Prema EcoVadis ocjenama održivosti za 2023. godinu, Konica Minolta je uvrštena u top pet posto najodrživijih tvrtki u svojoj industriji

| 13 ožujka 2023

Konica Minolta, Inc. je ponosno objavljuje da je ponovno osvojila Zlatnu medalju za održivost u EcoVadis ocjenjivanju za 2023. godinu, što je svrstava među najboljih pet posto tvrtki u svojoj industriji. Ocjene održivosti dodjeljuje EcoVadis iz Francuske kako bi se prepoznale prakse korporativne odgovornosti, a ocjena odražava održanu i posvećenu pozornost Konica Minolte da bude visoko održivo i društveno odgovorno poslovanje.


EcoVadis je najveći i najpouzdaniji svjetski pružatelj ocjena održivosti poslovanja, stvarajući globalnu mrežu od preko 90.000 ocijenjenih tvrtki tijekom posljednjih nekoliko godina. Osvojivši Zlatnu medalju u EcoVadis ocjenjivanju održivosti, Konica Minolta je potvrđena kao jedna od najboljih pet posto tvrtki u svojoj industriji. 2023. godina obilježava osmu uzastopnu godinu u kojoj je Konica Minolta sudjelovala u procesu neovisne revizije i dobila visoku ocjenu.
 

EcoVadis postupak ocjenjivanja procjenjuje društvenu odgovornost (CSR) tvrtki u četiri ključna područja - okoliš, rad i ljudska prava, etiku i održivu nabavu. Postupak ocjenjivanja temelji se na tablicama bodovanja za svaku sudjelujuću tvrtku koje pokrivaju 21 CSR indikator, 190 komoditeta i 150 zemalja. Evaluacijsko okruženje temelji se na Globalnom izvještavanju, Globalnom kompaktu Ujedinjenih naroda i ISO 26000, koje uzimaju u obzir aktivnosti vezane uz okoliš, društvo, etiku i opskrbni lanac.
 

Unutar izvješća o EcoVadis tablici bodovanja, Konica Minolta je posebno pohvaljena za svoje inicijative u okolišu (postigavši "izvanrednu" ocjenu od 90%), a izvješće je istaknulo snagu tvrtke u njezinim politikama, akcijama i rezultatima u tom području. Još jedno istaknuto područje bila je ocjena EcoVadisa od 80% ("napredno") za etiku Konica Minolte, što ponovno odražava njezine čvrste politike, akcije i rezultate u tom području.


 

quotation marks

Ponosni smo što smo još jednom dobili priznanje tvrtke EcoVadis, za našu stalnu i neupitnu predanost okolišnoj i društvenoj odgovornosti. Dok globalna zajednica zajedno djeluje na rješavanju klimatske krize, još smo odlučniji u tome da osiguramo da naše operacije i operacije naših partnera djeluju protiv prijetnji našem okolišu i društvu. Kontinuirano pregledavamo i poboljšavamo naše poslovanje kako bismo povećali naš utjecaj na okoliš i društvo, podržavajući zdravije i obzirnije načine života te pozitivno oblikujući svijet oko nas.

Olaf Jonas

General Manager Environmental Social Governance, Konica Minolta Business Solutions Europe

Kao globalna tvrtka s više od 39.000 zaposlenih u 150 zemalja diljem svijeta, Konica Minolta vrlo ozbiljno shvaća svoju odgovornost. Već je desetljećima posvećena pitanju održivosti, počevši s osnivanjem globalnog Odjela za upravljanje okolišem 1971. godine, te slijedi strogi okvir ESG-a (okolišni, društveni, upravljački) kako bi osigurala da su njezine poslovne operacije aktivno posvećene održivosti. Godine 2008., Konica Minolta, Inc. potpisala je UN Globalni sporazum i obvezala se poštovati njegovih 10 načela te primjenjivati oprezan i odgovoran pristup zaštiti ljudskih prava, okoliša, pitanja rada i sprječavanju korupcije. Konica Minolta također je usklađena s ciljevima održivog razvoja (SDG) Ujedinjenih naroda, koji predstavljaju globalni plan za sve nacije da zajedno rade na završetku krajnjeg siromaštva, borbi protiv nejednakosti i nepravde, zaštiti našeg planeta te poticanju rasta i povećanju prosperiteta.
 

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.