Konica Minolta proglašena jednom od vodećih tvrtki na polju sigurnosnih rješenja i usluga ispisa

| 14 lipnja 2023

Prema izvještaju IDC MarketScapea: `Procjena dobavljača sigurnosnih rješenja i usluga ispisa za razdoblje od 2022. do 2023. godine (dokument broj US48851622, siječanj 2023.)` Konica Minolta je istaknuta kao jedna od vodećih dobavljača sigurnosnih rješenja i usluga ispisa. Izvještaj naglašava da koncept "Inteligentno povezanog radnog mjesta (ICW)" predstavlja temeljnu snagu Konica Minolte u ovom segmentu. IDC MarketScape model koristi kombinaciju kvantitativnih i kvalitativnih faktora kako bi ocijenio uspješnost dobavljača na globalnom tržištu sigurnosnih rješenja i usluga ispisa.


Koncept Inteligentno povezanog radnog mjesta (ICW) je portfelj proizvoda koji je orijentiran prema kupcu i koji omogućuje 24/7 pristup podacima. Neovisno o lokaciji s koje se obavlja posao, bilo da se radi o radu na daljinu ili radu iz ureda, ovaj koncept pomaže kupcima na njihovom digitalnom transformacijskom putovanju. Kao dio Inteligentno povezanog radnog mjesta, tvrtka je spojila svoja rješenja za ispis, IT usluge i druga (IoT) rješenja koja su dio IT portelja usluga.


Mnoge od ovih sigurnosnih značajki isporučuju se kao pred instalirane značajke na razini uređaja koja se nude kao samostalne ponude ili kao dio Usluga za upravljanje ispisom i dokumentima. IDC MarketScape navodi: „Konica Minolta korijeni u ponudi sigurnosnih rješenja za usluge ipisa i upravljanja dokumenata datiraju već preko 20 godina kada se tvrtka odlučila da kao proizvođač uređaja za ispis ponudi osnovne sigurnosne značajke poput šifriranja tvrdog diska i brisanja tvrdog diska kako bi zadovoljila vojne sigurnosne standarde." U skladu s napretkom tehnologije pohrane, Konica Minolta je migrirala svoju liniju proizvoda na Solid State Drive (SSD) tehnologiju pohrane podataka, takva tehnologija pruža poboljšanu sigurnost jer posjeduje sigurnosnu značajku "uvijek aktiviranog" samošifriranja.

Izvješće IDC MarketScape također ističe da Konica Minolta sigurnosna rješenja pokrivaju i kompletne cloud usluge ispisa kao i sposobnost hostanja usluga. U travnju 2022. godine, Konica Minolta je predstavila Shield Guard, novu cloud uslugu za daljinsko nadgledanje i upravljanje sigurnosnim postavkama bizhub serije multifunkcijskih uređaja.

Shield Guard je centralizirana, cloud bazirana platforma koja pruža automatske obavijesti i remedijaciju tako da tvrtke mogu kontrolirati sigurnosni status svojih flota s bilo kojeg mjesta. Shield Guard pruža jednostavno sučelje pomoću kojeg je moguće brzo praćenje statusa koji uključuje sve relevantne KPI-jeve i omogućuje jednostavno upravljanje uređajima i postavkama za mrežne administratore.

"Upravljanje sigurnosnim postavkama za više MFP-a može biti teško", rekao je Olaf Lorenz. "Mrežni administratori često se bore s postavljanjem i pamćenjem kompleksnim lozinki. Shield Guard, zajedno s bizhub SECURE i bizhub SECURE Platinum ili bizhub SECURE Ultimate, omogućava da je upravljanje sigurnosnim postavkama, grupiranjem uređaja ili postavljanjem postavki za pojedinačne uređaje i stvaranje izvješća koja se mogu izvoziti i distribuirati interno puno jednostavnije i lakše. Osim toga, upozorenja obavještavaju administratore o uređajima koji predstavljaju sigurnosni rizik, nezaštićenim postavkama MFP-a i ocjenjivanju uređaja i sigurnosnih postavki u stvarnom vremenom, kako se događaju - izravno s upravljačke ploče putem pop-up prozora s sigurnosnim upozorenjima i automatskih e-pošti u slučaju da uređaj nije u skladu s postavljenim postavkama."
 
Konica Minolta započinje suradnju s klijentima putem konzultantskog procesa koji također obuhvaća sveobuhvatni i detaljni pregled sigurnosne perspektive. Konica Minolta portfelj usluga uključuje upravljanje ispisom, upravljanje IT uslugama, cloud usluge, usluge upravljanja informacijama, tijekove rada i automatizaciju usluga te sigurnosne usluge. Uz svoje uređaje za ispis, uključujući i nagrađivane bizhub multifunkcijske uređaje (MFP-ovi), Konica Minolta svojim kupcima također može pružiti i cjelovita rješenja koja pružaju osnovnu zaštitu.

Izvještaj IDC MarketScape navodi da tvrtke trebaju razmotriti Konica Minoltu jer "vizija tvrtke i koncept inteligentno povezanog mjesta pružaju čvrstu osnovu za organizacije koje žele implementirati sigurnost kao dio moderniziranog pristupa infrastrukturi ispisivanja i dokumentacije.“
 
Uz to, izvještaj ističe potrebu da "Konica Minolta bude uključena na listu dobavljača za organizacije koje žele implementirati globalne usluge s dosljednošću na više geografskih lokacija."
 

O IDC MARKETSCAPEU:

 

Model ocjene dobavljača IDC MarketScape namijenjen je pružanju pregleda konkurentnosti dobavljača informacijsko-komunikacijske tehnologije (ICT) na određenom tržištu. Metodologija istraživanja koristi rigoroznu ocjenu na temelju kriterija koji su kvantitativne i kvalitativne prirode, a rezultat je jedna grafička  ilustracija pozicije dobavljača na tržištu. IDC MarketScape pruža jasan okvir u kojem se mogu usporediti ponude proizvoda i usluga, sposobnosti i strategije te sadašnji i budući čimbenici uspjeha na tržištu dobavljača informacijsko-komunikacijske tehnologije i telekomunikacija. Okvir također pruža kupcima tehnologije preciznu i točnu ocjenu snaga i slabosti trenutnih i potencijalnih dobavljača.

 

Zatražite IDC MarketScape izvješće

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.