Quocirca izvješće o sigurnosti ispisa za 2023. godinu: Konica Minolta i dalje lider na polju sigurnosti ispisa

| 12 lipnja 2023

Konica Minolta s ponosom objavljuje da je ponovno prepoznata kao "lider" u sigurnosti ispisa od strane Quocirce, zahvaljujući svojoj pouzdanoj hardverskoj i softverskoj cyber sigurnosti, te svojem konceptu "sveobuhvatnog pristupa". U istraživačkom izvješću "The Print Security Landscape, 2023 - Securing the print infrastructure amidst a growing threat landscape" upravo pružanje kompletne usluge u području cyber sigurnosti istaknuto je kao velika prednost nad konkurencijom.


Quocirca u pozicioniranju Konica Minolte kao "lidera" prepoznaje njenu snažnu stratešku viziju s sveobuhvatnom ponudom proizvoda i usluga za sigurnost ispisa. Odabrana skupina dobavljača s "lider" statusom prepoznata je zbog velikog investiranja u hardver, razvijanju rješenja i portfelja usluga te ulaganja u infrastrukturu.


Quocirca je globalna tvrtka koja se usredotočuje na pružanje saznanja o tržištu i istraživanju integracije ispisa i digitalnih tehnologija u budućim radnim okruženjima. U svojem najnovijem izvješću, tvrtka je primijetila porast sigurnosnih incidenata i stalnu ovisnost o ispisu dokumenata. Ovakav trend u poslovnom okruženju zahtjeva učinkovitu sigurnost ispisa jer se prosječno 27% IT sigurnosnih incidenata povezuje s ispisom dokumenata. Međutim, rezultati istraživanja koje je objavila tvrtka Quocirca ukazuju na to da se mnoge organizacije suočavaju s izazovima održavanja sigurnosti ispisa. Naime, u posljednjih 12 mjeseci, 61% ispitanih organizacija izgubilo je podatke zbog nedovoljne zaštite prilikom ispisa.

 
Quocirca, u svom izvješću o evaluaciji tržišta sigurnosti ispisa za 2023. godinu, ističe sveobuhvatni portfelj sigurnosnih rješenja tvrtke Konica Minolta. Konica Minolta se posebno ističe po svojim sigurnosnim rješenjima za ispis na multifunkcijskim uređajima (MFP), pružanju IT sigurnosnih usluga te implementaciji cyber sigurnosti u  svojem portfelju video rješenja. Konica Minolta sveobuhvatna sigurnosna rješenja za ispis omogućuju praćenje i upravljanje multifunkcijskim uređajima, uključujući upravljanje sigurnosnim profilima uređaja, skeniranje ranjivosti, otkrivanje napada i primjenu pravila ispisa. Quocirca također ističe da je "sigurnost ključni element Konica Minolta portfelja usluga za inteligentno povezano radno mjesto (ICW), koji obuhvaća raznolika rješenja za prilagodbu potrebama digitalne transformacije poduzeća svih veličina..

 
Jedno od ključnih područja istaknutih od strane Quocirce je sigurnosni izazov s kojim se suočavaju mala i srednja poduzeća u pogledu adekvatne zaštite svoje ispisne infrastrukture u 2023. godini. Quocirca prepoznaje sposobnost Konica Minolte da zadovolji ovaj veliki tržišni segment, navodeći u izvješću: "Osim svoje tradicionalne ponude sigurnosnih rješenja za ispisnu infrastrukturu, opsežno stručno znanje tvrtke Konica Minolta u IT uslugama snažno ih izdvaja od konkurenata, posebno na tržištu malih i srednjih poduzeća."

 
Konica Minolta se ističe svojim pouzdanim sveobuhvatnim pristupom koji pruža cjelovitu uslugu na području cyber sigurnosti. Konica Minolta sigurnosna rješenja pomažu poslovnim subjektima da identificiraju, suzbiju i analiziraju mrežne prijevare, uključujući napade zlonamjernim softverom, ransomwareom i drugim oblicima cyber napada.
 

Quocirca Print Security Landscape 2023

Konica Minolta je ponovno priznata kao "lider" u području sigurnosti ispisa prema Quocirci. Zahvaljujući svojoj pouzdanoj hardverskoj i softverskoj sigurnosti te "sveobuhvatnom pristupu" koji pruža cjelovitu zaštitu na području cyber sigurnosti. Ove karakteristike su istaknute kao prednosti pred konkurencijom u istraživanju tvrtke Quocirca pod nazivom: ‘The Print Security Landscape, 2023 - Securing the print infrastructure amidst a growing threat landscape’.

Pročitajte više

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.