Konica Minolta ubrzava razvoj svog globalnog poslovanja u segmentu video rješenja

| 20 veljače 2023

Jačanje suradnje s tvrtkom MOBOTIX AG koja proizvodi IP kamere i sustave za video upravljanje s decentraliziranom obradom podataka.

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) najavljuje da će tvrtka ojačati svoje poslovne aktivnosti na području video rješenja i video nadzora uvođenjem rješenja koja koriste umjetnu inteligenciju i iskorištavanjem svojih globalnih prodajnih mogućnosti kako bi povećala prodajne prilike i ubrzala rast na sve više rastućem tržištu.


Osiguravanje društvene sigurnosti i zaštite koristeći IoT imaging tehnologiju.
Među novim društvenim problemima su sve veći rizik od nesreća uslijed prirodnih katastrofa uzrokovanih klimatskim promjenama i smanjenje radne snage zbog starenja društva. Kako bi se osigurala sigurnost i zaštita ljudi i poboljšala produktivnost industrije, društveni problemi moraju se rješavati putem digitalne transformacije (DX). Baveći se s pet važnih pitanja, uključujući "osiguranje društvene sigurnosti i zaštite", Konica Minolta ima za cilj pomoći svojim klijentima u rješavanju ovih pitanja kroz svoje poslovanje putem naprednog prepoznavanja i prosuđivanja u stvarnom vremenu na licu mjesta temeljenog na umjetnoj inteligenciji i koristeći FORXAI imaging IoT platformu.

 Određeni FORXAI edge uređaji razvijeni su pomoću edge IP računalnih kamera, tehnologije kompresije slikovnih podataka i tehnologije analize slikovnih podataka tvrtke MOBOTIX AG (MOBOTIX), u kojoj je Konica Minolta stekla 65% udjela 2016. godine. Rje šenja koja pružaju vrlo pouzdanu kontrolu temeljena na tehnološkoj suradnji s MOBOTIX-om pomogla su u poboljšanju sigurnosti i zaštite korisnika.
 
Bliža suradnja s MOBOTIX-om.
Na tržištima usluga nadzora i video rješenja, područja rasta pomiču se s jednostavnih sigurnosnih kamera na kamere koje koriste sposobnosti umjetne inteligencije za detekciju, analizu, predviđanje i prosuđivanje kao i podatkovne usluge koje koriste takve mogućnosti. Na ovim rastućim tržištima, Konica Minolta će ojačati suradnju sa svojim globalnim prodajnim kanalima i MOBOTIX-om fokusirajući se na zaštitu i sigurnost proizvodnih procesa, pogona, logistike, prometne infrastrukture i važnih objekata za upravljanje sigurnošću, sve to uz iskorištavanje prednosti Konica Minolta i MOBOTIX-ovih vrlo izdržljivih i pouzdanih edge uređaja, toplinskih rješenja i edge AI. Konica Minolta će time povećati profitabilnost i ostvariti rast.

1. Jačanje servisnog sustava za video rješenja u Konica Minolta prodajnim tvrtkama u globalnoj mreži.
Konica Minolte globalne prodajne tvrtke nude usluge video rješenja temeljene na MOBOTIX proizvodima i uslugama za digitalizaciju tijeka rada korisnika. Konica Minolta počela je širiti prodaju, nudeći video rješenje za mjerenje tjelesne temperature tijekom pandemije Covid-19, 2020. godine.

Konica Minolta će nastaviti jačati svoju poslovnu strukturu u segmentu video rješenja u svojim globalnim prodajnim tvrtkama. U Sjevernoj Americi, u travnju 2022., tvrtka je počela kombinirati distribuciju proizvoda s distribucijom MOBOTIX-a. U Europi je Konica Minolta započela s radom izložbenog prostora u Pragu od lipnja 2022., predstavila je nove usluge pod nazivom FORXAI Video Analytic Solution i FORXAI Visual Quality Inspection. Osim toga, tvrtka je u listopadu započela s osnivanjem poslovne jedinice za usluge video rješenja. Tvrtka će zaposliti i dodatne prodajne inženjere koji će kupcima moći predlagati rješenja.

