Konica Minolta pomiče granice lansiranjem AccurioLabel 400 uređaja

Zagreb, Croatia | 12 siječnja 2023

Konica Minolta Accuriolabel 400 na putu je prema prvoj instalaciji početkom 2023. godine prema izvještajima o promjenama na tržištu u kojima 48% tiskara planira ulaganja u nove uređaje za digitalni tisak etiketa u roku od dvije godine. Ciljajući na proizvođače etiketa sa srednjim do visokim količinama, AccurioLabel 400 pružit će pristupačan vrhunski digitalni ispis.


S AccurioLabel 400, tržišni lider Konica Minolta ima za cilj steći još veći udio u brzorastućem sektoru, za koji se procjenjuje da ima više od 3000 proizvođača etikete u sektoru srednje i velikih količine. Kao što je predsjednik FINAT-a Philippe Voet jasno naveo u FINAT-ovom posljednjem izvješću i analizi europskog tržišta: "Etikete su neizostavan čimbenik u kritičnoj infrastrukturi."¹

 

"Jedan od pet (21%) ispitanih konvertera je reklo da razmišljaju o kupnji uređaja za digitalni tisak 2022. godine, dok je više od trećine (37%) ispitanika navelo da će kupiti uređaj za digitalni tisak 2023. godine", navodi se u istom izvješću FINAT RADAR¹. "Proizvođači etiketa/tiskari izvještavaju da je njihovo digitalno poslovanje značajno poraslo zbog pandemije i stalne potrebe za narudžbama u žurbi."

 

Istraživanja FINAT RADAR-a također potvrđuju da je 2022. "izuzetno jaka godina za kupnju kapitalne opreme", što također potvrđuje stav Konice Minolte da posvuda stvaramo prilike za proizvođače i tiskare da preispitaju svoje opcije usred rastućih cijena energije i sirovina te sve većeg nedostatka kvalificirane radne snage.

 

Podaci istraživanja analitičara IDC pokazuju da se očekuje da će zapadnoeuropsko tržište digitalnih uređaja za proizvodnju etiketa i ambalaže rasti po ukupnoj godišnjoj stopi rasta (CAGR) od 13,1% u petogodišnjem razdoblju do 2025². IDC navodi²: "AccurioLabel 400 pomiče granice automatizacije, brzine, fleksibilnosti i mogućnosti boja, omogućujući Konica Minolti daljnji prodor na L&P tržište (Label and Packaging market). Uvođenje bijele boje ne može se precijeniti – proizvođači etiketa srednje i velike količine pozdravit će poslovanje mogućnosti koje donosi taj dodatak boja." U izvješću se dodaje da novi tisak "također naglašava predanost Konica Minolte inovacijama i pokretanju rasta na L&P tržištu".

 

Važne inovacije u novom tiskarskom stroju AccurioLabel 400 uključuju mogućnost proširenja aplikacija s bijelim tonerom, poboljšanu produktivnost s ultra velikim brzinama ispisa do 39,9 metara u minuti te daljnje smanjenje operativnih troškova zbog još duljeg vijeka trajanja dijelova i poboljšane kvalitete ispisa. Dostupan je u konfiguracijama od 4 i 5 boja.

 

"Povratne informacije od početnog internog testiranja i prvih javnih izložbi Accuriolabel 400 bile su izuzetno pozitivne", rekao je Carsten Bamberg, Business Development Manager, Professional Printing Group, Konica Minolta Europe „Nova generacija uređaja, donosi još jednu razinu mogućnosti kako bi se omogućila transformacija ispisa na proizvodnim tržištima srednjeg i velikog volumena za proizvođače etiketa prema naprijed. Na temelju razgovora s proizvođačima etiketa i vlastitom analizom tržišta, također prepoznajemo da su tijek rada, softver i automatizacija procesa i rješenja u Cloudu ključni pokretači za povećanje razine automatizacije i učinkovitosti kao dio pogona prema pametnoj tvornici. "

Dodao je: "Uzbuđeni smo zbog mogućnosti koje će AccurioLabel 400 donijeti - mogućnosti za kupce se mogu prepoznati posvuda pogotovo oni koji žele iskoristiti mogućnosti ispisa. Ovo digitalno rješenje će također biti zanimljiva opcija za kupce AccurioLabel 230 koji već razvijaju i nadrastaju svoju postojeću proizvodnju etiketa i ambalaže."

 

Važne prednosti Konica Minolta Accuriolabel 400 uključuju:

  • Povećana upotrebljivost i automatizacija zahvaljujući sustavu Intelligent Quality Care i modulu IQ-520 koji omogućuje kontrolu stabilnosti boja i registraciju boja u stvarnom vremenu, kao i automatsku kalibraciju, podešavanje gustoće i kreiranje profila.
  • Rezolucija ispisa od 1200 dpi (ekvivalentno 3600 dpi) do 2400 dpi, osim toga, Konica Minolta AccurioLabel 400 tiskarski stroj također ispisuje na papir širine do 330 mm ili 250 mm.
  • Jednostavna uporaba za operatere koristeći višestruke zaslone osjetljive na dodir u tri različita područja tiska za etikete eliminirajući potrebu za opsežnom obukom korisnika. 

Za više informacija posjetite: AccurioLabel 400 - digitalno rješenje za tisak etiketa | KONICA MINOLTA

 

¹ FINAT Radar 17, 2022 Summer Edition/1st semester 2022: “Analysis: The European Narrow Web Market”
² DC Market Note, Konica Minolta Unveils AccurioLabel 400, doc # EUR149276522, June 2022


O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.