Primjer iz prakse: Cloud rješenja pouzdanija od klasičnih servera

| 30 svibnja 2022

Kompanija Varri od 2008. uvozi i distribuira opremu za penjanje i sportove na otvorenom. Posjeduje bogato znanje o opremi za penjanje i zaštitu od padova, ali ne i o informatičkoj tehnologiji. Godinama se pohrana podataka svodila na izrade sigurnosnih kopija i njihovo odnošenje kući na eksternom hard disku.


Jedan je čovjek bio zadužen za sve IT operacije. “Sjećam se jednog dana kada sam napokon našao malo vremena za penjanje, ali sam se morao vratiti na posao da popravim server koji se pokvario. Tada je problem bilo napajanje, drugi put CMOS baterija”, objašnjava Marius Olsen, osnivač i vlasnik Varrija. Kako je firma rasla, isporučivala sve više proizvoda i počinjala raditi s većim brojem dobavljača i kupaca, došao je trenutak da se potraže profesionalna IT rješenja.
 

Odabir Konica Minolta Cloud rješenja
 

“Morali smo birati između ulaganja u bolju opremu i zapošljavanja IT savjetnika koji će upravljati sistemom, odnosno opcije da ovaj posao prepustimo profesionalcima koji mogu garantirati stabilnost i sigurnost. Odabrali smo Cloud rješenje kompanije Konica Minolta”, kaže Olsen.

Cloud rješenja Konica Minolte omogućavaju poslovnim sistemima da podatke o narudžbama, računovodstvu i dr. pokreću na serverima koji se nalaze u ISO podatkovnim centrima kompanije Konica Minolta u Norveškoj, a zaposleni se prijavljuju isključivo online. Varri više ne koristi vlastite servere, a jedina IT oprema koja je ostala u nekadašnjem ormaru je firewall i mrežni switchevi koje Konica Minolta nudi u sklopu ugovora o korištenju Clouda. Olsen je posebno zadovoljan zbog činjenice da mu je ova postavka sistema omogućila dosta vremena da se fokusira na osnovnu djelatnost firme umjesto na tehnička IT rješenja. “Sada imam više vremena da se fokusiram na naše dobavljače, kupce i tržišta, a noću mirno spavam kada znam da sva naša IT oprema u svakom trenutku radi ispravno”, kaže Olsen.

 

M-Files - Cloud rješenje za inteligentno upravljanje dokumentim i informacijama

M-Files rješenja poboljšavaju i pojednostavljuju način na koji tvrtke upravljaju dokumentima i drugim informacijama kako bi postale produktivnije, učinkovitije i ostale usklađene. S M-Filesom budite sigurni da su vaši podaci na sigurnom unutar Clouda. Pronađite, dijelite i osigurajte dokumente i informacije brzo i jednostavno uz M-Files - čak i u najzahtjevnijim industrijama koje se temelje na usklađenosti.

Spremni na obranu

 

Varri je iz prve ruke iskusio koliko je važno imati sigurnu instalaciju, jer je jedna od brojnih kompanija koje su posljednjih godina bile izložene napadu pomoću ucjenjivačkog softvera ili ransomwarea. Jednog ponedjeljka zaposlenici su otkrili da su sistemi hakirani. Svi su bili zaključani i šifrirani, a hakeri su na printeru isprintali zahtjev za isplatom velike svote novca za otključavanje sistema. “Incident nam nije predstavljao veliki problem jer je svakodnevno sigurnosno kopiranje podataka tijekom noći dio usluge Konica Minolte. Vratili smo se na sigurnosnu kopiju od samo nekoliko sati ranije, tako da smo ubrzo ponovno pokrenuli sisteme i nastavili s radom”, kaže
Olsen.

Incident je poslužio kao dobar podsjetnik na ranjivost kompanije u vrijeme kada je koristila vlastiti server u ormariću, sa starim sigurnosnim kopijama na eksternom hard disku. “Ne smijem ni pomisliti koje bi sve bile posljedice da se ovaj napad dogodio prije nego što smo prešli na cloud. Rezervna kopija je mogla biti stara dva tjedna”, kaže on. Sada je mnogo lakše s obzirom na to da sve IT operacije vodi Konica Minolta, koja poslovnim korisnicima nudi mnoge integrirane IT usluge i rješenja te im svojom stručnošću i znanjem može uveliko pomoći da poboljšaju poslovanje u svim segmentima.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

KONTAKTIRAJTE NAS

KONTAKTIRAJTE NAS

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.