KONICA MINOLTA ŠESTI PUT I PETU GODINU UZASTOPNO UVRŠTENA U GLOBALNIH TOP 100 NAJODRŽIVIJIH KORPORACIJA NA SVIJETU

| 6 veljače 2023

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) uvrštena je među “ TOP 100 najodrživijih korporacija u svijetu za 2023. godinu” (2023 Global 100). Konica Minolta je dospjela na ovu prestižnu listu šesti put i petu godinu uzastopno (2019-2023).


Globalnih TOP 100 korporacija svake godine objavljuje Corporate Knights na sastanku Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), poznatom kao Sastanak u Davosu. Na ovogodišnjem sastanku održanom u siječnju od 16. do 20. siječnja 2023. godine, objavljeno je globalnih TOP 100 korporacija za 2023. godinu 
 
Globalnih TOP 100 korporacija koje se ističu u održivosti za 2023. godinu odabrane su na temelju rigorozne procjene više od 6000 javnih poduzeća koje ostvaruju više od 1 milijarde USD prihoda diljem svijeta na temelju procjene: ekoloških, društvenih i upravljačkih pokazatelja, kao i sposobnosti da promiču raznolikost i inovativnost te na temelju postotka prodaje ekološki prihvatljivih proizvoda.

Konica Minolta kontinuirano razvija proizvode i rješenja za rješavanje društvenih i ekoloških problema koji su energetski učinkoviti i pomažu kupcima u transformaciji proizvodnih procesa i promiču reformu stila rada. Prilikom razvoja novog proizvoda, Konica Minolta utvrđuje kakav bi učinak proizvod imao na okoliš u svakoj fazi svog životnog ciklusa, od proizvodnje i transporta do uporabe i odlaganja, te procjenjuje stavke koje je tvrtka postavila da su bitni za tu svrhu. Pritom Konica Minolta nastoji smanjiti opterećenje okoliša tijekom cijelog životnog ciklusa svojih proizvoda. Ovaj sustav ocjenjivanja proizvoda omogućuje tvrtki da na tržište plasira samo one proizvode koji zadovoljavaju propisane standarde za dobivanje oznaka kojima se potvrđuje da je proizvod napravljen u skladu sa propisima za zaštitu okoliša u raznim zemljama, uključujući međunarodni program ENERGY STAR, njemačku oznaku Blue Angel i japansku oznaku Eco Mark. Također, Konica Minolta je stavila veliku pažnju na pravilno upravljanje sa štetnim kemijskim tvarima te je povećala svoje napore kako bi smanjila negativne ekološke učinke svojih proizvoda.

Reference: Evaluacija od trećih strana
Konica Minolta trenutno je uključena u globalne ESG indekse i visoko je rangirana u ESG ocjenama kao što je prikazano u nastavku:
 
FTSE4Good Index Series (UK) kontinuirano uključena u indeks od 2003. godine
FTSE Blossom Japan Index (UK) kontinuirano uključena u indeks od njegovog osnutka 2017. godine
FTSE Blossom Japan Sector Relative IndexUK kontinuirano uključena u indeks od njegovog osnutka 2022. godine
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (USA) kontinuirano uključena u indeks od njegovog osnutka 2017. godine
MSCI Japan Empowering Women Index (USA) kontinuirano uključena u indeks od njegovog osnutka 2017. godine
Dow Jones Sustainability Index (USA) azijsko-pacfički indeks (DJSI Asia Pacific): kontinuirano uključena u indeks od 2009. godine 
S&P/JPX Carbon Efficient Index (USA, Japan) kontinuirano uključena u indeks od njegovog osnutka u 2018. godine
S&P Global (USA) 9 puta dobivena SAM nagrada za održivost. (uzastopno od 2013. godine - 4 puta zlatna nagrada i 5 puta srebrna)
Corporate Knights (Canada) Uvrštena u TOP 100 najodrživijih svjetskih korporacija (2011,2019-2023)
ISS ESG (USA) Od 2011. godine pa do danas zadržan najviši status 
CDP (UK) Uvrštena u Climate A list
(2013-2014, 2016-2017, 2020-2022)
 

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.