80 godina u tvrtki Konica Minolta!

 

Joerg se vrlo dobro sjeća svojih ranih dana u tvrtki: “Karijeru sam započeo kao prodajni predstavnik u tvrtki Konica u Mannheimu. Prvo sam sudjelovao u četverotjednoj obuci za prodaju. To je bila najbolja obuka ikada i, iskreno, promijenila mi je život. Obuku su vodila dva iznimno profesionalna instruktora prodaje – Matthias Bonse i Martin Böckelmann – i odmah sam shvatio kako bih i sam volio raditi kao instruktor. Međutim, bez iskustva u odjelu prodaje nije bilo moguće prijeći u odjel za obuku. Stoga sam odlučio prvo naučiti sve o prodaji i postati uspješan prodajni predstavnik. Godinu i pol dana kasnije moj san se ostvario i dobio sam priliku prijeći u odjel za obuku za prodaju”. Joerg sada upravlja cijelom akademijom tvrtke Konica Minolta i kolegama iz tvrtke i prodajnim partnerima osigurava najbolju obuku.

Markus je radio kao stručnjak za obuku u odjelu za tisak, prije nego što je zajedno s timovima koji rade na različitim područjima, počeo razvijati i planirati obuku za Konica Minolta najnoviju tehnološku inovaciju - Workplace Hub. Zadovoljni sudionici i doprinos ukupnim postignućima tvrtke – to je Markusov odgovor na pitanje o uspjehu te dodaje: “Moj tim i ja uspješni smo ako naši sudionici odlično iskoriste obuku i ona im omogući djelovanje”.

Što je s promjenama? Za Bernda “najveći je izazov bio naučiti raditi u međukulturnom okruženju, jer to je bila moja prva interakcija ne samo s njemačkim kolegama, nego i japanskim”. Kontinuirana podrška kolega, otvorenost i timski duh omogućili su mu nadvladati izazove u vrlo kratkom vremenu. “Bio sam iznenađen dobrotom, pomoći, otvorenosti i profesionalnosti svih mojih kolega iz različitih država”, kaže Bernd. Uzevši u obzir svojih 20 godina iskustva u tvrtki Konica Minolta dodaje: “Izvrsne kolege, podrška upravitelja, fantastični proizvodi koje tvrtka Konica Minolta nudi kupcima te radno okruženje omogućuju mi primijeniti svoje znanje, širiti ga i ostvarivati ideje”.

Kada pričamo o vrijednostima, usredotočenost na kupca živa je vrijednost u tvrtki Konica Minolta te je sastavni dio naše DNK. U svakodnevnom radu Wiebkeova ambicija je “uvijek što je moguće više pomagati i podržavati” vanjske i unutarnje sudionike, upravitelje i kolege u administraciji za obuku.

Što je ključno za 20 godina rada u tvrtki Konica Minolta? Odlične kolege, podrška upravitelja, fantastični proizvodi i usluge, radno okruženje koje omogućuje primjenu znanja, razradu ideja i njihovo ostvarenje te izazovno i inovativno okruženje koje nikada ne miruje.…To su tek neki elementi zbog kojih naše kolege uživaju radeći za tvrtku Konica Minolta 20 i…. više godina.

U jednoj rečenici, što za njih znači tvrtka Konica Minolta?
 

  • Bernd Scheibner: “Konica Minolta je izvrsna tvrtka koja nudi sigurno radno mjesto puno života, gdje zaposlenici predano rade svoj posao. Ponosan sam što sam dio tvrtke Konica Minolta”.
  • Wiebke Ostermeier: “Za mene je Konica Minolta inovativna tvrtka s vizijom te pouzdana tvrtka s dosljednošću”.
  • Joerg Libal: “Radno mjesto na kojem mogu živjeti svoju strast”
  • Markus Wagner: “Konica Minolta za mene je poslodavac koji mi je u posljednjih 20 godina pružio sve mogućnosti za vlastiti razvoj. Osjećam stabilnost i sigurnost, a tu su uvijek i izazovi koji mi pomažu u razvoju”.