Konica Minolta – TIJEK RADA PROIZVODNJE AMBALAŽE

Primjeri iz prakse

 

Pogledajte kako je Tiskara nabavkom MGI Meteor unlimited colors digitalnog rješenja uspješno zakoračila u digitalnu eru i otvorila si vrata mnogih novih tržišta 

 

Nabavkom Konica Minolta digitalnih rješenja za produkcijski tisak, tvrtka RD Digital sada ima mogućnost obavljanja svih vrsta tiska.  

 

Povećajte učinkovitost s kombiniranim pristupom procesima i tehnologijama u proizvodnji ambalaže 


Digitalna proizvodnja naljepnica i ambalaže, u zadnje vrijeme je u punom zamahu. Međutim, inovativna digitalna rješenja tvrtke Konica Minolta ne samo da omogućuju ispis naljepnica - asortiman uređaja i proizvoda Konica Minolta pokriva sve potrebno za cijeli tijek etiketiranja i pakiranja, od ispisa i ukrašavanja naljepnice pa sve do proizvodnje kutije za otpremu. U nastavku različiti koraci proizvodnje i uređaji pomoću kojih dolazimo do finalnih rezultata:
 

KORAK 1 - Tisak etiketa s AccurioLabel

Etiketa ide na bocu vina. Ispisuje se digitalno na AccurioLabel 230. Digitalni tisak naljepnica nudi brojne prednosti, na primjer pravovremena i kratkoročna proizvodnja ili ispisivanje naljepnica koje su personalizirane, uzastopno numerirane te još mnogo toga. Pomoću AccurioPro Label Impose softvera, AccurioLabel tiskarski strojevi, neprimjetno se integriraju u bilo koji tijek proizvodnje i osiguravaju optimiziranu uporabu medija izbjegavajući nepotrebnu potrošnju medija. Jednostavan za korištenje, softver omogućuje operaterima da s jednog središnjeg upravljačkog mjesta upravljaju mnogim zadacima i pripremama za tisak. Opremljeni opcijskom jedinicom Flexo Printing Unit, AccurioLabel strojevi temeljeni na tonerima omogućuju čak i inline tisak bijele i druge boje pomoću flekso boje.

Saznajte više!

KORAK 2 - Oplemenjivanje etiketa lakom i folijom

Naljepnica je sada dorađena kako bi njome postigli još više: prepoznatljivost, eleganciju, maštovitost i drugačiji dizajn. Zatim je izrezana – obje radnje su izvršene na MGI JETvarnish 3D Web stroju. Djelomično lakiranje, ultraprecizan spot premaz, utiskivanje folije i rezanje, samo su dijelovi tehnike uljepšavanja pomoću MGI porfelja strojeva. Omogućuje tiskarima i korisnicima da poboljšaju svoju paletu proizvoda visoko kreativnim dizajnom koji osigurava bolje, brže i profitabilnije poslovanje. Dodavanjem trodimenzionalnog laka i folije na otisnutu etiketu, obična boca za vino pretvorit će se u vrhunski proizvod s vrhunskom ambalažom. S MGI JETvarnish 3D Web strojem, medije možete oplemeniti 2D (ravno) i 3D reljefnim premazom, ali i uljepšati folijom, dodajući glamurozne metalne i obojene folije.

Saznajte više!

KORAK 3 - Tisak kutija za vino

Kako bi dodali još sofisticiranosti, poželjno je da boca vina ima vlastitu kutiju. Primjer je tiskan na najnovijem digitalnom UV inkjet stroju tvrtke Konica Minolta, AccurioJet KM-1e. Uključujući još napredniji dizajn inkjet glave pisača s patentiranom Dot Freeze Technology™ ukomponirano s impozantnom svestranošću u rukovanju podlogama, KM-1e kombinira materijale za ispis i stabilnost karakteristične za offset strojeve s prednostima najnovije digitalne tehnologije. Tiskari i korisnici ambalaže i naljepnica, s Konica Minolta uređajima, susreli su se s dosad nezamislivim fleksibilnostima medija, uključujući tisak na B2+ formatima papira te brzinom pripreme za tisak varijabilnih podataka. Od iznimnog je značaja također da UV ispis pruža završnu obradu koja je još otpornija na ogrebotine.

Saznajte više!

KORAK 4 - Kako i zašto ukrasiti ambalažu našim digitalnim tehnologijama?

Složit ćemo se da je također poželjno da kartonske kutije za vino budu ukrašene kako bi se naglasila percepcija različitosti i vrhunske kvalitete – i to pomoću MGI tehnologije. Digitalnim tehnologijama i tiskom ambalaže visoke vrijednosti, MGI uređaji za tisak, doradu i oplemenjivanje, odgovaraju na rastuću potrebu za isticanjem privlačnosti proizvoda poboljšavajući njihovu ambalažu dekoracijama kao što su lakiranje, foliotisak ili slijepi tisak. Važno je naglasiti da svi MGI sustavi koriste tintne glave koje je u potpunosti proizvela Konica Minolta. Razvitkom i lansiranjem MGI portfelja uređaja s mogućnostima parcijalnog lakiranja, folije…, te drugih uređaja za digitalni tisak u svoju liniju proizvoda, Konica Minolta povećala je svoju prisutnost u segmentu profesionalnog tiska te time postala još ozbiljniji kandidat u grafičkoj industriji.

Saznajte više!

KORAK 5 - Motioncutter za rezanje i formiranje ambalaže

Zatim se ambalaža za boce reže i formira u 3D oblik pomoću Motioncutter 20/23, koristeći revolucionarnu novu digitalnu lasersku tehnologiju koja omogućuje rezanje bilo kojeg oblika. Ne samo širok izbor vrsta papira i težina, već se i drvo, staklo, plastika, tekstil, magneti za hladnjake, pa čak i kokos mogu koristiti kao medij za ispis na Motioncutteru. Osim rezanja i formiranja jednostavnog oblika poput ovog vanjskog pakiranja, Motioncutter može gravirati, izrezivati imena, perforirati..., nudeći gotovo neograničene mogućnosti dodatne vrijednosti za svih vrsta pakiranja.

Saznajte više!

KORAK 6 - Tisak transportnih kutija

Kao finalni rezultat, izradit će se dodatna čvrsta transportna kutija za prijevoz vina koje se nalazi u ukrasnoj kutiji. U ovom slučaju, smeđa boja izvana služi za skrivanje sadržaja, bijela boja s unutarnje strane bit će otisnuta s personaliziranom porukom ili slikom - sva ta poboljšanja u proizvodnom All-In-One procesu, a i više, moguća su s Konica Minolta serijom uređaja za precizno pakiranje, PKG-675i. Stavljajući 'Wow' efekt na etiketiranje i pakiranje, digitalni PKG-675i pisač u boji može obraditi širok raspon sklopivih kartona i valovitih materijala. Tisak sklopivih kartona i kutija, izdvaja robne marke te zadovoljava današnje zahtjeve tržišta koji su sve zahtjevniji. Povećajte fleksibilnost i mogućnosti proizvodnje s Konica Minolta print i doradnim rješenjima već danas.

Saznajte više!

Želite li saznati više?

Ispunite niže obrazac i Konica Minolta prodajni predstavnik će Vam se povratno javiti.