IDC MarketScape imenovao je Konica Minoltu vodećom svjetskom tvrtkom na području transformacije tiska

| 16. ruj 2020

IDC (International Data Corporation) MarketScape imenovao je Konica Minoltu vodećom svjetskom tvrtkom na području transformacije tiska

Konica Minolta prepoznata je po svom snažnom i raznolikom portfelju koji pomaže u rastu digitalne zrelosti svojih kupaca.


U IDC MarketScapeu: „Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment“ (dokument # US45354420, kolovoz 2020.), Konica Minolta proglašena je vodećom svjetskom tvrtkom koja je slijedila pristup koji je značajno povećao portfelj proizvoda i mogućnosti IT usluga. IDC MarketScape navodi da je "Konica Minolta uspješno primijenila ovaj plan u područjima kao što su upravljanje IT uslugama, sigurnost, VoIP, upravljanje sadržajem poduzeća (dokumenti i druge poslovne informacije), outsourcing poslovnih procesa i vertikalna ERP i CRM rješenja." Izvještaj napominje da "... kupci koji traže više od pukog osvježenja svog portfelja multifunkcijskih uređaja i pisača te vizije za razvoj radnog okruženja u budućnosti, vjerojatno žele razmotriti Konica Minoltu kao partnera."


"Ovo imenovanje potvrđuje: Mi smo lider u transformaciji tiska", s ponosom izjavljuje Olaf Lorenz, viši generalni direktor, Odjel za digitalnu transformaciju u Konica Minolta Business Solutions Europe. "Kao rezultat pandemije, svi smo bili dio najvećeg svjetskog projekta, radeći od kuće. Preko noći, tvrtke širom svijeta morale su osigurati nastavak rada i poslovanja. Nova stvarnost hibridnih ureda ubrzava potrebu za povezanijim i inteligentnijim digitalnim radnim okruženjima. Naša je misija pomoći kupcima da dosegnu sljedeću razinu digitalnog iskoraka korištenjem informacijske tehnologije prema njihovim stvarnim potrebama, pomažući im da učinkovito upravljaju i kontroliraju proces transformacije. U našoj ponudi i u komunikaciji s prodajnim predstavnicima pronađite alate i znanje kako bismo to zajedno postigli. "


Portfelj Konica Minolte također je prepoznat kao iznimno relevantan u svom izvješću od strane IDC MarketScape:: "Razvoj Konica Minolte uključuje kontinuitet razvoja proizvoda i usluga, što uključuje hardver, softver, upravljanje uslugama i automatizaciju poslovnih procesa integrirani u inteligentno povezano radno okruženje."


IDC MarketScape graf
quotation marks

U razvoju i implementaciji naših rješenja, bez iznimke, slijedimo pristup gdje se fokusiramo na svakog kupca pojedinačno. Ponosni smo što je IDC MarketScape prepoznao našu viziju i predanost pružanju vrijednosti našim kupcima.

Olaf Lorenz

Senior General Manager, Digital Transformation Division, Konica Minolta Business Solutions Europe

IDC MarketScape ocijenio je da je pristup Konica Minolte, gdje je tehnologija usmjerena na čovjeka, ispravan. Razumijevanje motivacije, želja i potreba zaposlenika je neophodno. Konica Minolta se prilikom uvođenja nove tehnologije usredotočuje na "zašto", a ne samo na "kako".


Jedan od glavnih razloga za rangiranje među lidere na tržištu je taj što je Konica Minolta postala partner za integrirana rješenja za tisak i uredske informacije. Izvještaj ističe primjere Konica Minolta proizvoda za digitalna rješenja:

  • "Konica Minolta platforma MarketPlace, koja radi na multifunkcijskim uređajima Konica Minolta bizhub i-Serije, ključni je element u viziji tvrtke o inteligentno povezanom radnom okruženju. MarketPlace kupcima olakšava pristup alatima koji su im potrebni za povezivanje multifunkcijskih uređaja s raznim aplikacijama, uslugama u oblaku s naglaskom na sigurnosti. Stoga, uređaji bizhub i-Serije sve više postaju središnji dio „inteligentno povezanog radnog okruženja“.
  • Među svojim IT rješenjima, Konica Minolta također malim i srednjim tvrtkama nudi središnje rješenje za njihov IT sustav - Workplace Hub. Dostupan je u nekoliko verzija i u klasi kombinira najbolji hardver, kompatibilni softver, sigurnosnu opremu i upravljanje IT uslugama. Jednim ugovorom i fiksnim mjesečnim iznosom, Workplace Hub pruža kupcima kontrolu nad IT-em pružajući praktičnost rada s jednim dobavljačem koji pokriva sve tehnološke potrebe.


