Energetska učinkovitost i zaštita klime

 

Usluge

Ugljično neutralno ispisivanje

Konica Minolta smanjuje neizbježne emisije CO2 pri uredskom i produkcijskom ispisivanju. Certifikat o emisiji štetnih plinova u kojem se navodi količina ispuštenih emisija CO2 dokaz je offseta ugljika. Ovaj sustav pogoduje našim klijentima tako što im omogućuje da zadovolje vlastite ekološke ciljeve, smanje ugljični otisak i pokažu svoju predanost zaštiti klime i poboljšaju imidž svoje tvrtke. 

Doznajte više o našem programu omogućavanja ugljične neutralnosti.

 

Značajke

Uredski uređaji tvrtke Konica Minolta moguće je programirati na najučinkovitiju moguću potrošnju energiju. Prednost za kupca također su postavke sustava koje dodatno smanjuju utjecaj na okoliš.

 

 1. Upravljanje napajanjem i stanje mirovanja: Načini rada za uštedu energije; najučinkovitiji od njih, "način rada ErP", usklađen je s europskom direktivom o ekološkom dizajnu. Sustav u ovom načinu rada moguće je ponovno uključiti samo ako je programiran tjednim mjeračem vremena ili ponovnom primjenom gumba za uštedu energije (Power Save).
 2. Funkcija vremena i kalendara: Ručno definiranje prelaska sustava za ispisivanje u način rada za nisku potrošnju ili stanje pripravnosti.
 3. Dinamični ekološki mjerač vremena: Pametna automatska postavka za način rada za nisku potrošnju ili stanje pripravnosti nastala iz stvarne upotrebe, a utemeljena je na četverotjednoj analizi.
 4. Ekološko skeniranje: Kratko vrijeme skeniranja bez uključenja grijača za fiksiranje.
 5. Ekološko ispisivanje: Kada je sustav u stanju pripravnosti, pri primanju zadataka ispisa dodirni zaslon se ne uključuje se automatski; napajaju se samo neophodni dijelovi te se tako minimizira potrošnja energije.
 6. Ekološke postavke: Smanjuju osvjetljenje zaslona.
 7. Jednostavno postavljanje/program za zadatak: Prethodno programiranje postavki i funkcija sustava ECO.
 8. Ekološki mjerač: Vizualizacija pojedinih doprinosa okolišu, prikazuje se potrošnje tonera, papira i CO2 i tako se pridonosi stvaranju svijesti o zaštiti okoliša kod svakog zaposlenika.
 9. Moja kartica: Na jednom zaslonu spaja često potrebne ekološke značajke.
 10. Daljinski nadzor: Usluga održavanja i korisničke podrške prepoznaje tehničke probleme i tvrtka Konica Minolta može ih ukloniti daljinski, bez slanja tehničara.

 

Tehnologija

Uredski uređaji tvrtke Konica Minolta opremljeni su tehnologijom koja kupcima donosi prednosti niske potrošnje energije i dodatno smanjuje njihov utjecaj na okoliš:
 

 1. Energetski učinkovit toner: Budući da se rastapa na nižoj temperaturi, polimerizirani toner Simitri HD tvrtke Konica Minolta, koji se primjenjuje u uredskom i produkcijskom ispisivanju, tijekom proizvodnje, upotrebe i recikliranja znatno manje utječe na okoliš od standardnog tonera u prahu.
 2. Energetski učinkovito svjetlo skenera: Standardni fluorescentni izvor svjetlosti u skeneru zamijenjen je LED diodom i više ne sadrži živu. Kupci imaju koristi od uštede energije i niske radne temperature, a istovremeno svjetlina i brzina skeniranja su povećane.
 3. Niska vrijednost TEC: Uredski proizvodi tvrtke Konica Minolta imaju posebno niske vrijednosti TEC; one predstavljaju tipičnu tjednu potrošnju električne energije proizvoda (TEC) koja se temelji na prosječnoj tjednoj upotrebi u uredu te je definirana programom ENERGY STAR.
 4. Tehnologija topljenja indukcijskim zagrijavanjem: Mnogo bržim postizanjem temperature za topljenje tonera značajno smanjuje potrošnju energije, a omogućuje preciznu kontrolu.
 5. Nabijanje valjka bez ozona: Moguć je dugotrajan ispis u visokoj razlučivosti uz sprječavanje nastanka ozona.

 

Angažman

 

Smanjenje CO2 i zelena električna energija

Naš ukupni cilj je smanjenje emisija CO2 za 80 % i već smo postigli 49 %. To smo ostvarili u razdoblju između 2016. i 2005. smanjenjem proizvedene količine CO2 tijekom upotrebe proizvoda za 79 %. U našim uredima u Njemačkoj trošimo zelenu električnu energiju i ne emitiramo CO2
 

Program aktivnosti za zaposlenike "Bike2Work" za smanjenje CO2

U Njemačkoj i Češkoj Republici zaposlenici tvrtke Konica Minolta tijekom ljetnih mjeseci mogu sudjelovati u projektu Bike2Work dolazeći na posao biciklom umjesto autom. Tako mogu pokazati odgovornost prema okolišu i poboljšati zdravlje. Od 2014. godine zaposlenici Konica Minolte biciklima su prošli više od 110.000 kilometara i pomogli su uštedjeti više od 20 tona emisija CO2 koje bi nastale da su tu udaljenost prelazili svojim automobilima. 
 

Interno smanjenje ugljika

Tvrtka Konica Minolta Europe kompenzira neizbježne emisije ugljika podržavajući certificirane projekte za zaštitu klime. To nas čini "klimatski neutralnom" tvrtkom, a naše europsko središte u Langenhagenu klimatski je neutralno od siječnja 2018. Konica Minolta također smanjuje proizvodnju CO2 tijekom svojih događanja, a u Langenhagenu ispisuje sa smanjenim emisijama od 2015. Kada Konica Minolta korisnici za ispis upotrebljavaju Program za neutralnosti ugljika, Konica Minolta kompenzira i sve emisije koje nastaju u proizvodnji i transportu proizvoda. To se vrijedi za sve uredske i produkcijske uređaje za ispis, čime se osigurava potpuno ugljično neutralan životni ciklus uređaja. Do danas je ušteđeno više od 9 milijuna kg CO2 (od kolovoza 2018.).

 

Obratite nam se...

...i kontaktirajte naš tim za održivost!

Pošaljite e-poštu

ContactFormWrapper

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte novosti iz prve ruke

Pretplati se
Nemojte čekati prilike, napravite ih!