Konica Minolta lansira 'Box Defect Detection' te nastavlja uspjeh svojim video analitičkim rješenjima

Zagreb, Croatia | 14 lipnja 2021

Konica Minolta nastavlja širiti svoju ponudu na području video analitike predstavljanjem svog najnovijeg rješenja, 'Box Defect Detection', za područje kontrole kvalitete u proizvodnji i logistici. Uz to, Konica Minolta pokazala je prednosti rješenja MOBOTIX IoT kamera tamo gdje je potrebno zaštititi prazne poslovne zgrade ili otkriti povišenu tjelesnu temperaturu. Termalna rješenja ključna su za otkrivanje anomalija kako bi se zaštitilo zdravlje i razni prostori. Važnost video rješenja također se odražava u sve većoj prisutnosti Konica Minolte na tržištu u Europi. Rješenja su sada dostupna u 23 zemlje s preko 400 klijenta.


S 'Box Defect Detection' novitetom, Konica Minolta nudi novo rješenje u svom portfelju usluga video analitike posvećenih mogućnostima vizualne kontrole kvalitete u proizvodnji i logistici. Rješenje kombinira Konica Minolta AI tehnologiju za kontrolu kvalitete površine s MOBOTIX IoT kamerama kako bi osigurali da dostavne kutije zadovolje visoke standarde kvalitete. Detektira sve nedostatke i anomalije, poput onečišćenja dostavnih kutija koje se javljaju na proizvodnoj liniji, identificira njihov opseg i težinu te separatoru u proizvodnoj liniji daje naredbu da ukloni neispravnu kutiju s linije ili pošalje prljavu kutiju na trenutno pranje.

Koja su ostala rješenja i mogučnosti iz Konica Minolta i MOBOTIX portfelja?
Konica Minolta pokazala je da inteligentna video rješenja mogu pružiti važnu podršku u raznim poslovnim procesima. Jedan od primjera je zaštita objekata i prostorija. U vrijeme rada na daljinu, potrebno je zaštititi prazne poslovne zgrade od provala i vandalizma putem video nadzora. Inteligentna video rješenja mogu otkriti neovlašteni pristup i odmah aktivirati alarm.
Nadalje, termalne kamere mogu prepoznati povišenu temperaturu kože. Kad pojedinci prođu kroz vidno polje kamere u uredima ili drugim objektima, analiziraju se njihove termalna slike i utvrđuje se povišena tjelesna temperatura koja prelazi određeni zadani prag. Isto pomaže identificirati povišenu tjelesnu temperaturu bilo koje osobe koja ulazi u prostoriju kako bi upozorio tu istu osobu, obavijestio relevantno osoblje da odmah poduzme mjere i smanji potencijalno širenje zaraze. Vrijeme čekanja na ulazu u prostorije te općenito upravljanje ulazima, ovim se rješenjem skraćuje, smanjuju se kontakti i štiti zdravlje zaposlenika i posjetitelja u organizaciji, tvrtki ili općenito na javnim površinama.
Sa svojim 'Intelligent Connected Workplace' rješenjima, Konica Minolta ima cjelovit pogled na digitalno radno mjesto u smislu ljudi, uređaja i prostora. Tvrtka osigurava da je radno mjesto sigurno, usklađeno, agilno i pouzdano te osigurava da zaposlenici imaju sve informacije i procese nadohvat ruke koji su im potrebni.
„Konica Minolta nastoji svojim znanjem i proizvodima olakšati sve izazovne situacije za tvrtke i zaposlenike i osigurati kontinuitet poslovanja. Štoviše, usluge video rješenja dio su 'Inteligentno povezanog radnog mjesta'. Našim termalnim IoT kamerama doprinosimo zaštiti zaposlenika i radnog mjesta smanjenjem rizika i otkrivanjem anomalija.“ - izjavio je Shintaro Inoue, Senior Manager Video Solution Service, Konica Minolta Business Solutions Europe
 

VISUAL QUALITY INSPECTION

Fokusiramo se na analizu, planiranje i razvoj specifičnih rješenja za svaku vrstu poslovanja bazirana na MOBOTIX kamerama i AI rješenjima. Glavna svrha je detekcija defekata u logističkom ili proizvodnom procesu koji će smanjiti troškove proizvodnje i reklamacija te optimizirati operativne troškove našim klijentima. Pametni senzori, video analitika, upravljanje incidentima, vizualizacija podataka, upravljanje pristupom fizičkom identitetu, biometrija, cloud i još mnogo toga pomoću Video Analytics System rješenjem i Visual Quality Inspection.

PREUZMITE BROŠURU I KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE DETALJA!!

Sve što vam je potrebno u jednom rješenju!

PREUZMITE BROŠURU (ENG)!
O tvrtki Konica Minolta Hrvatska
Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagen, Njemačka – podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućuje pobjednike digitalne ere: sa svojom jedinstvenom stručnošću u mogućnostima obrade podataka, Konica Minolta stvara relevantna rješenja za svoje kupce i rješava probleme s kojima se suočava društvo. Kao pružatelj cjelovitih IT usluga, Konica Minolta pruža savjetovanje i usluge za optimizaciju poslovnih procesa s automatizacijom tijeka rada. Tvrtka svojim kupcima nadalje nudi rješenja i upravljane usluge u području IT infrastrukture i IT sigurnosti, kao i usluga u oblaku. S obzirom na svoja rješenja za uredski tisak, "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" izjavio je da je Konica Minolta "globalno prepoznata kao lider u transformaciji tiska". Kao pouzdan partner na polju profesionalnog tiska, Konica Minolta nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na tržištu profesionalnog tiska već više od deset godina (InfoSource). Londonski Poslovni inovacijski centar (Business Innovation Centre) i četiri laboratorija za istraživanje i razvoj (R&D laboratories) u Europi omogućuju Konica Minolti da unaprijedi inovacije suradnjom sa svojim kupcima, kao i s akademskim, industrijskim i poduzetničkim partnerima). Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" od strane tvrtke Keypoint Intelligence.
Tvrtka Konica Minolta Hrvatska, zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovnim jedinicama u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.

Za dodatne informacije, zapratite nas na LinkedIn, Facebook i YouTube kanalima @KonicaMinoltaHrvatska
Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.