Clarivet uvrstio Konica Minoltu među Top 100 globalnih inovatora

| 21 ožujka 2022

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) objavila je da je Clarivate Plc, tvrtka za globalne informacijske usluge sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu (Clarivate), uvrstila Konica Minoltu među 100 najboljih globalnih inovatora 2022. godine (Top 100 innovators). Za izradu ovog popisa Clarivate koristi svoje vlastito intelektualno vlasništvo i podatke o patentima kako bi identificirao tvrtke i organizacije koje su ispunile kvalifikacijske kriterije da su podnijele 500 ili više patentnih prijava od 2000. godine i koje su dobile 100 ili više patenata tijekom posljednjih pet godina, a zatim evaluira identificirane kandidate na temelju četiri čimbenika – “Utjecaj”, “Uspjeh”, “Globalizacija” i “Tehnička posebnost”. Počevši od izbora Top 100 inovatora 2022., Clarivate pridaje veću važnost nego prije vrijednostima izuma u procesu procjene inovativnosti.


Podržavanje poslovnih planova sa strategijama intelektualnog vlasništva

U okviru “Transform 2016” i “SHINKA 2019”, svojih srednjoročnih poslovnih planova implementiranih između fiskalne 2014. i 2019. godine, Konica Minolta je radila na transformaciji svog poslovnog portfelja u očekivanju rasta transakcija bez papira. Kako bi podržala ove planove, tvrtka je pokrenula strategiju intelektualnog vlasništva s naglaskom na stjecanje osnovnih patenata, kao i na kvantificiranje i poboljšanje kvalitete svojih patenata. Trenutno, Konica Minolta transformira svoje poslovne portfelje putem digitalne transformacije (DX) usredotočujući se na svoju vlastitu IoT platformu za obradu slika, novim, srednjoročnim poslovnim planom koji je započeo u fiskalnoj 2020. godini. Kako bi podržala ovaj plan, tvrtka je implementirala strategiju intelektualnog vlasništva za olakšavanje transformacije svojih patentnih portfelja koncentriranjem svojih resursa intelektualnog vlasništva na one patente koji će biti istinski izvori korporativne konkurentnosti, kao što je tehnologija umjetne inteligencije.
 
Konica Minolta vjeruje da je njezino uvrštavanje na popis Top 100 inovatora 2022. godine dokaz da su visokokvalitetni patentni portfelji koje je izgradila kroz ove strategije prepoznati kao "veoma vrijedna intelektualna vlasništva koja mogu generirati inovacije".

Shvaćajući da je intelektualno vlasništvo izvor stvaranja vrijednosti, Konica Minolta ostaje predana stvaranju novih vrijednosti koje donose inovacije u društvo i izgradnji visokokvalitetnih portfelja intelektualnog vlasništva koji olakšavaju poslovni rast kontinuiranim odgovarajućim ulaganjima.

 

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka, Konica Minolta stvara relevantna rješenja za svoje kupce i rješava probleme s kojima se suočava društvo. Kao pružatelj cjelovitih IT usluga, Konica Minolta pruža savjetovanje i usluge za optimizaciju poslovnih procesa s automatizacijom tijeka rada. Tvrtka svojim kupcima nadalje nudi rješenja i upravljane usluge u području IT infrastrukture i IT sigurnosti, kao i usluga u oblaku. S obzirom na svoja rješenja za uredski tisak, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" izjavio je da je Konica Minolta "globalno prepoznata kao lider u transformaciji tiska". Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Londonski Poslovni inovacijski centar (Business Innovation Centre) i četiri laboratorija za istraživanje i razvoj (R&D laboratories) u Europi omogućuju Konica Minolti da unaprijedi inovacije suradnjom sa svojim kupcima, kao i s akademskim, industrijskim i poduzetničkim partnerima). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence. Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte novosti iz prve ruke

Pretplati se
Nemojte čekati prilike, napravite ih!