Konica Minolta drugu godinu zaredom uvrštena u TOP 100 najboljih globalnih inovatora

| 20 veljače 2023

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) objavila je da je Clarivate Plc, tvrtka za globalne informacijske usluge sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu (Clarivate), uvrstila Konica Minoltu među 100 najboljih globalnih inovatora 2023. (Top 100 Innovators) drugu godinu zaredom nakon 2022. godine.


Kako bi izradio ovaj popis, tvrtka Clarivate Plc. koristi vlastito intelektualno vlasništvo i podatke o patentima kako bi identificirala tvrtke i organizacije koje su ispunile kvalifikacijske kriterije da su podnijele 500 ili više patentnih prijava od 2000. godine i da im je odobreno 100 ili više patenata tijekom proteklih pet godina, a zatim ocjenjuje identificirane kandidate na temelju četiri faktora: "utjecaj", "uspjeh", "globalizacija" i "rijetkost".
 
Konica Minolta nastoji maksimalno iskoristiti svoju nematerijalnu imovinu, uključujući ljudske resurse, angažman kupaca i vlasničke tehnologije, kako bi riješila društvena pitanja, postigla održiv rast poslovanja i povećala svoju korporativnu vrijednost naporno radeći zajedno s klijentima.
 
Konica Minolta je svjesna da je intelektualno vlasništvo dio njezine važne nematerijalne imovine i izvor njezine sposobnosti da ponudi vrijednost, stoga ostaje predana stvaranju novih vrijednosti koje donose inovacije društvu, te razvoju visokokvalitetnog intelektualnog vlasništva koja olakšavaju njezine napore u zajedničkom stvaranju s kupcima, pridonose rješavanju društvenih problema i daljnjim primjerenim ulaganjima ubrzava rast poslovanja.
 

O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

 

Put Konica Minolte započeo je prije 150 godina, s vizijom da inovacije pokreću svijet. S vizijom da inovacijama stvaramo bolje društvo i bolji svijet. Ista svrha koja nas je pokretala tada, pokreće nas i sada.

 

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka. Kao pružatelj rješenja za digitalno radno mjesto, Konica Minolta pomaže svojim klijentima da identificiraju i otključaju mogućnosti digitalizacije i dosegnu sljedeću razinu u digitalnoj zrelosti svoje organizacije preispitivanjem radnog mjesta. Kao podrška 'Inteligentnom povezanom radnom mjestu', Konica Minolta nudi usluge cloud rješenja, IT rješenja, usluge upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost. Uspjeh tvrtke u pokretanju transformacije također potvrđuje IDC, budući da je 'IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment' naveo da je Konica Minolta 'globalno prepoznata kao lider u transformaciji ispisa'. Konica Minolta je Microsoft Global Managed Partner od 2021.

 

Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.

 

Za sve veći broj organizacija, uspjeh je danas više od uske definicije financijskog prosperiteta – on također uključuje zaštitu okoliša i pozitivan utjecaj na njihovu radnu snagu, kao i na društva u koja su ugrađeni. Svojom predanošću u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs), Konica Minolta se obvezala da će dosljedno slijediti svoje ciljeve održivosti i društvene odgovornosti.

 

Tvrtka je opetovano prepoznata zbog svoje bogate povijesti društvenog doprinosa, kao i zbog rada na postizanju SDG-a kroz svoje poslovanje i lanac opskrbe. Konica Minolta uvrštena je među “100 globalno najodrživijih korporacija u svijetu 2022.” i dobila je najvišu razinu u EcoVadis ocjenama održivosti.

 

Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

 

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska.

 

Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.