O TVRTKI KONICA MINOLTA

 

Naše vrijednosti

Sljedećih šest vrijednosti naša su najdublja uvjerenja, naša naslijeđena DNK, i definiraju naš pristup poslovanju i oblikovanju čvrstih odnosa sa svim našim partnerima. One simboliziraju za što se zalažemo i čime se vodimo pri donošenju odluka.

Naša povijest

Otkrijte sve tehnologije tvrtke Konica Minolta Business

 

Uredske usluge

Tvrtke se suočavaju sa zahtjevnim izazovima poput smanjenja troškova rada i upravljanja, a istovremeno se suočavaju s postupcima koji zahtijevaju mnogo papira kao što su učinkovito skupljanje, dijeljenje i arhiviranje informacija. 

Konica Minolta, kao vodeći pružatelj usluga, nudi visokokvalitetna IT rješenja na razini poduzeća koja pomažu vašoj organizaciji da transformira svoj tijek rada. Naš profesionalni portfelj obuhvaća raspon od optimizacije poslovnih procesa i usluga upravljanja dokumentima do višenamjenskih perifernih uređaja. 

 

Komercijalni i industrijski tisak

Komercijalni i korporativni tisak, profesionalne usluge ispisa i industrijski inkjet ispis prešli su dug put, posebno kada je riječ o sustavima za digitalni tisak koji mogu ispisivati male količine i varijabilne podatke.
Konica Minolta nudi najnovija rješenja za ispis, možete odabrati iz niza naših ispisnih sustava, usluga i srodnih pomagala kako biste lakše upravljali svojim poslovnim zahtjevima.

Za profesionalno tintno ispisivanje nudimo širok raspon industrijskih proizvoda poput tintnih ispisnih glava, tintnih pisača na tekstil i jedinica za tintno ispisivanje naljepnica. 

 

Optički sustavi za industrijsku upotrebu

Kada je u pitanju optička tehnologija, Konica Minolta poznata je po razvoju i proizvodnji fotoaparata i leća, primjerice za digitalne kinematografske projektore ili leće za očitavanje Blu-ray diskova.

Također nudimo i optičke mjerne instrumente koji se koriste za izvore rasvjete (LED, OLED) i kontrolu kvalitete rasvjetnih uređaja, unutarnje ambijentalne rasvjete, kao i mjerenje boje i svjetline zaslona pametnih telefona, TV ekrana i boja automobilskih dijelova.

Jedno od naših najznačajnijih postignuća u zdravstvenom sektoru je razvoj pulsnog oksimetra koji mjeri zasićenost arterijske krvi kisikom i puls, čime uklanja potrebu za vađenjem krvi. 

 

Funkcijski materijali

Konica Minolta proizvodi široku lepezu premaza za različite sektore kao što su automobilska industrija, graditeljstvo i arhitektura, tehnologija i kinematografija. Naši fini premazi osiguravaju zaštitu, toplinsku izolaciju, vodonepropusnost, polarizaciju, luminiscenciju i druge funkcije specifične za pojedine industrije. Na primjer, razvijamo iznimno reflektivne premaze za zrcala koja se primjenjuju u industriji obnovljive energije, a funkcionalni premazi za prozore građevina i automobila osiguravaju energetsku učinkovitost. 

Uz to, tvrtka Konica Minolta razvija je u svijetu najučinkovitiji panel s bijelim organskim svjetlećim diodama (OLED) (139 lm/W) i postala je u svijetu prvi masovni proizvođač plastičnih svjetlosnih OLED panela utemeljenih na supstratima, podesive na bijelu svjetlost i boju. 

 

Zdravstvena industrija

Konica Minolta Healthcare Business nudi rješenja za digitalnu radiografiju i ultrazvuk, integrirano upravljanje dijagnostičkim informacijama i rješenja medicinskih IT sustava za bolnice i klinike. Digitalna radiografija (DR) u usporedbi sa skeniranjem na film ne samo da smanjuje izloženost pacijenta ozračivanju X-zrakama, nego i odmah po skeniranju prikazuje slike visoke razlučivosti. 

Uz to, Konica Minolta proizvela je u svijetu prve rendgenske sustave za mamografiju koji primjenjuju tehnologiju faznog kontrasta i osiguravaju vrhunsku kvalitetu slike kombinirajući visoku oštrinu i zrnatost s računalno podržanim pronalaženjem sjena koje ukazuju na lezije potencijalno uzrokovane karcinomom dojke. 

 

Druge djelatnosti

Konica Minolta od 1958. godine razvija rješenja i pripadajuće tehnologije za planetarije u Japanu. Godinama primjenjujući i razrađujući brojne tehnologije s ovog područja, Konica Minolta odgovara na potrebe rukovatelja planetarijima diljem Japana koji žele koristiti projekcije filmova preko cijele kupole (full-dome), računalne grafike, projekcije videozapisa te multimedijske strategije. 

Uz djelovanje u Japanu, tvrtka Konica Minolta počela je svoje marketinške aktivnosti širiti na ostatak Azije.

 

Konica Minolta Business Solutions Europe