Konica Minolta dobila je najvišu ocjenu od organizacije CDP i uvrštena je na Climate A List 2022.

| 9 siječnja 2023

Prepoznata kao vodeća globalna sila u borbi protiv klimatskih promjena.

Kao jedna od 283 tvrtke širom svijeta, Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) je nagrađena globalnom vodećom pozicijom na Climate A listi od strane CDP-a. CDP je međunarodna neprofitna organizacija koja se bavi aktivnostima za postizanje održivog gospodarstva. Ovo je sedmi put da je Konica Minolta stavljena na Climate A listu.


Climate A lista
Climate A lista sastoji se od tvrtki koje su prepoznate kao globalni lideri u pogledu postavljenih ciljeva i poduzetih radnji u borbi protiv klimatskih promjena i otkrivanja informacija. Od više od 18 700 kompanija širom svijeta koje su bile obuhvaćene CDP-ovom anketom, 283 kompanije (uključujući 74 japanske kompanije) ove su godine uključene na Climate A listu kao priznanje za njihove napore u smanjenju emisija CO2, ublažavanju klimatskih promjena i doprinosu gospodarstvu s niskom razinom ugljika.
 
Smanjenje CO2 emisija
Uvrštavanje Konica Minolte na Climate A listu rezultat je nekoliko aktivnosti i ciljeva održivosti koje tvrtka provodi ili je postigla.
 
Na primjer, tvrtka si je postavila cilj smanjenja emisije CO2 za 60% u opsegu 1, 2 i 3 u razvoju proizvoda, nabavi i proizvodnji, prodaji i servisu te korištenju proizvoda do 2030. godine – počevši od razine iz 2005. godine. (u 2017, ove ciljeve smanjenja CO2 odobreno je od strane međunarodne Science Based Target Initiative (SBTi)). Ovaj cilj je gotovo postignut, sa smanjenjem od 52% već postignutim u 2019.
 
Za ostvarenje ovih ciljeva tvrtka je razvila proizvodne tehnologije koje zahtijevaju manju potrošnju energije, nabavljaju električnu energiju iz obnovljivih izvora energije i potiču prelazak na bespapirno poslovanje.
 
Ubrzavanje prijelaza na obnovljive izvore energije
Konica Minolta ima za cilj do 2050. godine 100% energije koju koristi u svojim poslovnim aktivnostima dobivati ​​iz obnovljivih izvora energije. Stoga se, u 2019, Konica Minolta pridružila RE100, vodećoj globalnoj inicijativi koja okuplja podužeća predana 100% obnovljivoj energiji za svoje poslovanje. Počevši od zemalja i regija u kojima je električna energija iz obnovljivih izvora relativno raširena, Konica Minolta sukcesivno revidira ugovore o kupnji električne energije na svojim proizvodnim i prodajnim mjestima i prelazi na električnu energiju iz obnovljivih izvora gdje je to moguće:
  • Dva pogona za proizvodnju multifunkcijskih uređaja i uređaja za profesionalni tisak u Kini koriste električnu energiju iz 100% obnovljivih izvora energije.
  • Dva pogona za proizvodnju tonera Konice Minolte postigla su cilj 100% obnovljive energije u financijskoj godini 2021. To su Konica Minolta Supplies Manufacturing U.S.A., Inc. i Konica Minolta Supplies Manufacturing France S.A.S., koji su s certifikatom zelene energije prešli na električnu energiju.
  • Nova tvornica Konica Minolta Mechatronics Co., Ltd., koja će biti dovršena 2021. u Aichi Prefecture, Japan, proizvodi približno 11% električne energije potrebne za rad iz solarne energije.
  • Europsko sjedište i 10 podružnica Konica Minolte već koriste 100% ili gotovo 100% zelenu električnu energiju (Austrija, Belgija, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Litva, Nizozemska, Norveška, Španjolska i Švedska).
  • Američka tvrtka Konica Minolta Business Solutions U.S.A., Inc. sve svoje potrebe za električnom energijom pokriva obnovljivim izvorima proizvodnjom električne energije pomoću solarnih panela i kupnjom zelene električne energije iz različitih izvora kao što su biomasa, geotermalna energija, hidroenergija, solarna energija i energija vjetra, putem program obnovljive energije. Ova se tvrtka također pridružila programu Green Power Partnership američke Agencije za zaštitu okoliša (Environmental Protection Agency - EPA) u svibnju 2022. godine.
 
Referenca: Ocjena vanjskih strana
Konica Minolta trenutno je uključena u globalne ESG indekse i visoko je rangirana u ESG ocjenama kao što je prikazano u nastavku.
FTSE4Good Index Series (UK) Uvrštena u indeks od 2003. uzastopno
FTSE Blossom Japan Index (UK) Uvrštena u indeks uzastopno od njegovog osnivanja 2017.
FTSE Blossom Japan Sector Relative IndexUK Uključena je u indeks od njegova osnutka 2022.
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (USA) Uvrštena u indeks uzastopno od njegova osnutka 2017.
MSCI Japan Empowering Women Index (USA) Uvrštena u indeks uzastopno od njegova osnutka 2017.
Dow Jones Sustainability Index (USA) Azijsko-pacifički indeks (DJSI Asia Pacific): uzastopno uključena u indeks od 2009.
S&P/JPX Carbon Efficient Index (USA, Japan) Uvrštena u indeks uzastopno od njegova osnutka 2018.
S&P Global (USA) Uzastopno uključena u SAM nagradu za održivost od 2013,
(Četiri puta zlato i pet puta srebro)
Corporate Knights (Canada) Rangiranje među 100 najodrživijih tvrtki u svijetu (2011., 2019.-2022.)
ISS ESG (USA) Zadržala najviši glavni status od 2011.
CDP (UK) Uvršten na Climate A popis
(2013.-2014., 2016.-2017., 2020.-2022.)
 
 
Više o CDP
CDP je globalna neprofitna organizacija koja predvodi svjetski sustav otkrivanja podataka o okolišu za tvrtke, gradove, zemlje i regije. Osnovan 2000., CDP radi s više od 680 financijskih institucija s imovinom većom od 130 trilijuna dolara i prvi je koji potiče tržišta kapitala i korporativnu nabavu za otkrivanje korporativnih utjecaja na okoliš i smanjenje emisija stakleničkih plinova, zaštitu vodnih resursa i zaštitu šuma. U 2022. godini gotovo 20.000 organizacija širom svijeta objavilo je podatke putem CDP-a, uključujući više od 18 700 kompanija koje vrijede polovicu svjetske tržišne kapitalizacije i više od 1 100 gradova, zemalja i regija. U potpunosti usklađen s TCFD-om, CDP ima najveću bazu podataka o okolišu na svijetu, a rezultati CDP-a naširoko se koriste za poticanje ulaganja i odluka o nabavi prema održivom i otpornom gospodarstvu bez ugljika. CDP je jedan od osnivača inicijative Science Based Targets, koalicije We Mean Business, The Investor Agenda i inicijative Net Zero Asset Managers.
 
https://cdp.net/en
 
 

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.