Toshiya Eguchi, izvršni potpredsjednik i glavni izvršni direktor Konica Minolte odgovoran za tehnologije i poslovanje Imaging-IoT rješenja, rekao je: "MOBOTIX-ovi proizvodi i usluge uvelike su pridonijeli povećanoj sigurnosti i zaštiti korisnika, što je i bio naš cilj. Nastavit ćemo pomagati u rješavanju društvenih problema koristeći MOBOTIX rješenja iskorištavanjem prednosti IoT imaging tehnologije Konica Minolte i njene globalne mreže.

2. Širenje portfelja rješenja akvizicijom Vaxtor Ltd.
U svibnju 2022., MOBOTIX je preuzeo tvrtku Vaxtor Ltd. (Vaxtor), koja nudi rješenja za automatsko prepoznavanje registarskih tablica (eng. ALPR) i optičko prepoznavanje znakova (eng. OCR). Vaxtor se ističe na području prometne infrastrukture kroz svoju ALPR tehnologiju. Na primjer, za upravljanje, nadzor i provjeru kamiona i kontejnera u lukama, Vaxtorov ALPR mehanizam može skenirati tablice u više od 150 zemalja, usmjeravati vozače na licu mjesta i provjeravati dozvolu pristupa.
 
Konica Minolta vjeruje da se, u suradnji s MOBOTIX-om, tvrtka može proširiti na nova područja nudeći veću vrijednost kupcima u području prometne i logističke infrastrukture korištenjem AI tehnologije skeniranja registarskih tablica i kontejnera.

Izvršni direktor MOBOTIX-a Thomas Lausten komentirao je sljedeće: “Vrlo smo uzbuđeni zbog povećanih ulaganja i fokusa na MOBOTIX tehnologije koje se nude mnogim globalnim kupcima Konica Minolte. Uvjereni smo, da, naši proizvodi i usluge video rješenja mogu riješiti mnogo više društvenih pitanja iskorištavanjem prednosti globalne prodajne mreže i razvijenog sustava podrške Konica Minolte. Očekujem da će nove usluge video rješenja biti kreirane zajedno s Konica Minoltom.”

Razvoj AI rješenja kroz suradnju s MOBOTIX-om.
Konica Minolta je razvila rješenja za tijek rada kako bi pružila sigurnost i zaštitu temeljenu na video nadzoru kombinirajući tehnologiju obrade slike, čija je jezgra ulaz i izlaz slike i obradu slike, s MOBOTIX-ovim IP kamerama za decentraliziranu obradu i MOBOTIX sustavima za video upravljanje (VMS). Na primjer, Konica Minolta nudi rješenje za video nadzor plina koje omogućuje identifikaciju curenja koje je teško otkriti i podržava složeno bilježenje i upravljanje podacima s vizualizacijom plina ugljikovodika; rješenje za sprječavanje požara koje omogućuje brzo otkrivanje i dojavu nevidljive neobične topline; i sustav podrške sigurnosnom ponašanju koji omogućuje vizualizaciju ponašanja operatera na licu mjesta i kvantitativnu procjenu nesigurnog ponašanja.

Konica Minolta će nastaviti ubrzano razvijati rješenja povezivanjem FORXAI-a s MOBOTIX jedinstvenim edge uređajima i kombinirajući ih s mogućnostima umjetne inteligencije i drugih senzorskih uređaja za rješavanje problema korisnika, te implementirati takva rješenja širom svijeta kako bi se postigao rast u ovom području i riješila društvena pitanja.

O tvrtki MOBOTIX
MOBOTIX je proizvođač IP kamera za videonadzor i softvera za video upravljanje. S procesorima slika i pohranom ugrađenom u kameru, MOBOTIX video rješenja svojim korisnicima omogućuju smanjenje opterećenja poslužitelja i volumena pohrane, čime se postiže značajna ušteda za vlasnika uređaja. Glavne jedinice kamere vrlo su izdržljive i osiguravaju neprekinuto snimanje u teškim uvjetima. 
 

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.

KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA