak održivosti (eng. sustainability yearbook 2023) 13. godinu uzastopno

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) je uvrštena u 5% najodrživijih tvrtki u svojoj industriji prema S&P Global Godišnjaku održivosti za 2023. godinu. To je već 13. godina za redom da se Konica Minolta pojavljuje u ovom godišnjaku. S&P Global je vodeća svjetska tvrtka za kreditni rejting sa sjedištem u SAD-u.


S&P Global izračunava ukupni ESG bodovni rejting u kojem je 100 bodova maksimalni broj bodova koji tvrtka može dobiti. Ovakav sustav omogućava realnu procjenu održivosti poslovnih praksi u ekonomskoj, okolišnoj i društvenoj dimenziji, te se tvrtke sa najboljim ESG rajtingom u svakoj industriji uvrštavaju u godišnjak održivosti. Tvrtke navedene u godišnjaku održivosti 2023. godine odabrane su između više od 7.800 vodećih tvrtki diljem svijeta. Konica Minolta je jedna od dvije japanske tvrtke koje su prepoznate kao "Top 5%" tvrtke u sektoru "Računala, periferni uređaji i uredska elektronika", zajedno s još pet tvrtki.


Strategija održivosti Konica Minolte
Konica Minolta je identificirala okolišne i društvene izazove koji moraju biti riješeni do 2030. godine i postavila je sljedećih pet materijalnih problema koje treba riješiti:
  • Podržavanje zdravog i kvalitetnog života
  • Osiguravanje društvene sigurnosti i zaštite
  • Rješavanje klimatskih promjena
  • Osiguravanje društvene sigurnosti i zaštite
  • Učinkovito korištenje ograničenih resursa
Ovih pet materijalnih izazova povezani su sa strategijom rasta poslovanja Konica Minolta i sada su temelj za djelovanje u svakom poslovnom području. U skladu s procesom stvaranja vrijednosti svakog poslovnog odjela, Konica Minolta provodi inicijative za rast poslovanja i održivosti kako bi stvorila vrijednost za kupce i širu društvenu zajednicu.
 
Reference: Procjena vanjskih strana 
Konica Minolta je trenutno uključena u globalne ESG indekse i u istima je visoko rangirana.
 
FTSE4Good Index Series (UK) Uvršteni u indeks kontinuirano od 2003. godine
FTSE Blossom Japan Index (UK) Uvršteni u indeks kontinuirano od njegov osnutka 2017. godine
FTSE Blossom Japan Sector Relative IndexUK IUvršteni u indeks kontinuirano od njegovog osnutka 2022. godine
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (USA) Uvršteni u indeks kontinuirano od njegovog osnutka 2017. godine
MSCI Japan Empowering Women Index (USA) Uvršteni u indeks kontinuirano od njegovog osnutka 2017. godine
Dow Jones Sustainability Index (USA) Asia Pacific Index (DJSI Asia Pacific): Uvršteni u indeks kontinuirano od 2009. godine
S&P/JPX Carbon Efficient Index (USA, Japan) Uvršteni u indeks kontinuirano od njegov osnutka 2018. godine
S&P Global Sustainability Yearbook (USA) Uvršteni u godišnjak održivost kontinuirano od 2011. godine 
Corporate Knights (Canada) Rangirani među 100 najodrživijih korporacija na svijetu (2011, 2019-2023).
ISS ESG (USA) Konica Minolta ima najveći status (Prime status) kontinuirano od 2011. godine
CDP (UK) Uvršteni na Climate A listu: 
(2013-2014, 2016-2017, 2020-2022)

KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.