Quocirca izvještaj za 2023. godinu: Konica Minolta je jedna od vodećih tvrtki na polju pružanja usluga cloud ispisa

| 20 lipnja 2023

Prema istraživanju Quocirce: ‘The Cloud Print Services Landscape, 2023 - How the cloud is driving print infrastructure modernisation’, Konica Minolta je prepoznata kao jedna od vodećih tvrtki na polju pružanja cloud usluga ispisa.


Quocirca je globalna tvrtka koja se usredotočuje na pružanje saznanja o tržištu i istraživanju integracije ispisa i digitalnih tehnologija u budućim radnim okruženjima. Usluge cloud ispisa su sastavni dio ponude Konica Minolte, a tvrtka je razvila fleksibilni i skalabilni portfelj usluga u okviru svojeg core businessa-pružanja ispisnih rješenja, dizajniranih da pružaju podršku klijentima tijekom migracije s fizičkih lokacija na SaaS i cloud platforme.
 

Quocirca-ov popis dobavljača na tržištu pružanja usluga cloud ispisa uključuje glavne pružatelje usluga upravljanja ispisom (eng. MPS) koji u ponudi usluga imaju i cloud rješenje. Da bi se našli na ovom popisu, dobavljači moraju imati funkcionalno i zrelo MPS rješenje koje su uspješno proširili na cloud okruženje. Quocirca pozicioniranjem Konica Minolte kao 'važnog igrača prepoznaje Konica Minoltin uspjeh u pružanju klijentima cloud ispisnog rješenja koji se ogleda u zadovoljstvu korisnika pruženom uslugom."   
 

Istraživanje objavljeno u izvješću ističe pozitivan trend u usvajanje cloud usluga, pri čemu 79% organizacija koristi neki oblik cloud infrastrukture za svoje IT potrebe. Kada je riječ o upravljanju ispisom, više od polovice ispitanika očekuje da će u sljedeće dvije godine u potpunosti ili uglavnom koristiti cloud usluge. Međutim, mnoge organizacije koriste hibridni pristup pri čemu 48% organizacija izvještava o povećanju broja implementiranih print servera u protekloj godini. Quocirca kao razlog porasta navodi potrebu za podrškom sve većem broju distribuirane radne snage.
 

Novo izvješće ističe Workplace Pure platformu tvrtke Konica Minolta kao ključnu prednost u ovom segmentu. Workplace Pure platforma pruža organizacijama brz, jednostavan i povoljan pristup uslugama koje se kontinuirano razvijaju, uključujući centralizirani prijenos u cloud repozitorije, cloud ispisivanje, secure guest print, pametnu konverziju dokumenata i prijevod - sve to automatizirano i pojednostavljeno iz jednog pouzdanog izvora.

 

Quocirca navodi da se Konica MInolta Workplace Pure platforma ističe zbog: "Pružanja različitih usluga u oblaku poput konverzije, cloud ispisa i cloud faxa putem jedne platforme, uz jednostavno povezivanje s Microsoft 365 ili Google Workspace. Uz sve to, Workplace Pure je platforma upravljana od strane Konica Minolte kao pružatelja (bez posredne platforme) i ne zahtijeva dodatnu instalaciju softvera."
 

Unatoč očitom pozitivnom trendu migriranja usluga upravljanja ispisom u cloud okruženje, izvješće Quocirce ističe sigurnosni rizik kao glavnu prepreku u širem usvajanju rješenja. Kako bi eliminirala ovu prepreku Konica Minolta je prošle godine lansirala Shield Guard, cloud rješenja koje pruža udaljeno nadgledanje i upravljanje sigurnosnim postavkama, kako pojedinačnih uređaja, tako i za čitavu flotu ispisnih uređaja. 


Preuzmite Quocirca izvješće: ´Cloud Print Landscape 2023`

Prema istraživanju Quocirce: ‘The Cloud Print Services Landscape, 2023 - How the cloud is driving print infrastructure modernisation’, Konica Minolta je prepoznata kao jedna od vodećih tvrtki na polju pružanja cloud usluga ispisa.

PREUZMI IZVJEŠTAJ

KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.