Zbog svoje vodeće uloge u promicanju digitalizacije, Konica Minolta pouzdan je i atraktivan partner kako za kupce, tako i za investitore. U okviru programa DX Stock 2020., japansko Ministarstvo gospodarstva, trgovine i industrije (METI) organiziralo je izbor konkurentskih tvrtki za IT strategiju (Competitive IT Strategy Company Stock Selection). Popis uključuje tvrtke koje kotiraju na Tokijskoj burzi i posebno su atraktivne za investitore kojima je prioritet poboljšanje korporativne vrijednosti u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju. Konica Minolta je jedna od tih tvrtki. S obzirom na potencijal novog poslovnog modela, uključujući usluge podrške digitalnoj transformaciji za mala i srednja poduzeća, u inteligentno povezanom radnom okruženju, Konica Minolta visoko je ocijenjena i stoga je, naravno, navedena.


O IDC MarketScape
Model procjene davatelja usluga IDC MarketScape osmišljen je kako bi pružio pregled konkurentnosti pružatelja usluga ICT-a (informacijske i komunikacijske tehnologije) na određenom tržištu. Metodologija istraživanja koristi preciznu metodologiju bodovanja koja se temelji na kvalitativnim i kvantitativnim kriterijima, što rezultira jedinstvenim grafičkim prikazom položaja svakog pružatelja usluga na određenom tržištu. IDC MarketScape pruža jasan okvir u kojem se mogu uspoređivati ​​proizvodi i usluge, mogućnosti i strategije te trenutni i budući čimbenici u tržišnom učinku pružatelja ICT usluga. Okvir također omogućava kupcima tehnologije ocjenu snaga i slabosti trenutnih i potencijalnih pružatelja usluga od 360 stupnjeva.


O tvrtki Konica Minolta Hrvatska

Konica Minolta Hrvatska, sa sjedištem u Zagrebu, dio je Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH sa sjedištem u Langenhagenu, Njemačka (podružnica u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan).

U digitalno doba, Konica Minolta omogućava svojim kupcima gladak i lagan prijelaz na digitalna rješenja. Svojom jedinstvenom stručnošću u obradi podataka, stvara odgovarajuća rješenja za svoje kupce i rješava probleme s kojima se tvrtka suočava. Kao pružatelj cjelovitih IT usluga, Konica Minolta nudi savjetovanje i usluge za optimizaciju poslovnih procesa s automatizacijom tijeka rada. Tvrtka svojim kupcima također nudi rješenja i upravljanje uslugama u području IT infrastrukture, IT sigurnosti i usluga u oblaku. Za rješenja za uredski tisak, ‘IDC MarketScape: Western Europe Smart Multifunctional Peripheral 2018 Vendor Assessment’ izjavio je da je Konica Minolta "jedan od vodećih svjetskih dobavljača pametnih multifunkcijskih uređaja". Konica Minolta pouzdan je partner na polju profesionalnog tiska: nudi poslovno savjetovanje, vrhunsku tehnologiju i softver te se etablirala kao vodeći proizvođač i lider na području profesionalnog tiska u Europi, Srednjoj Aziji, Bliskom Istoku i Africi (InfoSource). Londonski poslovni centar za inovacije i četiri laboratorija za istraživanje i razvoj u Europi, omogućuju Konica Minolti da razvije i unaprijedi inovacije prilagođene stvarnim potrebama tvrtke u suradnji sa svojim kupcima, kao i s akademskim, industrijskim i poslovnim partnerima. Za svoja rješenja koja kombiniraju ‘pametnu uslugu s pametnom tehnologijom’, Konica Minolta primila je prestižnu nagradu „Buyers Lab PaceSetter Award za izvanrednu uslužnost 2018./2019.“ od strane tvrtke Keypoint Intelligence. Tvrtka Konica Minolta Hrvatska zastupljena je kroz matičnu jedinicu u Zagrebu, poslovne jedinice u Osijeku, Splitu i Rijeci te širokom partnerskom mrežom.


Nazivi proizvoda i imena mogu biti zaštitni znakovi ili registrirani zaštitni znakovi njihovih vlasnika.