Konica Minolta najavljuje svoj status kao Microsoft Global Managed Partner

Zagreb, Croatia | 22 ožujka 2021

Kombiniranim mogućnostima dviju tvrtki ubrzava se digitalna transformacija radnog mjesta za kupce Konica Minolte. Ovime najavljujemo svoj novi status: Global Managed Partner. Konica Minolta sa sjedištem u Tokiju ima tvrtke u 50 zemalja i zapošljava gotovo 44 000 djelatnika. Imenovanje u Microsoft Global Managed Partner naglašava cilj Konica Minolte prema većem fokusu na svoje globalno strateško usmjeravanje kroz zajednički razvijena rješenja i usluge specifične za industriju te isporukom IT usluga u oblaku i rješenja za digitalno radno mjesto u malim i srednjim poduzećima (SMB) ) u većini zemalja kojima posluje.


Konica Minolta posljednjih je godina kontinuirano rasla kao IT stručnjak, kako organskim rastom, tako i strateškim akvizicijama. Među ciljevima tvrtke, njezinim spajanjima i preuzimanjima, korak dalje je širenje poslovanja koristeći snagu Microsoft rješenja.

"Microsoft je postao naš sve važniji saveznik", rekao je Hajime Takei, viši izvršni direktor i predsjednik odjela poslovnog sjedišta Digital Workplace, Konica Minolta, Inc. "Cilj je uvijek bio okupiti najbolje iz oba svijeta. Želimo na tržište donijeti vodeću stručnost, kombinirajući naša znanja iz našeg poslovanja - s korijenima u području tiska, što radimo već desetljećima - i Microsoftovu tehnologiju. Ovo imenovanje istinski je dokaz našeg dugogodišnjeg odnosa i izuzetnog rada naših ujedinjenih timova za klijente širom svijeta."

"Oduševljeni smo što ćemo s Konica Minoltom na globalnoj razini pratiti njihov rast u IT segmentu i otvoriti mogućnosti digitalne transformacije za kupce", izjavila je Casey McGee, potpredsjednica, ISV odjel Prodaje u Microsoftu. "Microsoft Cloud jedinstveno je pozicioniran da pruži široku paletu vodećih usluga i proizvoda koji podržavaju razvoj Konica Minolte diferenciranih rješenja za digitalno radno mjesto."

Kao dio ulaska na tržište, sa segmentom upravljanja informacijama, 2014. godine, Konica Minolta počela je nuditi Microsoft SharePoint rješenja svojim kupcima. Tvrtka je kasnije dodala rješenja temeljena na Microsoft Dynamics 365 i Microsoft 365 (ranije Office 365), kao i prilagođeni razvoj Microsoft Azure. Tvrtka se prvo usredotočila na tržišta Europe i Sjeverne Amerike; s novim statusom Global Managed Partner, Konica Minolta nedavno je dodala azijsko-pacifičku regiju. Danas više od 300 certificiranih zaposlenika Konica Minolte širom svijeta pomažu kupcima da usvoje i koriste rješenja koja pomažu u transformiranju njihovog poslovanja.
 
Aplikacije zasnovane na Microsoft rješenju idealno se uklapaju u infrastrukturu koju mala i srednja poduzeća obično koriste. Stručnost i duboko razumijevanje Konica Minolta kupaca, zajedno s inteligentnim Microsoft uslugama, stvara značajnu korist - posebno za mala i srednja poduzeća. Uz to, Konica Minolta razvila je niz vlastitih aplikacija, rješenja i usluga temeljenih na Microsoft uslugama u cloudu kako bi udovoljila širokom spektru potreba kupaca u SMB sektoru.

"Partnerstvo s tvrtkom Microsoft omogućuje nam kombiniranje naših temeljnih kompetencija i odnosa s pouzdanim kupcima s najbolje osiguranom i skalabilnom tehnologijom u oblaku kako bismo što fleksibilnije izgradili rješenja za tvrtke", objasnio je Hajime Takei iz Konica Minolte. „Koristeći njihove aplikacije, svojim smo kupcima u mogućnosti ponuditi sustave i funkcije malih i srednjih poduzeća koji su prije bili dostupni samo većim poduzećima. Kroz ovu globalnu suradnju, moći ćemo ponuditi našim kupcima još više mogućnosti za ubrzavanje inovacija i konačno postizanje uspjeha."

Danas, te pojedinačno kreirane usluge pokrivaju širok raspon funkcija na polju digitalno upravljanog sadržaja i digitalnih procesa. Primjeri su rješenja usmjerena na ciljane skupine "Automotive CRM" za auto kuće, "for.RealEstate" za agente za prodaju nekretnina i "for.CARE" za socijalne i državne sektore. Takva prilagođena rješenja mogu se neprimjetno integrirati s postojećim sustavima. "S više od 90% naših kupaca koji rade s Microsoft tehnologijama, možemo osigurati da se naše aplikacije temeljene na Microsoftu idealno uklope u infrastrukturu koja se obično nalazi kod naših malih i srednjih kupaca", dodaje Jaromir Sponar, ITS Business Development, Microsoft MVP, Konica Minolta Business Solutions Europe.

O tvrtki Konica Minolta 

Konica Minolta, Inc. globalna je tehnološka tvrtka koja pruža inovativna rješenja za poduzeća i društvo. Svojim snagama u kombinaciji temeljnih tehnologija na području naprednog upravljanja dokumentima, optike, industrijskog mjerenja, materijalima i nano-obradi, Konica Minolta posvećena je stvaranju novih vrijednosti koje pomažu kupcima u rješavanju izazova u njihovom radu i radnim procesima. Unaprijeđujući svoju stručnost u digitalnim tehnologijama, tvrtka je prošla kroz poslovnu transformaciju u digitalnu tvrtku s uvidom u implicitne izazove širom svijeta kao Konica Minolta u eri Internet of the Things (IoT). Kao pružatelj sveobuhvatnih IT usluga, Konica Minolta pruža savjete i usluge za optimizaciju poslovnih procesa s automatizacijom tijeka rada. Tvrtka dalje nudi svojim kupcima rješenja i usluge na području IT infrastrukture i IT sigurnosti, kao i cloud okruženja. S obzirom na svoja rješenja za uredski tisak, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" izjavio je da je Konica Minolta "globalno prepoznata kao lider u transformaciji tiska". Kao snažni partner za profesionalno tržište tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao lider na tržištu proizvodnih tiskara već više od deset godina u Europi (InfoSource).
Business Innovation Centre u Londonu i četiri laboratorija za istraživanje i razvoj u Europi omogućuju Konica Minolti da unaprijedi inovacije u suradnji sa svojim kupcima, kao i akademskim, industrijskim i poduzetničkim partnerima. Za svoj inovativan pristup uslugama koji savršeno nadopunjuje njihove uređaje, Konica Minolta nagrađena je prestižnom nagradom "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" tvrtke Keypoint Intelligence.

Sa sjedištem u Tokiju, Konica Minolta je sa svojim tvrtkama prisutna u 50 zemalja s preko 44 000 zaposlenika te nudi proizvode i usluge u 150 zemalja širom svijeta.